Tudta, hogy nálunk van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere?

A Sarudi-medence a Tisza-tó legnagyobb, nyílt vizű medencéje, nagyobb, mint a Velencei-tó. A partján található KalandPart Élménystrand az utóbbi pár évben teljesen átalakult.

Itt van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere, az ország legnagyobb szabadtéri trambulinparkja, horgászbázis horgászbolttal, vízi sporteszköz, kerékpár kölcsönző, árnyas pedálpark a gyerekeknek, kutyastrand, magaslati kötélpálya, párakapu, játékos csatatér - paintball, airsoft eszközökkel - baba-mama szoba. Lehet vitorlázni, csónakázni, vagy nyaralóhajót bérelni.

Bár a tulajdonos, Kücsön Gyula a slow life híve, saját magáról ez nem mondható el, hiszen éjjel-nappal dolgozik. A Sulyom Tájétteremben jelenleg, mint pincér - mert megfelelő képzettségű, motivációjú munkaerő se égen, se földön. Hol az étteremben, hol a Kalandparton, hol a szálláshelyeken, éjjel pedig az íróasztal mellett tevékenykedik. Pár hónapja étterme bekerült Magyarország 100 legjobbja közé a Dining Guide szerint, és több különdíjat is kaptak.

Aki ide eljön ebédelni vagy vacsorázni, az nem kel fel az asztaltól egy óra múlva. Külön játszóház-étterem várja a gyerekekkel érkezőket, netán a gyerek lelkű felnőtteket. A slow life koncepción belül is van egy igazán lassuló, lazuló rész nálunk, a Lounge, ahol függőszékeken lehet ringatózni. Az idén már bemutatókert is várja látogatót, ahol nem csak megtermelik a zöldségeket, de be is mutatjuk a vendégeknek, hogyan állíthatnák elő ők is, saját otthonukban e terményeket. Ha slow life, akkor slow food… Éttermük – amely az év végén komoly belső átalakításon esett át - országos ismertségét egy alig 30 éves fiatalnak köszönheti: a séfük, Berecz Ádám törekvő, ambíciózus, fiatalember, a slow food híve.

Ám most csak a korábbi évek vendégszámának töredéke mérhető. A SZÉP kártya más célú felhasználhatóságával az eddigi vendégkör jelentős részét elvesztette az Élményfalu. A gazdasági helyzet és a korlátozások miatt szinte megszűntek szakmák, alig van képzett, de még képzetlen pincér se. Ezért jelenleg csak heti 5 napot vannak nyitva.

 

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: mfor.hu


Magyar piacon kóstolt a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon kóstolt a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Dani Garcia, a Fény Utcai Piac hatására alkotta meg legújabb fogását.
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.