Tizedszerre Rosalia Fesztivál

Tizedik alkalommal szervezik a Rosalia Fesztivált július 2. és 4. között, a városligeti rendezvényen több mint 60 borász borai mellett kiválasztják a Liget Borát, lesznek gasztronómiai különlegességek, valamint a Máltai Manufaktúra is bemutatja termékeit.

A Rosalia Fesztivált először 2012-ben rendezték meg a budai Gesztenyés kertben, a Budai Borfesztivál nyárköszöntő kísérőrendezvényeként. A rendezvény 2016-ban költözött a megújuló Városligetbe. Az új helyszíntől az is várható, hogy a meglévő hazai turisták mellett idővel a külföldiek is megjelenjenek a fesztiválon - közölte Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezetője a rendezvényről tartott keddi sajtótájékoztatón.

Az eseményen a Liget Bora választásnál kiderül, hogy melyik a látogatók kedvenc rozéja, mely egyben a Liget Budapest reprezentatív bora is lesz az év hátralevő részében; az elismerésért harminc rozé verseng. A rendezvényen kóstolható lesz az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny legjobb rozéja és legjobb gyöngyözőbora is. A Rosalia Fesztiválon fehér- és vörösborok is kóstolhatók lesznek. A látogatók gasztronómiai különlegességeket is fogyaszthatnak, többek között tépettmalac-burgert, magyaros fűszerezésű lepényt, valamint a Rosalia Kürtős Szelet nevű desszertet is.

A hátrányos helyzetűeket foglalkoztató, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Máltai Manufaktúra idén először állítja ki a fesztiválon az ország hátrányos helyzetű részein készült kézműves édességeket. A SPAR Magyarország a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.-vel egy különleges bort mutat be. A vállalat nyílt pályázatot hirdetett, a díjnyertes tételt, vagyis a Rosalia rozét több mint 50 tétel közül választották ki. A győztes a móri Paulus Molnár Borház bora lett, amely a Merlot és Pinot noir ötvözésével készült zamatos rozé. A járványhelyzetre való tekintettel idén a Rosalia területét körbekerítik. A fesztiválra kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt, valamint a felügyelete alatt álló 18 év alatti gyermek léphet be.

Forrás: MTI


Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról

Friss adatok a kávé árának emelkedéséről és a vásárlási szokások alakulásáról 

Egy év leforgása alatt az értékesített őrölt kávé mennyisége 3,7 százalékkal csökkent, míg a szemes kávé 1,9 százalékkal, a kapszulás kávék kategóriája pedig volumenben 5,1 százalékkal nőtt.
Andy Warhol és az Absolut vodka

Andy Warhol és az Absolut vodka 

Limitált kiadású Andy Warhol palackkal ünnepli az Absolut a művész újra felfedezett kék festményét.
Vörösborfesztivál-nyitány Villányban

Vörösborfesztivál-nyitány Villányban 

A koncertek mellett lesz szüreti felvonulás és bemutatkoznak a borrendek is...
Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal

Norvég sztárséf Budaörsön: különleges ételsor a magyar Bocuse-bajnokkal 

Christian André Pettersen és Dalnoki Bence együtt főztek a METRO Gasztroakadémia konyháján.
Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be

Egy szegedi kávézó menő minősítést söpört be 

A Kék Elefánt Kávézó nyerte el Magyarország első vendéglátóhelyeként a Good Travel Seal fenntarthatósági minősítést.
Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék

Indulnak a badacsonyi tematikus gasztrohétvégék  

Mostantól magasabb fokozatra kapcsolnak a Gasztrohegy lakói: május végéig más és más programokkal várják a vendégeket.
Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság

Elkezdődött az Ifjúsági Szakács Világbajnokság 

A Magyarországon megrendezésre kerülő világversenyen hazánkat idén Nyirkos Patrik képviseli.
Ünnepi rendezvény a Vámház körúton

Ünnepi rendezvény a Vámház körúton 

A mozgó éttermek a Vámház körúton ünneplik a századik rendezvényt.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól

Jön az OktoBeerfest: négy napig minden a sörről szól 

Tízezreket várnak az ország sörbulijára a Városligeti Műjégpályára.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.