Utazó lakomára hív Gordon Ramsey

Mit tanulhat egy skót sztárséf a maoriktól, a berberektől, vagy épp az inkáktól? A National Geographic új sorozatában Gordon Ramsay bejárja a világot, és közben új ízeket keres Perutól Új-Zélandon át Hawaiig.

A világ végtelenül sokszínű, és ez az ízekre, receptekre és konyhai trükkökre is igaz – ezt igyekszik bebizonyítani új sorozatában Gordon Ramsay, olyan lenyűgöző helyeket bejárva, mint Peru, Marokkó vagy éppen Laosz. Hogy megismerje és bemutassa a világ egzotikus tájait, ízeit és kultúráit, a sztárséf minden országban őslakosokat és hagyományőrző közösségeket keres fel, és a helyiek segítségével igazi specialitásokat készít. Ehhez persze helyi alapanyagokra is szükség van, melyek beszerzése érdekében Ramsay nyaktörő mutatványokra képes: meredek hegyoldalakon kapaszkodik fel, alámerül a Mekong folyóban, sőt a dzsungel mélyére is bemerészkedik.

„Nagyszerű élmény volt találkozni és kapcsolatba kerülni a helyi emberekkel. Különleges történeteket és egyedülálló recepteket osztottak meg velünk, és személyesen tapasztalhattuk meg, hogy vendéglátóink a szó szoros értelmében a világ végére is képesek elmenni egy-egy autentikus nyersanyag kedvéért. Többet tanultam ennek a sorozatnak a forgatása során, mint az elmúlt tíz évben” – nyilatkozta Gordon Ramsay.

A sztárséf új, hatrészes sorozatában nemcsak kulináris utazásra hívja a nézőket, hanem igazi kalandtúrára is, hiszen végigkövethetjük, ahogy a helyiekkel együtt hangyapetéket gyűjt Laosz dzsungeleiben, megpróbál maori módra kézzel angolnát fogni Új-Zélandon, leereszkedik egy vízesésen Marokkóban, vagy igazi ínyencfalatnak számító férgek után kutat Peruban.

{youtube|id=pxMx6DXu3sc|width=580}

A Gordon Ramsay: Új utakon című sorozat augusztus 11-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic műsorán.


Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt..
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?
Tervezzen újrahasznosítható poharat  a legmenőbb szórakozóhelyeknek!

Tervezzen újrahasznosítható poharat a legmenőbb szórakozóhelyeknek! 

Április 12-ig adhatják le grafikai pályázatukat, azok, akik részt szeretnének venni a Cup Revolution, a víz világnapja alkalmából indított VÍZió  elnevezésű versenyén.
Ha nyárkezdet, akkor Szent György-hegy hajnalig - idén sárkányok kíséretében

Ha nyárkezdet, akkor Szent György-hegy hajnalig - idén sárkányok kíséretében 

Hetedik alkalommal indítják együtt a nyarat a helyi boros pincék tulajdonosai, boros gazdák a Szent György-hegyen.
Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai

Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai 

Milyen szempontok vezérlik a fiatal generációkat az étkezések során? Ellentmondásosak, viszont nem olyan bonyolult megszólítani őket, mint elsőre látszik.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.