Óriási sikert könyvelhet el a Tokaj Kereskedőház Zrt., miután Grand Selection Tokaji Késői Arany bora egymás után kétszer is aranyérmet nyert Európa egyik legismertebb borversenyén, Bordeaux-ban. A Grand Selection 2009 tavaly, míg a 2010-es évjárat az idén nyerte el kategóriájában a legfényesebb medált. A sikersorozat visszaigazolása annak az átalakulásnak is, melyet Tokaj-Hegyalja legnagyobb pincészete az elmúlt években elkezdett és véghezvitt. A megújulás helyes irányát és az állandó minőséget jelzi továbbá, hogy a most aranyérmes Késői Arany a Borigo tesztjén is 87 pontot kapott, és a VinCE szaklap is második legmagasabb pontszámmal és 4 csillaggal ajánlotta legjobb vétel kategóriának.
A Challenge International du Vin nemzetközi borverseny komolyságát jelzi, hogy több mint 4630 mintát neveztek, 44 ország pincészetei, borászai. Magyarország 121 mintával volt jelen Bordeaux-ban, ebből 6 aranyat, 9 ezüst és 7 bronzérmet hoztak haza a magyar termelők.
Tokaji aranyérem Bordeaux-ban
Idén is aranyérmes lett a Tokaj Kereskedőház Zrt. Grand Selection Késői Arany bora a Challenge International du Vin borversenyen.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.