Teljes fordulaton a SonkaArcok

Sikeresen zárta első, három hetes „warmup” tesztidőszakát a SonkaArcok elnevezésű delikát gasztrobár, saját megfogalmazása szerint: bárkonyha.

Az ELTE Jogi karával szemben, a hajdani Lila Körte Café dizájncukrászda helyén megnyitott étterem új színt hoz a főváros gasztrokulturális életébe. A Kálvin tér – Károlyi kert – Ferenciek tere háromszögben található, modern, kétszintes, ízig-vérig 21. századi hangulatot árasztó hely konyhájának magas szintű minőségéért két vezető SonkaArc felel: Bereznay Tamás Executive Chef és Sarlós Papas Péter delikátmester.

A SonkaArcok elképzelése szerint a bárkonyha minden, ami jó, életigenlő, minőségi és a sonkával legalább érintőlegesen kapcsolatban áll. A reggel kilenc órakor nyitó hely a délelőtti órákban szendvicsező gasztrobárként funkcionál, ahová bárki beugorhat, ha egy tökéletes szelet sonkára vagy sajtra vágyik, helyben sütött friss péksüteménnyel. Délidőben három fogásos, a magyar szívnek és ízlelőbimbóknak igen kellemes ebédmenüvel kedveskedő hely, este pedig hangulatos félhomályba borulva á la carte étterem.

SonkaArcok nem titkolt célja a gasztronómiai közösségépítés: egy helyre gyűjteni
a nem csak sonkaimádó „sonkaarcokat”. Mindezt elérhető árakon, laza-, oldott-,
barátságos környezetben és hangulatban kívánja megteremteni.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.