Az ELTE Jogi karával szemben, a hajdani Lila Körte Café dizájncukrászda helyén megnyitott étterem új színt hoz a főváros gasztrokulturális életébe. A Kálvin tér – Károlyi kert – Ferenciek tere háromszögben található, modern, kétszintes, ízig-vérig 21. századi hangulatot árasztó hely konyhájának magas szintű minőségéért két vezető SonkaArc felel: Bereznay Tamás Executive Chef és Sarlós Papas Péter delikátmester.
A SonkaArcok elképzelése szerint a bárkonyha minden, ami jó, életigenlő, minőségi és a sonkával legalább érintőlegesen kapcsolatban áll. A reggel kilenc órakor nyitó hely a délelőtti órákban szendvicsező gasztrobárként funkcionál, ahová bárki beugorhat, ha egy tökéletes szelet sonkára vagy sajtra vágyik, helyben sütött friss péksüteménnyel. Délidőben három fogásos, a magyar szívnek és ízlelőbimbóknak igen kellemes ebédmenüvel kedveskedő hely, este pedig hangulatos félhomályba borulva á la carte étterem.
SonkaArcok nem titkolt célja a gasztronómiai közösségépítés: egy helyre gyűjteni
a nem csak sonkaimádó „sonkaarcokat”. Mindezt elérhető árakon, laza-, oldott-,
barátságos környezetben és hangulatban kívánja megteremteni.