Ütős vendégszám az idei VinCÉ-n

Idén közel 7 000 vendég volt kíváncsi a VinCE Budapest Wine Show programjaira. A péntektől vasárnapig tartó borkiállításra több száz nemzetközi borértő, köztük neves szaktekintélyek és számos Master of Wine, kereskedő is Budapestre látogatott. A mesterkurzusok előadói és különleges borai a világ minden pontjáról érkeztek, de a vendégek között is voltak, akik távoli országokból utaztak ide a rendezvényre.

Most először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a borvilághoz szorosan köthető területeken, mint a gasztronómia, a kereskedelem, a borturizmus vagy a bormarketing.

A hatodik VinCE Budapest Wine Show meghatározó szerepet tölt be Közép-Európa egyik legjelentősebb borszakmai találkozójaként – a közel 7 000 vendég körülbelül harmadát idén is borászok és a pincészetek kollégái, a vendéglátásban dolgozók, borszakértők és borkereskedők, szakírók adták. A külföldi látogatók összesen 15 országból érkeztek és több százan voltak, a környező országokból buszokat indítottak. A VinCE meghívására közel száz nemzetközi szaktekintély is Budapestre utazott.

A 160 válogatott kiállító, köztük a Corinthia Hotel termeiben felvonuló hazai borászatok így nemcsak a nagyközönségnek, de a borvilágban meghatározó szereplőknek is bemutathatták boraikat és visszajelzést kaphattak munkájukra. A tokaji borokat például olyan mesterek mutatták be, mint Elizabeth Gabay MW, Caroline Gilby MW és Darrel Joseph, a régió specialistája. Borbeszerzők az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Hollandiából és Oroszországból, Romániából, Tajvanról érkeztek.

„Nagy öröm számunkra, hogy idén is ilyen sok nemzetközi borszakember elfogadta meghívásunkat. Hagyományainkhoz híven idén is különleges programokkal, borvacsorákkal és borvidéki kirándulásokkal láttuk őket vendégül. Budapest mára a legnagyobb borkiállítások első európai állomása, ahonnan a düsseldorfi ProWein-ra és a veronai Vinitaly-ra utaznak tovább a szakmabeliek.” – értékelte a rendezvényt Németh Ágnes szervező.

A válogatott, minőségi borokat felsorakoztató sétáló kóstoló a borkedvelőket is vonzza, idén a rendezvény mindhárom napjára már előzetesen minden jegy elkelt. Nagy volt az érdeklődés a champagne kurzusokra és a Bordeaux mesterkurzusra is, a szervezők ezért felemelték a szokásos létszámot, további helyeket biztosítottak a két előadóteremben.

A borokat idén okostelefonon is értékelhette a közönség, a legtöbb szavazatot a tokaji Árpád-Hegy Pince 6 puttonyos Aszúja kapta, így a VinCE magazintól ők kaptak meghívást egy szakmai útra a hétvégi ProWein rendezvényre, Németországba. Népszerű volt a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Meta Téma nevű tétele és Gere Tamás & Zsolt Pincészetének Pinot Noir Válogatása is.

A VinCE Awards keretében idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a borvilághoz szorosan köthető területeken, mint a gasztronómia, a kereskedelem, a borturizmus vagy a bormarketing. A tíz kategóriában kiosztott díjakat pénteken este adták át.

Forrás: VinCE Magazin Hírlevél

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.