Újra megnyitott a High Note SkyBar

A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan, közel három hónapos szünet után újra megnyitott az Aria Hotel Budapest tetőbárja, a High Note SkyBar. A vendégek biztonsága érdekében a szálloda vezetése felére csökkentette a bár kapacitását, ezen felül pedig a magyar szakmai szervezetek egészségügyi ajánlásait, a nemzetközi tapasztalatokat és egy New York-i szakértő tanácsait figyelembe véve megalkották saját higiéniai protokolljukat.

A családi tulajdonban lévő Library Hotel Collection központja New Yorkban, a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett városban található. A szállodalánc New York-i, torontói, illetve európai tagintézményei, köztük az Aria Hotel Budapest március óta zárva tartanak, a budapesti korlátozások enyhítésének köszönhetően az Aria Hotel, a hálózat tagjai közül elsőként, óvatos mozdulatot tett az újraindulás felé: megnyitotta tetőbárját.

- Egy luxus szálloda esetében a vendégek egészsége a legfontosabb, de a hozzánk érkezők kikapcsolódni jönnek és nem észlelhetnek színvonalbeli változást, zavartalanul kell nagyon magas minőségű szolgáltatást nyújtanunk. A helyzet mindenki számára ismeretlen, így az óvatos nyitás is a folyamatos felügyeletről és a tanulásról szól számunkra is, az egészségügyi protokollunkkal azonban igyekszünk garantálni vendégeink biztonságát. A szállodalánc New York-i központjának köszönhetően nemzetközi rálátással is rendelkezünk a helyzetre, ráadásul egy olyan város tapasztalatait használhatjuk fel a biztonságos környezet megteremtéséhez, amelyet a járvány a világon talán a leginkább sújtott - mondja Peter Velk, a Library Hotel Collection magyar származású vezérigazgatója.

A Condé Nast Traveler által 2018-ban világ 10 legjobb tetőteraszának választott High Note Skybar minden nap délután négy és éjfél között várja a vendégeket. A csapat különböző whisky-, rum- tequila alapú koktélokkal várja a kikapcsolódni vágyókat, a Bazilika kupolájára és budai Várra nyíló pazar kilátást pedig a válogatott magyar felvágott- és sajttál, házi kenyérropogós és szicíliai nocellara olívabogyó teheti teljessé.

Forrás: Turizmus Online


VarjúVár: az étterem, ahol mindenki otthonra talál

VarjúVár: az étterem, ahol mindenki otthonra talál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.