Utazó lakomára hív Gordon Ramsey

Mit tanulhat egy skót sztárséf a maoriktól, a berberektől, vagy épp az inkáktól? A National Geographic új sorozatában Gordon Ramsay bejárja a világot, és közben új ízeket keres Perutól Új-Zélandon át Hawaiig.

A világ végtelenül sokszínű, és ez az ízekre, receptekre és konyhai trükkökre is igaz – ezt igyekszik bebizonyítani új sorozatában Gordon Ramsay, olyan lenyűgöző helyeket bejárva, mint Peru, Marokkó vagy éppen Laosz. Hogy megismerje és bemutassa a világ egzotikus tájait, ízeit és kultúráit, a sztárséf minden országban őslakosokat és hagyományőrző közösségeket keres fel, és a helyiek segítségével igazi specialitásokat készít. Ehhez persze helyi alapanyagokra is szükség van, melyek beszerzése érdekében Ramsay nyaktörő mutatványokra képes: meredek hegyoldalakon kapaszkodik fel, alámerül a Mekong folyóban, sőt a dzsungel mélyére is bemerészkedik.

„Nagyszerű élmény volt találkozni és kapcsolatba kerülni a helyi emberekkel. Különleges történeteket és egyedülálló recepteket osztottak meg velünk, és személyesen tapasztalhattuk meg, hogy vendéglátóink a szó szoros értelmében a világ végére is képesek elmenni egy-egy autentikus nyersanyag kedvéért. Többet tanultam ennek a sorozatnak a forgatása során, mint az elmúlt tíz évben” – nyilatkozta Gordon Ramsay.

A sztárséf új, hatrészes sorozatában nemcsak kulináris utazásra hívja a nézőket, hanem igazi kalandtúrára is, hiszen végigkövethetjük, ahogy a helyiekkel együtt hangyapetéket gyűjt Laosz dzsungeleiben, megpróbál maori módra kézzel angolnát fogni Új-Zélandon, leereszkedik egy vízesésen Marokkóban, vagy igazi ínyencfalatnak számító férgek után kutat Peruban.

{youtube|id=pxMx6DXu3sc|width=580}

A Gordon Ramsay: Új utakon című sorozat augusztus 11-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic műsorán.


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.