Újra megnyitott a High Note SkyBar

A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan, közel három hónapos szünet után újra megnyitott az Aria Hotel Budapest tetőbárja, a High Note SkyBar. A vendégek biztonsága érdekében a szálloda vezetése felére csökkentette a bár kapacitását, ezen felül pedig a magyar szakmai szervezetek egészségügyi ajánlásait, a nemzetközi tapasztalatokat és egy New York-i szakértő tanácsait figyelembe véve megalkották saját higiéniai protokolljukat.

A családi tulajdonban lévő Library Hotel Collection központja New Yorkban, a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett városban található. A szállodalánc New York-i, torontói, illetve európai tagintézményei, köztük az Aria Hotel Budapest március óta zárva tartanak, a budapesti korlátozások enyhítésének köszönhetően az Aria Hotel, a hálózat tagjai közül elsőként, óvatos mozdulatot tett az újraindulás felé: megnyitotta tetőbárját.

- Egy luxus szálloda esetében a vendégek egészsége a legfontosabb, de a hozzánk érkezők kikapcsolódni jönnek és nem észlelhetnek színvonalbeli változást, zavartalanul kell nagyon magas minőségű szolgáltatást nyújtanunk. A helyzet mindenki számára ismeretlen, így az óvatos nyitás is a folyamatos felügyeletről és a tanulásról szól számunkra is, az egészségügyi protokollunkkal azonban igyekszünk garantálni vendégeink biztonságát. A szállodalánc New York-i központjának köszönhetően nemzetközi rálátással is rendelkezünk a helyzetre, ráadásul egy olyan város tapasztalatait használhatjuk fel a biztonságos környezet megteremtéséhez, amelyet a járvány a világon talán a leginkább sújtott - mondja Peter Velk, a Library Hotel Collection magyar származású vezérigazgatója.

A Condé Nast Traveler által 2018-ban világ 10 legjobb tetőteraszának választott High Note Skybar minden nap délután négy és éjfél között várja a vendégeket. A csapat különböző whisky-, rum- tequila alapú koktélokkal várja a kikapcsolódni vágyókat, a Bazilika kupolájára és budai Várra nyíló pazar kilátást pedig a válogatott magyar felvágott- és sajttál, házi kenyérropogós és szicíliai nocellara olívabogyó teheti teljessé.

Forrás: Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.