A Czifray versenykurzus döntőjébe került tizenkét hivatásos szakács hat fordulóban tizenhárom feladatot oldott meg. Olyan hagyományos témákat dolgoztak fel, mint például a kolozsvári káposzta, a palacsinta, a halleves vagy a máglyarakás. A versenyzők minden műfajjal hónapokon át foglalkoztak.
A rendezvényt Horváth Szilárd győri mesterszakács, a La Meréda étterem séfje nyerte.
A vasárnap 12 órakor kezdődő gálán a díjátadót állófogadás követte, amelyre a tizenkét versenyző - a három arany-, a három ezüst- és a hat bronzfokozatú szakács - készítette el az ételsort. Ebben az osztriga, a kocsonyázott céklás kacsaerőleves vagy a serpenyőben pirított ponty mellett helyet kapott a hideg eperleves sültpaprikalével, a füstölt tokaszalonna és a házi diófagylalt is.
A mesterkurzussal az MGE célja a mesterképzés és a "kézművesség becsületének újrateremtése". A verseny elindításakor példaképként az a "francia szakmai olimpia" szolgált, amelynek győzteseit négyévente a francia államelnök tünteti ki az Elysée-palotában. (Nyugathír)