Taroltak a Spirit szakácsai

Három bronzéremmel tértek haza a sárvári Spirit Hotel szakácsai a Kulináris Világbajnokságról, amelyen négyévente a világ legjobb séfjei mérik össze tudásukat. Borda Attila és Mezei Zoltán egyéni versenyzőként indultak és hidegkonyhai, „kulináris művészet” kategóriában szerezték a díjakat.

Három bronzérmet szereztek a sárvári Spirit Hotel szakácsai a világ legjobb séfjeinek megmérettetésén, a Kulináris Világbajnokságon. A luxembourgi versenyen idén több mint ezer szakács mérte össze tudását és 60 ország 105 csapata mérkőzött meg egymással, több különböző kategóriában.

Borda Attila séf és Mezei Zoltán séf-helyettes a verseny hidegkonyhai, „kulináris művészet” kategóriájában indultak egyéni versenyzőként. Összesen 4 hét darabos falatkát („finger food”), valamint egy négyfogásos ünnepi menüt kellett megalkotniuk. A szakácsok világbajnokságának is nevezett eseményen a nemzetközi zsűri két bronzérmet ítélt Borda Attilának és egy bronzéremmel jutalmazta Mezei Zoltán munkáját, ezzel dobogós hellyel jutalmazva a Spirit Hotel mindkét séfjét.

„Jó látni, hogy a világ legjobbjainak mezőnyében is az elsők közé jutottak az ételeink, melyek alapja a kreativitás, a kitűnő alapanyagok, a konyhai technikák alapos ismerete és persze a szakma iránti rajongásunk” – mondta el Borda Attila mesterszakács, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel séfje.

A világ egyik legfontosabb szakácsversenyét, a Villeroy & Boch - Kulináris Világbajnokságot 1972-es alapítása óta négyévente rendezik meg. A verseny a Szakácsegyesületek Világ-szövetsége és annak 120 tagállama által felállított szabályok alapján működik. A rajthoz álló, hazájukban már bizonyított, neves versenyzőket az 55 tagú, nemzetközi mesterszakácsokból álló zsűri értékeli. A bírák a tökéletes szakismeret és főzési technika mellett azt is nézik, hogy az adott fogás nagy pontossággal legyen elkészítve, miközben az étel összetevői harmonikus és egyedi végeredményt alkossanak.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.