Távozik a BOTANIQ Turai Kastély éttermének séfje

A hely egyedi koncepciójára épülő első menüsort megtervező Mészáros Ádám séf és az étterem útjai közös döntés nyomán elválnak, ugyanakkor a teljes csapat újult erővel folytatja a megkezdett munkát, amely eredményeképpen ősztől új menüsorral jelentkezik majd az étterem.

A Clarisse céljai továbbra is változatlanok - írja közleményében a BDPST.

A nyári esküvői szezonban a hétvégi rendezvények következtében módosul a nyitvatartás is, a fine dining étterem heti egy alkalommal, csütörtök esténként várja a vendégeit a kastély történetét, a park csodálatos növényvilágát bemutató, a turai tradíciók által inspirált gasztronómiai utazásra.

„Köszönettel tartozunk Ádámnak az elvégzett profi munkájáért, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikeresen debütálhatott a Clarisse hazai és nemzetközi szinten is egyedülálló éttermi koncepciója, amelyet a BOTANIQ Turai Kastély és szakmai vezetése álmodott meg. A Clarisse a jövőben is várja vendégeit a megszokott csapattal és exkluzív koncepciójával. A nagy esküvői érdeklődés miatt, sajnos a nyári időszakban csak csütörtökönként, de már készülünk az őszre és új menüsorral várjuk az érdeklődőket” – mondta Csizmadia Örs, a BOTANIQ Turai Kastély szállodaigazgatója.

Nagyon izgalmas és intenzív időszak van a hátunk mögött, szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget, hogy a kastély vezetésével közösen lerakhattuk a Clarisse koncepciójához illeszkedő gasztronómiai kínálat alapjait és a debütáló menüsort. Igazán inspiráló volt ebben a környezetben dolgoznom. Az építkezés első szakasza ezzel sikeresen lezárult, és biztos vagyok benne, hogy a Clarisse koncepciója a jövőben további sikerekre predesztinálja az éttermet” – nyilatkozta Mészáros Ádám.

 
 

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.