Talán megmenekül a Régi Sipos

A felek kérésének megfelelőn 180 napra meghosszabbította a Régi Sipos Vendéglátó csődeljárás alatti fizetési haladékát a Fővárosi Bíróság. Ennek megfelelően a fizetési haladék 2011. december 20. napján 0 órakor jár le - adta hírül a Menedzsment Fórum.

Amint azt az mfor.hu korábban közölte, a Fővárosi BÍróság június 3-i közzététele (Fővárosi Bíróság 23.Cspk.01-11-000033/3. sz.) szerint a társaság csődeljárás iránti kérelmet nyújtott be, ezért a bíróság további döntéséig ideiglenes fizetési haladék illeti meg.
Az éttermi vendéglátásra 1994-ben létrehozott óbudai Lajos utcai cég tavalyi eredménye, bár a május 31-i határidő már lejárt, egyelőre nem érhető el a nyilvános adatbázisokban. A 2009-es gazdálkodási évre vonatkozó adatok azonban már korábban jelezték a problémákat. A társaság eredménybeszámolója alapján 2009-ben 67,5 millió bevétel és 30,1 millió forintos veszteséget könyvelhetett el a társaság. Ráadásul 2008-ban jóval magasabb, 87,9 milliós bevétel mellett még nagyobb, 35 milliós forintos volt a veszteség.

A 2009-es beszámoló alapján a cégnek 2009 évvégével 12,209 millió forint rendezetlen szállítói tartozása, 12,946 millió forint hitel visszafizetési és 25,487 millió forint költségvetéssel szembeni kötelezettsége volt. "A költségvetési kötelezettség kiugróan magas összege néhány havi befizetési elmaradásnak köszönhető", olvasható a beszámolóban. Ráadásul a cégnek 10,256 milliós folyószámlahitele és 80,506 millió forint hosszú lejáratú hitele is volt 2009 végén.

Az mfor.hu úgy értesült, hogy a Lajos utcai étterem az eljárás alatt továbbra is fogadja a vendégeket. (forrás: Menedzsment Fórum)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.