Tudta, hogy nálunk van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere?

A Sarudi-medence a Tisza-tó legnagyobb, nyílt vizű medencéje, nagyobb, mint a Velencei-tó. A partján található KalandPart Élménystrand az utóbbi pár évben teljesen átalakult.

Itt van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere, az ország legnagyobb szabadtéri trambulinparkja, horgászbázis horgászbolttal, vízi sporteszköz, kerékpár kölcsönző, árnyas pedálpark a gyerekeknek, kutyastrand, magaslati kötélpálya, párakapu, játékos csatatér - paintball, airsoft eszközökkel - baba-mama szoba. Lehet vitorlázni, csónakázni, vagy nyaralóhajót bérelni.

Bár a tulajdonos, Kücsön Gyula a slow life híve, saját magáról ez nem mondható el, hiszen éjjel-nappal dolgozik. A Sulyom Tájétteremben jelenleg, mint pincér - mert megfelelő képzettségű, motivációjú munkaerő se égen, se földön. Hol az étteremben, hol a Kalandparton, hol a szálláshelyeken, éjjel pedig az íróasztal mellett tevékenykedik. Pár hónapja étterme bekerült Magyarország 100 legjobbja közé a Dining Guide szerint, és több különdíjat is kaptak.

Aki ide eljön ebédelni vagy vacsorázni, az nem kel fel az asztaltól egy óra múlva. Külön játszóház-étterem várja a gyerekekkel érkezőket, netán a gyerek lelkű felnőtteket. A slow life koncepción belül is van egy igazán lassuló, lazuló rész nálunk, a Lounge, ahol függőszékeken lehet ringatózni. Az idén már bemutatókert is várja látogatót, ahol nem csak megtermelik a zöldségeket, de be is mutatjuk a vendégeknek, hogyan állíthatnák elő ők is, saját otthonukban e terményeket. Ha slow life, akkor slow food… Éttermük – amely az év végén komoly belső átalakításon esett át - országos ismertségét egy alig 30 éves fiatalnak köszönheti: a séfük, Berecz Ádám törekvő, ambíciózus, fiatalember, a slow food híve.

Ám most csak a korábbi évek vendégszámának töredéke mérhető. A SZÉP kártya más célú felhasználhatóságával az eddigi vendégkör jelentős részét elvesztette az Élményfalu. A gazdasági helyzet és a korlátozások miatt szinte megszűntek szakmák, alig van képzett, de még képzetlen pincér se. Ezért jelenleg csak heti 5 napot vannak nyitva.

 

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: mfor.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.