Újabb bormarketing pályázatok az AMC-nél

Bormarketing Bizottság és az Agrármarketing Centrum (AMC) százmilliós keretet különített el hazai gasztronómiai, borászati és borturisztikai kisprojektek támogatására, május elején pedig megnyílt a nagyobb léptékű rendezvények pályázati „ablaka” is – mondta Simon Péter, az AMC igazgatója.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy kevés forrás jutott a bormarketing alapból a kisebb projektek, helyi fesztiválok támogatására, ezért a kistermelők kevés eséllyel pályázhattak támogatásért.

A Bormarketing Bizottság és az AMC nettó 100 millió forintos pályázati ablakot nyitott még decemberben kifejezetten azzal a céllal, hogy a kistermelők erőfeszítéseit, fesztiválokon való részvételét támogassa. A részvétel alapfeltétele, hogy a rendezvényeken minimum 10 borászat termékei vegyenek részt.

A pályázati keret még mindig nem merült ki, noha arra számítottunk, hogy egy-két hónap alatt igénybe veszik a termelők, fesztiválszervezők – összegezte az eddigi tapasztalatokat az intézmény vezetője. Azt is elmondta, hogy mivel további forrás is rendelkezésre áll a Bormarketing Alapban, abban az esetben, ha sok támogatható projektjavaslat érkezik, keretemelésre is mód van, tehát jó projektjavaslat támogatás nélkül nem maradhat. Az eddigi nyertes projektek listája az AMC honlapján megtekinthető, a támogatási szerződések kötése és a kifizetés folyamatos.

Az AMC honlapjára májusban újabb felhívás került fel, ezúttal a nagyobb léptékű rendezvények támogatására, az igényelhető támogatás három és tízmillió forint közötti összeg lehet. A kiírók elsősorban azoknak a rendezvényeknek kívánnak kedvezni, amelyek a kiállítók számára is költséghatékonyak, és azt is szem előtt tartják, hogy a látogatók is kedvező fogyasztói árakkal találkozzanak.(kormany.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.