Újra megnyitott a High Note SkyBar

A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan, közel három hónapos szünet után újra megnyitott az Aria Hotel Budapest tetőbárja, a High Note SkyBar. A vendégek biztonsága érdekében a szálloda vezetése felére csökkentette a bár kapacitását, ezen felül pedig a magyar szakmai szervezetek egészségügyi ajánlásait, a nemzetközi tapasztalatokat és egy New York-i szakértő tanácsait figyelembe véve megalkották saját higiéniai protokolljukat.

A családi tulajdonban lévő Library Hotel Collection központja New Yorkban, a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett városban található. A szállodalánc New York-i, torontói, illetve európai tagintézményei, köztük az Aria Hotel Budapest március óta zárva tartanak, a budapesti korlátozások enyhítésének köszönhetően az Aria Hotel, a hálózat tagjai közül elsőként, óvatos mozdulatot tett az újraindulás felé: megnyitotta tetőbárját.

- Egy luxus szálloda esetében a vendégek egészsége a legfontosabb, de a hozzánk érkezők kikapcsolódni jönnek és nem észlelhetnek színvonalbeli változást, zavartalanul kell nagyon magas minőségű szolgáltatást nyújtanunk. A helyzet mindenki számára ismeretlen, így az óvatos nyitás is a folyamatos felügyeletről és a tanulásról szól számunkra is, az egészségügyi protokollunkkal azonban igyekszünk garantálni vendégeink biztonságát. A szállodalánc New York-i központjának köszönhetően nemzetközi rálátással is rendelkezünk a helyzetre, ráadásul egy olyan város tapasztalatait használhatjuk fel a biztonságos környezet megteremtéséhez, amelyet a járvány a világon talán a leginkább sújtott - mondja Peter Velk, a Library Hotel Collection magyar származású vezérigazgatója.

A Condé Nast Traveler által 2018-ban világ 10 legjobb tetőteraszának választott High Note Skybar minden nap délután négy és éjfél között várja a vendégeket. A csapat különböző whisky-, rum- tequila alapú koktélokkal várja a kikapcsolódni vágyókat, a Bazilika kupolájára és budai Várra nyíló pazar kilátást pedig a válogatott magyar felvágott- és sajttál, házi kenyérropogós és szicíliai nocellara olívabogyó teheti teljessé.

Forrás: Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.