Torkos Csütörtök 2011-ben is?

A Magyar Turizmus Zrt. által öt éve meghirdetett „Nagy Ízutazás 2006” kampány keretein belül létrejött Torkos Csütörtök az egyik legnépszerűbb programmá vált az évek során.

Míg akkor közel 500 vendéglátóhely kínálta ételeit, italait ötven százalékos kedvezménnyel, addig 2007-be már 683, 2009-ben pedig több mint 1300 étterem csatlakozott az akcióhoz.

A Torkos Csütörtök jó alkalmat kínál a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátóhelyek megismerésére, megszeretésére és nem mellesleg hatalmas reklámértékkel is bír. Az elmúlt években több százezer embert mozgatott meg, kik pénztárcájukat megkímélve az akcióban részt vevő éttermek közül választottak.

A kezdeményezés népszerűsége már az első év végén nyilvánvalóvá vált a Magyar Turizmus Zrt. akkor készült felméréséből. 2007 elején a megkérdezett vendéglátóegységek csaknem fele arról nyilatkozott, hogy növekedett népszerűsége, ismertsége, csaknem 35 százalékuk pedig a sikereken felbuzdulva kiterjesztette a Torkos Csütörtök akciót más napokra is. Akkor a válaszadók 98,2 százaléka jó ötletnek tartotta az ilyen jellegű népszerűsítést, függetlenül attól, hogy budapesti vagy vidéki vendéglátóhelyről esett szó.

Az idei évben egyelőre igen kevés információ áll az érdeklődők rendelkezésére. A Magyar Turizmus Zrt. Menjunkenni.hu weblapján csak egy üzenet fogadja a látogatókat: „Az oldal karbantartás miatt átmenetileg nem üzemel. Az éttermek regisztrációja hamarosan elérhetővé válik. Kérjük látogasson vissza néhány napon belül” és egy időpont: „Torkos Csütörtök - 2011. március 10.” (forrás: sikeres.hu)

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.