Teljes fordulaton a SonkaArcok

Sikeresen zárta első, három hetes „warmup” tesztidőszakát a SonkaArcok elnevezésű delikát gasztrobár, saját megfogalmazása szerint: bárkonyha.

Az ELTE Jogi karával szemben, a hajdani Lila Körte Café dizájncukrászda helyén megnyitott étterem új színt hoz a főváros gasztrokulturális életébe. A Kálvin tér – Károlyi kert – Ferenciek tere háromszögben található, modern, kétszintes, ízig-vérig 21. századi hangulatot árasztó hely konyhájának magas szintű minőségéért két vezető SonkaArc felel: Bereznay Tamás Executive Chef és Sarlós Papas Péter delikátmester.

A SonkaArcok elképzelése szerint a bárkonyha minden, ami jó, életigenlő, minőségi és a sonkával legalább érintőlegesen kapcsolatban áll. A reggel kilenc órakor nyitó hely a délelőtti órákban szendvicsező gasztrobárként funkcionál, ahová bárki beugorhat, ha egy tökéletes szelet sonkára vagy sajtra vágyik, helyben sütött friss péksüteménnyel. Délidőben három fogásos, a magyar szívnek és ízlelőbimbóknak igen kellemes ebédmenüvel kedveskedő hely, este pedig hangulatos félhomályba borulva á la carte étterem.

SonkaArcok nem titkolt célja a gasztronómiai közösségépítés: egy helyre gyűjteni
a nem csak sonkaimádó „sonkaarcokat”. Mindezt elérhető árakon, laza-, oldott-,
barátságos környezetben és hangulatban kívánja megteremteni.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.