Óriási sikert könyvelhet el a Tokaj Kereskedőház Zrt., miután Grand Selection Tokaji Késői Arany bora egymás után kétszer is aranyérmet nyert Európa egyik legismertebb borversenyén, Bordeaux-ban. A Grand Selection 2009 tavaly, míg a 2010-es évjárat az idén nyerte el kategóriájában a legfényesebb medált. A sikersorozat visszaigazolása annak az átalakulásnak is, melyet Tokaj-Hegyalja legnagyobb pincészete az elmúlt években elkezdett és véghezvitt. A megújulás helyes irányát és az állandó minőséget jelzi továbbá, hogy a most aranyérmes Késői Arany a Borigo tesztjén is 87 pontot kapott, és a VinCE szaklap is második legmagasabb pontszámmal és 4 csillaggal ajánlotta legjobb vétel kategóriának.
A Challenge International du Vin nemzetközi borverseny komolyságát jelzi, hogy több mint 4630 mintát neveztek, 44 ország pincészetei, borászai. Magyarország 121 mintával volt jelen Bordeaux-ban, ebből 6 aranyat, 9 ezüst és 7 bronzérmet hoztak haza a magyar termelők.
Tokaji aranyérem Bordeaux-ban
Idén is aranyérmes lett a Tokaj Kereskedőház Zrt. Grand Selection Késői Arany bora a Challenge International du Vin borversenyen.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták
A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma.

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról
A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market
A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek
Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon
Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.