A három Balaton-parti megye - Veszprém, Somogy, Zala - kereskedelmi és iparkamaráinak köszönhetően 2002 óta lehetőség van arra, hogy minősítsék a Balaton kiemelt üdülőkörzetében működő vendéglátóhelyeket úgy, hogy a legjobbaknak védnöki táblát adományoztak. A kezdeményezés célja, hogy elérjék, hogy a vendéglátás korrekt, színvonalas, és valóban vendégmarasztaló legyen. Idén első alkalommal a kamarák a védnöki táblás vendéglátóhelyekkel közösen egy akciót hirdetnek meg 2008. szeptember 14-én „Kamarai Családi Vasárnap” elnevezéssel. Az akcióban kizárólag olyan vendéglátóhelyek - éttermek, cukrászdák - vesznek részt, amelyek védnöki táblával rendelkeznek, és vállalták, hogy ezen a napon ételkínálatukból, cukrászati termékeikből helyben történő fogyasztás esetén 30-50 százalék kedvezményt biztosítanak a hozzájuk betérő vendégek részére.
Szuper árak a Kamarai Családi Vasárnapon
Kamarai kezdeményezésre 30-50 százalékos engedménnyel adják egy napig ételeiket és cukrászati termékeiket a Balaton kiemelt üdülőkörzetében található védnöki táblás éttermek.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.