Tudta, hogy nálunk van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere?

A Sarudi-medence a Tisza-tó legnagyobb, nyílt vizű medencéje, nagyobb, mint a Velencei-tó. A partján található KalandPart Élménystrand az utóbbi pár évben teljesen átalakult.

Itt van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere, az ország legnagyobb szabadtéri trambulinparkja, horgászbázis horgászbolttal, vízi sporteszköz, kerékpár kölcsönző, árnyas pedálpark a gyerekeknek, kutyastrand, magaslati kötélpálya, párakapu, játékos csatatér - paintball, airsoft eszközökkel - baba-mama szoba. Lehet vitorlázni, csónakázni, vagy nyaralóhajót bérelni.

Bár a tulajdonos, Kücsön Gyula a slow life híve, saját magáról ez nem mondható el, hiszen éjjel-nappal dolgozik. A Sulyom Tájétteremben jelenleg, mint pincér - mert megfelelő képzettségű, motivációjú munkaerő se égen, se földön. Hol az étteremben, hol a Kalandparton, hol a szálláshelyeken, éjjel pedig az íróasztal mellett tevékenykedik. Pár hónapja étterme bekerült Magyarország 100 legjobbja közé a Dining Guide szerint, és több különdíjat is kaptak.

Aki ide eljön ebédelni vagy vacsorázni, az nem kel fel az asztaltól egy óra múlva. Külön játszóház-étterem várja a gyerekekkel érkezőket, netán a gyerek lelkű felnőtteket. A slow life koncepción belül is van egy igazán lassuló, lazuló rész nálunk, a Lounge, ahol függőszékeken lehet ringatózni. Az idén már bemutatókert is várja látogatót, ahol nem csak megtermelik a zöldségeket, de be is mutatjuk a vendégeknek, hogyan állíthatnák elő ők is, saját otthonukban e terményeket. Ha slow life, akkor slow food… Éttermük – amely az év végén komoly belső átalakításon esett át - országos ismertségét egy alig 30 éves fiatalnak köszönheti: a séfük, Berecz Ádám törekvő, ambíciózus, fiatalember, a slow food híve.

Ám most csak a korábbi évek vendégszámának töredéke mérhető. A SZÉP kártya más célú felhasználhatóságával az eddigi vendégkör jelentős részét elvesztette az Élményfalu. A gazdasági helyzet és a korlátozások miatt szinte megszűntek szakmák, alig van képzett, de még képzetlen pincér se. Ezért jelenleg csak heti 5 napot vannak nyitva.

 

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: mfor.hu


Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik

Ahol bezárul egy ajtó – ott mindig kinyílik egy másik 

Karácsonyi ajándékként megnyílt a főváros egyik legizgalmasabb gasztronómiáját és álomdesign megoldásait kínáló rooftop bár és étterme, a BiBo Budapest.
Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók

Kitehetik a gyászszalagot a Mozartkugeln rajongók 

December 5-én gurult le az utolsó Mozart golyó Salzburgban, ugyanis az azt gyártó nagyvállalat bezárta ausztriai üzemét.
Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok

Az Agrártárca szerint jól fogynak a rozé borok 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) tavalyi felmérése szerint 2017-hez képest 5 százalékkal nőtt a magyarországi rozéfogyasztás, míg a vörösboré mérséklődött.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél? 

Ez az ital is szerepel a Zazie Bistro & Bar új koktélkínálatában.
MICHELIN Guide: remények és esélyek

MICHELIN Guide: remények és esélyek 

December 10-én az Operaházban tartandó díjátadó ceremónián lehull a lepel arról, hogy idén mely vendéglátóhelyek nyernek bebocsájtást a MICHELIN Guide által elismertek szűk körébe.
Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara

Új megjelenést kapott karácsonyra a pesti plaza ételudvara 

Az Arena Mall új és megújult üzletei mellett üde oázissá alakított ételudvarával várja a karácsonyi bevásárlásra indulókat.
Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa

Ünnepi különlegesség: folyékony fenyőfa 

A  frissen szedett fenyőágakat a főzés során közvetlenül a forró sörléhez adják.
Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján

Szezonális finomságok és újragondolt klasszikusok a Kozmo Hotel téli étlapján 

A tél közeledtével a Kozmo Étterem új menüje a szezon ízeit és hangulatát idézi, egyaránt kényeztetve a hagyományos és a modernebb gasztronómia kedvelőit.
A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.