Trónok harca és merlot? Bridgertonok és chardonnay?

A Hilltop online kutatásából többek között kiderül, hogy milyen szériát és tételeket fogyasztunk a legszívesebben, és a válaszadók azt is megszavazták, hogy melyik népszerű sorozathoz melyik borfajta illik a legjobban.

Bor és New York

Idén tavasszal izgalmas időszak kezdődött a sorozatbarátok életében, hiszen élesítette fegyvertárát a már hazánkban is elérhető HBO Max, és a napokban debütált a Bridgerton család várva várt 2. évada is, ami mellé a rajongók többsége egy kellemesen aromás chardonnay-t tud leginkább elképzelni – derült ki a Hilltop kutatásából. Pont úgy, ahogy a Szex és New York esetében is, míg A Vaják, Az utolsó királyság, a Trónok harca és a Walking Dead véres valósága merlot-ért kiált. A Grace Klinika, A tanár, a Keresztanyu, valamint a Rick és Morty mellé pedig egy friss Irsai Olivér dukál.

Egyébként a Bridgertonok történetének következő felvonása egyértelműen a tavasz legjobban várt újdonsága a túlnyomórészt (80%-ban) aktív korú hölgyekből álló kitöltők körében, még akkor is, ha a kosztümös, történelmi témájú szériák csak a harmadik legnépszerűbb kategóriát képviselik a fej-fej mellett végzett vígjátékok és krimik mögött. A legnagyobb várakozással övezett folytatások népszerűségi listáján második helyre került a Vaják, de az 1998 (!) óta futó Szex és New York sincs sokkal lemaradva mögötte. Nem véletlen, hogy a válaszadók közül a legtöbben Ríviai Geralttal (Vaják), rögtön utána pedig Carrie Bradshaw-val (Szex és New York) koccintanának a képernyőről, azaz inkább a képernyőn kívül. A dobogó második fokára az Agymenők Pennyje került, míg a harmadik helyen Dr House és a Jóbarátok Rachele osztozik.

A „legborosabb sorozat címért” folytatott küzdelemben viszont toronymagasan (kétharmados többséggel) nyert a Szex és New York, de a szériafanok véleménye szerint a Trónok harca és az Agymenők szereplői sem mondanak nemet egy-egy jó pohár borra. Ahogy maguk a rajongók sem.

Kedvencek mellé kedvencek - csak stílusosan!

A legtöbben kedvenc nedűjüket szopogatva, nassolási lehetőségként inkább chips-szel, mint popcornnal vagy éppen klasszikus borkorcsolyákkal felszerelkezve ülnek le a képernyő elé. A válaszadók több mint a fele a borban, azon belül is a fehérborban találja meg a szórakozás tökéletes kísérőjét - tisztán vagy fröccsként fogyasztva. A maradék voksokon 1:1 arányban osztozik a vörösbor és a rozé (28,9% és 28,3%). A kutatásból arra is fény derült, hogy a rajongók általában nem a „tévézésbiztos” speciális ivóalkalmatosságból, hanem stílusosan, a fajtához illő borospohárból szürcsölik a szívükhöz legközelebb álló tételt. A választás alapja pedig kevésbé a sztori hangulata, mint az egyéni preferencialista, azaz aki teheti (61%), ragaszkodik a jól bevált ízvilághoz. Mindezt hetente 1-2 alkalommal, inkább esténként vagy hétvégén, de a válaszadók harmada akár minden nap visszakapcsolódik imádott karakterei életébe. Ilyenkor sokan szívesen néznek meg akár több részt is egymás után, viszont egy egész évadot csak a legelvetemültebbek (kb. minden 13. ember) darálnak le egyszerre. És igen: akadnak olyanok is, akik ebéd- vagy munkaidőben (8.6% és 6.4%) is lopva vissza-visszakapcsolódnak a sztoriba.

 

1A Hilltop online, nem reprezentatív felmérése 2022.03.24. és 2021.03.31. között készült a Typeform felületén. Az 535 válaszadó négyötöde nő, egynegyede férfi, legtöbben a 25-34, majd azt követően a 35-44, valamint 45-64 év között korcsoportból (32,2%, 28,4%, 26,7%).

 

Forrás: Hilltop / Store Insider


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.