Ünnepeltek a győztes szakácsok

Élesben főzött a vendégeknek a 2 éve elkezdődött első Czifray-versenykurzus 12 versenyzője vasárnap a Magyar Gasztronómiai Egyesület díjátadóval egybekötött zárógáláján - írja a Nyugathír.

A Czifray versenykurzus döntőjébe került tizenkét hivatásos szakács hat fordulóban tizenhárom feladatot oldott meg. Olyan hagyományos témákat dolgoztak fel, mint például a kolozsvári káposzta, a palacsinta, a halleves vagy a máglyarakás. A versenyzők minden műfajjal hónapokon át foglalkoztak.

A rendezvényt Horváth Szilárd győri mesterszakács, a La Meréda étterem séfje nyerte.

A vasárnap 12 órakor kezdődő gálán a díjátadót állófogadás követte, amelyre a tizenkét versenyző - a három arany-, a három ezüst- és a hat bronzfokozatú szakács - készítette el az ételsort. Ebben az osztriga, a kocsonyázott céklás kacsaerőleves vagy a serpenyőben pirított ponty mellett helyet kapott a hideg eperleves sültpaprikalével, a füstölt tokaszalonna és a házi diófagylalt is.

A mesterkurzussal az MGE célja a mesterképzés és a "kézművesség becsületének újrateremtése". A verseny elindításakor példaképként az a "francia szakmai olimpia" szolgált, amelynek győzteseit négyévente a francia államelnök tünteti ki az Elysée-palotában. (Nyugathír)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.