Ütős vendégszám az idei VinCÉ-n

Idén közel 7 000 vendég volt kíváncsi a VinCE Budapest Wine Show programjaira. A péntektől vasárnapig tartó borkiállításra több száz nemzetközi borértő, köztük neves szaktekintélyek és számos Master of Wine, kereskedő is Budapestre látogatott. A mesterkurzusok előadói és különleges borai a világ minden pontjáról érkeztek, de a vendégek között is voltak, akik távoli országokból utaztak ide a rendezvényre.

Most először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a borvilághoz szorosan köthető területeken, mint a gasztronómia, a kereskedelem, a borturizmus vagy a bormarketing.

A hatodik VinCE Budapest Wine Show meghatározó szerepet tölt be Közép-Európa egyik legjelentősebb borszakmai találkozójaként – a közel 7 000 vendég körülbelül harmadát idén is borászok és a pincészetek kollégái, a vendéglátásban dolgozók, borszakértők és borkereskedők, szakírók adták. A külföldi látogatók összesen 15 országból érkeztek és több százan voltak, a környező országokból buszokat indítottak. A VinCE meghívására közel száz nemzetközi szaktekintély is Budapestre utazott.

A 160 válogatott kiállító, köztük a Corinthia Hotel termeiben felvonuló hazai borászatok így nemcsak a nagyközönségnek, de a borvilágban meghatározó szereplőknek is bemutathatták boraikat és visszajelzést kaphattak munkájukra. A tokaji borokat például olyan mesterek mutatták be, mint Elizabeth Gabay MW, Caroline Gilby MW és Darrel Joseph, a régió specialistája. Borbeszerzők az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Hollandiából és Oroszországból, Romániából, Tajvanról érkeztek.

„Nagy öröm számunkra, hogy idén is ilyen sok nemzetközi borszakember elfogadta meghívásunkat. Hagyományainkhoz híven idén is különleges programokkal, borvacsorákkal és borvidéki kirándulásokkal láttuk őket vendégül. Budapest mára a legnagyobb borkiállítások első európai állomása, ahonnan a düsseldorfi ProWein-ra és a veronai Vinitaly-ra utaznak tovább a szakmabeliek.” – értékelte a rendezvényt Németh Ágnes szervező.

A válogatott, minőségi borokat felsorakoztató sétáló kóstoló a borkedvelőket is vonzza, idén a rendezvény mindhárom napjára már előzetesen minden jegy elkelt. Nagy volt az érdeklődés a champagne kurzusokra és a Bordeaux mesterkurzusra is, a szervezők ezért felemelték a szokásos létszámot, további helyeket biztosítottak a két előadóteremben.

A borokat idén okostelefonon is értékelhette a közönség, a legtöbb szavazatot a tokaji Árpád-Hegy Pince 6 puttonyos Aszúja kapta, így a VinCE magazintól ők kaptak meghívást egy szakmai útra a hétvégi ProWein rendezvényre, Németországba. Népszerű volt a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Meta Téma nevű tétele és Gere Tamás & Zsolt Pincészetének Pinot Noir Válogatása is.

A VinCE Awards keretében idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a borvilághoz szorosan köthető területeken, mint a gasztronómia, a kereskedelem, a borturizmus vagy a bormarketing. A tíz kategóriában kiosztott díjakat pénteken este adták át.

Forrás: VinCE Magazin Hírlevél

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.