Taroltak a Spirit szakácsai

Három bronzéremmel tértek haza a sárvári Spirit Hotel szakácsai a Kulináris Világbajnokságról, amelyen négyévente a világ legjobb séfjei mérik össze tudásukat. Borda Attila és Mezei Zoltán egyéni versenyzőként indultak és hidegkonyhai, „kulináris művészet” kategóriában szerezték a díjakat.

Három bronzérmet szereztek a sárvári Spirit Hotel szakácsai a világ legjobb séfjeinek megmérettetésén, a Kulináris Világbajnokságon. A luxembourgi versenyen idén több mint ezer szakács mérte össze tudását és 60 ország 105 csapata mérkőzött meg egymással, több különböző kategóriában.

Borda Attila séf és Mezei Zoltán séf-helyettes a verseny hidegkonyhai, „kulináris művészet” kategóriájában indultak egyéni versenyzőként. Összesen 4 hét darabos falatkát („finger food”), valamint egy négyfogásos ünnepi menüt kellett megalkotniuk. A szakácsok világbajnokságának is nevezett eseményen a nemzetközi zsűri két bronzérmet ítélt Borda Attilának és egy bronzéremmel jutalmazta Mezei Zoltán munkáját, ezzel dobogós hellyel jutalmazva a Spirit Hotel mindkét séfjét.

„Jó látni, hogy a világ legjobbjainak mezőnyében is az elsők közé jutottak az ételeink, melyek alapja a kreativitás, a kitűnő alapanyagok, a konyhai technikák alapos ismerete és persze a szakma iránti rajongásunk” – mondta el Borda Attila mesterszakács, az ötcsillagos sárvári Spirit Hotel séfje.

A világ egyik legfontosabb szakácsversenyét, a Villeroy & Boch - Kulináris Világbajnokságot 1972-es alapítása óta négyévente rendezik meg. A verseny a Szakácsegyesületek Világ-szövetsége és annak 120 tagállama által felállított szabályok alapján működik. A rajthoz álló, hazájukban már bizonyított, neves versenyzőket az 55 tagú, nemzetközi mesterszakácsokból álló zsűri értékeli. A bírák a tökéletes szakismeret és főzési technika mellett azt is nézik, hogy az adott fogás nagy pontossággal legyen elkészítve, miközben az étel összetevői harmonikus és egyedi végeredményt alkossanak.

Forrás: Vendég & Hotel


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.