Tíznaposra bővül a tavaszi Országos Étterem Hét

Rekordszámú étteremmel és a korábbi években megszokottnál hosszabb ideig, tíz napon át várja a vendégeket márciusban a tavaszi Országos Étterem Hét, amelyre szerdától lehet asztalt foglalni.

A szervezők közleménye szerint a március 6-tól 15-ig tartó programba több mint 20 új helyszín kapcsolódott be, és ezekkel együtt több mint 140 vendéglátóhelyre lehet asztalt foglalni az országban. Az idei kínálatban számos olyan étterem is szerepel, amely több gasztrokiadvány vagy rangsor alapján is az 50 legjobb magyarországi étterem közé tartozik. A részt vevő éttermek gondosan összeállított 3 fogásos menüsorokat kínálnak, amelyek a korábbiakhoz képest változatlan áron, egységesen 3900 forintos top, 4900 forintos prémium vagy 5900 forintos exkluzív kategóriákban érhetőek el.

A kínálatban hagyományos magyar ételek és alapanyagok is szerepelnek, például rántott borjúfej és őzraguleves, de ezek újragondolt, modern verziói is megtalálhatók, lesz például savanyú vetrece szarvasból vagy szarvasburger fekete zsemlében. A kulináris élvezetek kedvelői megkóstolhatják más európai országok és távolabbi tájak egzotikus ételeit is: marokkói bárány, ausztrál wagyu steak, békacomb és Charolais hátszín füstöltlibamáj-habbal szintén szerepel a fogások között. A tenger gyümölcsei és a halak rajongóira pedig polippaprikás és rák consommé is vár. A programban részt vevő éttermek előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket. Időpontot és asztalt foglalni szerdától lehet a www.etteremhet.hu oldalon.

Forrás: MTI


Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe, hogy ne terjedjen tovább a vírus.
Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából 

Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.
Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában

Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában 

Borgála, sétáló borkóstoló – kis magyar bortörténelemmel átitatva.
Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene

Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene 

Folytatódik a több száz éves kávéházi cigányzenei tradíciót népszerűsítő Muzsikáló Magyarország program.
Top 10 vidéki gasztrotúra

Top 10 vidéki gasztrotúra 

Megjelent a Top 10 Gasztrotúra című kiadvány, amelyben 100 tipp található azoknak, akik hazánk legszebb tájait igyekeznek megismerni.
Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.