Torkos Csütörtök 2011-ben is?

A Magyar Turizmus Zrt. által öt éve meghirdetett „Nagy Ízutazás 2006” kampány keretein belül létrejött Torkos Csütörtök az egyik legnépszerűbb programmá vált az évek során.

Míg akkor közel 500 vendéglátóhely kínálta ételeit, italait ötven százalékos kedvezménnyel, addig 2007-be már 683, 2009-ben pedig több mint 1300 étterem csatlakozott az akcióhoz.

A Torkos Csütörtök jó alkalmat kínál a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátóhelyek megismerésére, megszeretésére és nem mellesleg hatalmas reklámértékkel is bír. Az elmúlt években több százezer embert mozgatott meg, kik pénztárcájukat megkímélve az akcióban részt vevő éttermek közül választottak.

A kezdeményezés népszerűsége már az első év végén nyilvánvalóvá vált a Magyar Turizmus Zrt. akkor készült felméréséből. 2007 elején a megkérdezett vendéglátóegységek csaknem fele arról nyilatkozott, hogy növekedett népszerűsége, ismertsége, csaknem 35 százalékuk pedig a sikereken felbuzdulva kiterjesztette a Torkos Csütörtök akciót más napokra is. Akkor a válaszadók 98,2 százaléka jó ötletnek tartotta az ilyen jellegű népszerűsítést, függetlenül attól, hogy budapesti vagy vidéki vendéglátóhelyről esett szó.

Az idei évben egyelőre igen kevés információ áll az érdeklődők rendelkezésére. A Magyar Turizmus Zrt. Menjunkenni.hu weblapján csak egy üzenet fogadja a látogatókat: „Az oldal karbantartás miatt átmenetileg nem üzemel. Az éttermek regisztrációja hamarosan elérhetővé válik. Kérjük látogasson vissza néhány napon belül” és egy időpont: „Torkos Csütörtök - 2011. március 10.” (forrás: sikeres.hu)

 


NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.