Talán megmenekül a Régi Sipos

A felek kérésének megfelelőn 180 napra meghosszabbította a Régi Sipos Vendéglátó csődeljárás alatti fizetési haladékát a Fővárosi Bíróság. Ennek megfelelően a fizetési haladék 2011. december 20. napján 0 órakor jár le - adta hírül a Menedzsment Fórum.

Amint azt az mfor.hu korábban közölte, a Fővárosi BÍróság június 3-i közzététele (Fővárosi Bíróság 23.Cspk.01-11-000033/3. sz.) szerint a társaság csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, ezért a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.
Az éttermi vendéglátásra 1994-ben létrehozott óbudai Lajos utcai cég tavalyi eredménye, bár a május 31-i határidő már lejárt, egyelőre nem érhető el a nyilvános adatbázisokban. A 2009-es gazdálkodási évre vonatkozó adatok azonban már korábban jelezték a problémákat. A társaság eredménybeszámolója alapján 2009-ben 67,5 millió bevétel és 30,1 millió forintos veszteséget könyvelhetett el a társaság. Ráadásul 2008-ban jóval magasabb, 87,9 milliós bevétel mellett még nagyobb, 35 milliós forintos volt a veszteség.

A 2009-es beszámoló alapján a cégnek 2009 évvégével 12,209 millió forint rendezetlen szállítói tartozása, 12,946 millió forint hitel visszafizetési és 25,487 millió forint költségvetéssel szembeni kötelezettsége volt. "A költségvetési kötelezettség kiugróan magas összege néhány havi befizetési elmaradásnak köszönhető", olvasható a beszámolóban. Ráadásul a cégnek 10,256 milliós folyószámlahitele és 80,506 millió forint hosszú lejáratú hitele is volt 2009 végén.

Az mfor.hu úgy értesült, hogy a Lajos utcai étterem az eljárás alatt továbbra is fogadja a vendégeket. (forrás: Menedzsment Fórum)


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.