Tizedszerre Rosalia Fesztivál

Tizedik alkalommal szervezik a Rosalia Fesztivált július 2. és 4. között, a városligeti rendezvényen több mint 60 borász borai mellett kiválasztják a Liget Borát, lesznek gasztronómiai különlegességek, valamint a Máltai Manufaktúra is bemutatja termékeit.

A Rosalia Fesztivált először 2012-ben rendezték meg a budai Gesztenyés kertben, a Budai Borfesztivál nyárköszöntő kísérőrendezvényeként. A rendezvény 2016-ban költözött a megújuló Városligetbe. Az új helyszíntől az is várható, hogy a meglévő hazai turisták mellett idővel a külföldiek is megjelenjenek a fesztiválon - közölte Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezetője a rendezvényről tartott keddi sajtótájékoztatón.

Az eseményen a Liget Bora választásnál kiderül, hogy melyik a látogatók kedvenc rozéja, mely egyben a Liget Budapest reprezentatív bora is lesz az év hátralevő részében; az elismerésért harminc rozé verseng. A rendezvényen kóstolható lesz az idei VinAgora Nemzetközi Borverseny legjobb rozéja és legjobb gyöngyözőbora is. A Rosalia Fesztiválon fehér- és vörösborok is kóstolhatók lesznek. A látogatók gasztronómiai különlegességeket is fogyaszthatnak, többek között tépettmalac-burgert, magyaros fűszerezésű lepényt, valamint a Rosalia Kürtős Szelet nevű desszertet is.

A hátrányos helyzetűeket foglalkoztató, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Máltai Manufaktúra idén először állítja ki a fesztiválon az ország hátrányos helyzetű részein készült kézműves édességeket. A SPAR Magyarország a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.-vel egy különleges bort mutat be. A vállalat nyílt pályázatot hirdetett, a díjnyertes tételt, vagyis a Rosalia rozét több mint 50 tétel közül választották ki. A győztes a móri Paulus Molnár Borház bora lett, amely a Merlot és Pinot noir ötvözésével készült zamatos rozé. A járványhelyzetre való tekintettel idén a Rosalia területét körbekerítik. A fesztiválra kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt, valamint a felügyelete alatt álló 18 év alatti gyermek léphet be.

Forrás: MTI


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.