Torkos Csütörtök 2011-ben is?

A Magyar Turizmus Zrt. által öt éve meghirdetett „Nagy Ízutazás 2006” kampány keretein belül létrejött Torkos Csütörtök az egyik legnépszerűbb programmá vált az évek során.

Míg akkor közel 500 vendéglátóhely kínálta ételeit, italait ötven százalékos kedvezménnyel, addig 2007-be már 683, 2009-ben pedig több mint 1300 étterem csatlakozott az akcióhoz.

A Torkos Csütörtök jó alkalmat kínál a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátóhelyek megismerésére, megszeretésére és nem mellesleg hatalmas reklámértékkel is bír. Az elmúlt években több százezer embert mozgatott meg, kik pénztárcájukat megkímélve az akcióban részt vevő éttermek közül választottak.

A kezdeményezés népszerűsége már az első év végén nyilvánvalóvá vált a Magyar Turizmus Zrt. akkor készült felméréséből. 2007 elején a megkérdezett vendéglátóegységek csaknem fele arról nyilatkozott, hogy növekedett népszerűsége, ismertsége, csaknem 35 százalékuk pedig a sikereken felbuzdulva kiterjesztette a Torkos Csütörtök akciót más napokra is. Akkor a válaszadók 98,2 százaléka jó ötletnek tartotta az ilyen jellegű népszerűsítést, függetlenül attól, hogy budapesti vagy vidéki vendéglátóhelyről esett szó.

Az idei évben egyelőre igen kevés információ áll az érdeklődők rendelkezésére. A Magyar Turizmus Zrt. Menjunkenni.hu weblapján csak egy üzenet fogadja a látogatókat: „Az oldal karbantartás miatt átmenetileg nem üzemel. Az éttermek regisztrációja hamarosan elérhetővé válik. Kérjük látogasson vissza néhány napon belül” és egy időpont: „Torkos Csütörtök - 2011. március 10.” (forrás: sikeres.hu)

 


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.