Tura megér egy (gasztro)túrát!

Különleges fogások és friss, szezonális kínálat várja a vendégeket a BOTANIQ Turai Kastély éttermében, amelyet a Levente Norbert vezette konyhán készítenek.

Kiemelkedően magas minőségű, friss hozzávalókból készült ételek, zamatos borok és szezonális különlegességek várják a vendégeket a nyár folyamán megnyitott BOTANIQ Turai kastély éttermében.

A kastély kulináris alapfilozófiája, ahogy a konyhát vezető séf elmondta, hogy helyi termelőktől és beszállítóktól származó hozzávalókból készült, igazi különlegességek kerüljenek a vendégek asztalára. A BOTANIQ étterem megjelenése és a kiszolgálás egyaránt a kastély építészeti szépségéhez, a nívós belső kialakításhoz, valamint a minőségi szolgáltatásokhoz illeszkedő magas színvonalat képviseli, ezért nem csak a hotelban megszálló vendégek, hanem az a la carte érdeklődők számára is megéri ellátogatni.

Nyáron nyitottak, egész évben nyitva tartanak

A nyár folyamán megnyitott a BOTANIQ Turai kastély kiemelkedően magas minőségű luxusszállodává és rendezvényhelyszínné alakult a fejújítások során, amely hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában. Az étterem berendezése a kastély egésze esetében kialakított koncepciót követi: a modern, kortárs bútorokkal berendezett étterem megjelenésében sok jegy utal a BOTANIQ koncepcióra, valamint a történeti kastélykert hagyományaira. A környék legelegánsabb étterme nyílt meg a kastélyban, amely remek helyszínt nyújt majd ültetett-, illetve állófogadások, céges rendezvények és esküvők szervezésére, valamint amelyért önmagában is érdemes lesz Turára látogatni.

Bio-, organikus, és amit lehet, helyi alapanyagokból oldják meg

A beszállító partnerek kiválasztásánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy magas minőségű és az európai uniós szabványoknak megfelelő – lehetőség szerint bio- és organikus – termékeket előállító termelőkkel dolgozzanak együtt. A nyersanyag-ellátó partnereinek megválasztásánál is arra törekedtek, hogy elsődlegesen a környékbeli élelmiszerbeszállítókat válasszák, ezzel is hozzájáruljanak a régió és Tura fejlődéséhez. Ennek köszönhetően a szezonálisan változó étlap fogásainak alapját leginkább magyar gazdáktól származó kiváló termékek adják. „Olyan beszállítókkal szeretek igazán együtt dolgozni, akik nem a tömegtermelésben előállított termékeket értékesítenek, hanem szívüket, lelküket beleadva dolgoznak azon, hogy minél frissebb és természetesebb alapanyagokat biztosítsanak a vásárlóik számára”, mondta a szálloda konyhafőnöke, Levente Norbert. A gasztronómiai kínálat alapját nemzetközi és helyi termelők legjobb minőségű, friss termékei adják, az úgy nevezetett „farm-to-table” koncepciót követve.

A séf szakmai előélete

Levente Norbert a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában szerezte szakács képesítését, majd a Gundel Étteremben, valamint a Liberté Grand Café Budapest étteremben dolgozott sous chef, később pedig chef pozícióban. A munkáját egy rendkívül jól képzett, 8 fős konyhai, illetve 6 fős vendéglátói személyzet segíti majd annak érdekében, hogy minden vendég asztalára a leglátványosabb és legfinomabb ételek kerüljenek.

A reggeli is a lá carte

A szálloda vendégei a teljes ellátás lehetőségét is igénybe vehetik majd. A választékos reggeli során a frissen sütött péksüteményeket a környékbeli termelőktől származó, saját készítésű lekvárokkal és krémekkel tálalják. Az idénynek megfelelő gyümölcsökből és zöldségekből, friss felvágottakból és tejtermékekből, valamint a rostban gazdag gabonapelyhekből álló büfékínálat mellett a látogatóknak a gazdag à la carte kínálatból is lehetőségük lesz választani.

Forrás: Goodwill Communications


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.