Tiszakécskei lángosozó lett az év kedvence

A magyar lángos rajongók szavazatai alapján 2017-ben a Lángos Büfé Tiszakécske végzett a Lángos Voks verseny első helyén, így ebben az évben övék lett a „Vénusz kedvenc lángosozója 2017” cím, illetve az 500 liter napraforgó-étolaj nyeremény. 

Igen izgalmasan alakult az idei Lángos Voks verseny hajrája, hiszen két lángosozó egészen az utolsó napokig versenyzett egymással. A szoros küzdelemből végül a Lángos Büfé Tiszakécske került ki nyertesként 2.229 szavazattal, akit szorosan követ a második helyen végzett Lángos a'la Rohlicsek 1928 vokssal.

A nyertes a tiszakécskei piacon süti díjnyertes lángosait immár 12 éve, amely tésztája a szavazók egyöntetű véleménye szerint közepesen vastag, kellően ropogós és bőven el van látva sajttal, illetve fokhagymával – ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

Balogh Józsefné, Babi elmondása szerint amellett, hogy a lángos tésztáját már kellőképp kikísérletezte az évek során, illetve kizárólag jó minőségű alapanyagokat használ, sikerének a másik alapvető titka abban rejlik, hogy az olajban csupán egyszer süt és minden alkalommal friss olajat hevít, amelyet alaposan felitat, amint kisültek a finomságok.

A szakértelmet mutató első hely mellett óriási szívvel is rendelkezik, hiszen kelt tésztás finomságával igyekszik támogatni a település rászorulóit is.

„Néhány évvel ezelőtt vezettem be az úgynevezett Köszilángost, amit 290 Ft-ért bárki megvásárolhat. Az erről szóló blokkokat egy üvegben gyűjtöm, és amikor már jó pár összegyűlt, beviszem a helyi Családsegítő Szolgálathoz, akik szétosztják a rászorulók között a blokkokat, amiért cserébe ha ezzel idejönnek hozzám, egy fokhagymás lángos sütök nekik” – mondta Babi.

„Mivel szeretek adni, úgy döntöttem, hogy most, hogy volt szerencsém megnyerni a Vénusz Lángos Voks fődíját, december 31-ig a Köszilángosokhoz én adom pluszban a sajtot és tejfölt, hogy ezáltal is megoszthassam a sikeremet másokkal” – tette hozzá a nyertes.

Ebből kiindulva az 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj nyeremény nagyon jó helyre kerül, hiszen Babi biztosan jó hasznát veszi.

Az ezüstérmet a már említett Lángos a'la Rohlicseknek ítélték oda lángos rajongók, míg a bronzérmes a révfülöpi Rév Büfé lett, akik 300, illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek.

A különdíjat, azaz „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2017” címet illetve az azzal együtt járó 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj nyereményt, töretlen lelkesedésüknek és kitartásuknak köszönhetően immár egyhuzamban negyedik éve a Tihanyi Piac Lángossütői hozták el. 

Ezzel az idei verseny ugyan véget ért, de a Lángos Voksra regisztrált 464 lángosozó adatlapja és elérhetőségei az év további részében is elérhető a www.langosvoks.hu oldalon, amely ezzel Magyarország legnagyobb lángos adatbázisa is egyben.


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?