Újabb elismerések a chocoMe-nek

A Great Taste Award 2014 nemzetközi gasztronómiai versenyen három chocoMe termék kapott szakmai elismerést Londonban (egy csokoládé 2 csillagos kitüntetést és két kreáció 1-1 csillagot).

Az 1994-ben alapított, londoni székhelyű Great Taste Award verseny a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenye, ahol különböző termékkategóriában nevezhetnek a pályázók.

A díjazott termékek*:

-    Kétcsillagos minősítést kapott a 2013. őszén bevezetett Raffinée termékcsalád egyik tagja, a Málnás Raffinée
-    Egycsillagos elismerést kapott két táblás csokoládé is:

  •     F101: chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya
  •     G105: chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya

* (a versenyen 1-2-3 csillag szerezhető, ahol a 3 csillag a legjobb eredmény)

A fenti csokoládé-kreációkat a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja ismerte el, akik több ezer órát töltöttek étel-vakkóstolással a verseny során. A verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra (vakteszt), akik közt neves Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kapnak.

“A chocoMe nagyon fiatal márka, mindössze 4 éve létezünk, és ez már a harmadik nemzetközi szakmai elismerésünk, összesen hat termékkel. Tavaly két termékkel szereztünk 1-1 csillagot a Great Taste Award 2013 versenyen, valamint 2014. májusában az International Chocolate Awards-on sikerült ezüstérmet szerezni a mogyorós Raffinée termékünkkel. Szinte felfoghatatlan, hogy ilyen rövid idő alatt ott a nevünk a világ legelismertebb csokoládékészítői között – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier.


A chocoMe büszkén osztja meg a zsűritagoktól kapott visszajelzést a fogyasztókkal:

chocoMe málnás Raffinée:

A málna és a csokoládé klasszikus kombináció. Itt mégis innovatívnak hatnak és esztétikus asszimetriával készültek a különböző méretű gyümölcsök. A málna éles fanyarsága tökéletesen ellensúlyozza a csokoládé édes ízét. Úgy gondoljuk, igazán forradalmi, kiegyensúlyozott koncepció, ami igényesen néz ki és kivételesen finom. Nagyon érdekes, világos és csábító ötlet. A fagyasztva szárított málna és a csokoládéborítás textúrái tökéletes kontrasztot alkotnak. Néhány zsűritag úgy gondolta, hogy egy csepp étcsokoládé a drazsé közepén gazdagabbá és picit kiegyensúlyozottabbá tette volna, de mindent egybevetve egyöntetűen kiváló terméknek értékeltük.

chocoMe F101 (chocoMe 65% étcsokoládé alapon: fahéj, pekándió, brontei pisztácia, vörösáfonya):

A tökéletes mennyiségű, esztétikusan felvitt feltétek nagyon vonzó megjelenést kölcsönöznek a terméknek. A magvak frissek és kiváló minőségűek, a vörösáfonya lédús. A feltétek magas színvonala mellett, a fahéjat mégis engedik érvényesülni. Egyértelműen látszik, hogy kézzel készült és példaértékű munka. Egy bíró az étcsokoládét kicsit “száraznak” ítélte.

chocoMe G105 (chocoMe fehércsokoládé alapon: liofilizált málnaszem, liofilizált meggy, vörösáfonya):

Vonzó megjelenés, nagyvonalú gyümölcsmennyiség. A textúrák tökéletes összhangja a gyümölcssavak és az édes csokoládé ellenpontjából ered.

Forrás: Vendég & Hotel


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.