Távozik a BOTANIQ Turai Kastély éttermének séfje

A hely egyedi koncepciójára épülő első menüsort megtervező Mészáros Ádám séf és az étterem útjai közös döntés nyomán elválnak, ugyanakkor a teljes csapat újult erővel folytatja a megkezdett munkát, amely eredményeképpen ősztől új menüsorral jelentkezik majd az étterem.

A Clarisse céljai továbbra is változatlanok - írja közleményében a BDPST.

A nyári esküvői szezonban a hétvégi rendezvények következtében módosul a nyitvatartás is, a fine dining étterem heti egy alkalommal, csütörtök esténként várja a vendégeit a kastély történetét, a park csodálatos növényvilágát bemutató, a turai tradíciók által inspirált gasztronómiai utazásra.

„Köszönettel tartozunk Ádámnak az elvégzett profi munkájáért, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikeresen debütálhatott a Clarisse hazai és nemzetközi szinten is egyedülálló éttermi koncepciója, amelyet a BOTANIQ Turai Kastély és szakmai vezetése álmodott meg. A Clarisse a jövőben is várja vendégeit a megszokott csapattal és exkluzív koncepciójával. A nagy esküvői érdeklődés miatt, sajnos a nyári időszakban csak csütörtökönként, de már készülünk az őszre és új menüsorral várjuk az érdeklődőket” – mondta Csizmadia Örs, a BOTANIQ Turai Kastély szállodaigazgatója.

Nagyon izgalmas és intenzív időszak van a hátunk mögött, szeretném megköszönni a bizalmat és a lehetőséget, hogy a kastély vezetésével közösen lerakhattuk a Clarisse koncepciójához illeszkedő gasztronómiai kínálat alapjait és a debütáló menüsort. Igazán inspiráló volt ebben a környezetben dolgoznom. Az építkezés első szakasza ezzel sikeresen lezárult, és biztos vagyok benne, hogy a Clarisse koncepciója a jövőben további sikerekre predesztinálja az éttermet” – nyilatkozta Mészáros Ádám.

 
 

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.