Vagány vegán tej a METRO-tól

A tej kiváltására alkalmas saját márkás növényi italokat fejlesztett ki az üzletlánc. A METRO Chef Veggie növényi italokkal nemcsak a tejérzékenyekre és a vegánokra, hanem azokra a vásárlókra is gondolt a nagykereskedelem, akik számára a termesztés körülményei is fontosak. 

A négy ízben – mandula, rizs, kókusz és barista zab – növényi italok ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak és EU Organic tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Kompromisszum- és tejmentes capuccino

Mint minden saját márkás termékfejlesztésénél, ezúttal is a vendéglátóipari felhasználásra koncentráltak, hogy a speciális étrendet követő vendégeket felkészülten fogadhassák a vendéglátóhelyek, s kínálatukhoz magas minőségű alapanyagokat használhassanak fel.

A termékcsalád különleges színfoltja a kiválóan habosítható barista zab növényi ital, amellyel megtévesztésig tejhab-szerű hatás érhető el a kávé tejmentes, mégis lágyan habos koronájához. A barista zabital megoldást jelent arra, hogy hogyan lehet kompromisszummentes capuccinót felszolgálni a növényi alapú étrendet követő, vagy tejallergiás vendégnek.

 

Fenntartható alternatívák

Az élelmiszeripar és a vendéglátás előtt álló egyik legnagyobb kihívás, hogy 2030-ra már 9,5 milliárd, 2050-re pedig már 10 milliárd ember élelmezéséről kell gondoskodni a bolygónk korlátozott erőforrásai mellett. A METRO már évek óta elkötelezte magát, hogy termékfejlesztéseivel a fenntarthatósági kihívásokra, így az intenzív, legeltetésen alapuló, nagyon magas vízigényű mezőgazdasági termelés visszaszorításának igényére is reagáljon. Így jött létre ez az új italbrand, amelynek húshelyettesítő termékcsaládja innovációs díjat nyert a 2022-es Sirha élelmiszeripari szakkiállításon. A húshelyettesítők mellé most felsorakoztak a tejhelyettesítők is, hogy a tejalapú meleg és hideg italok, desszertek és más fogások elkészítéséhez vegán, tejmentes alternatívát szolgáltassanak.

Kartonban még többet ér

Az új növényi italok piaci bevezetésüket követően szinte azonnal bekerültek a népszerű, folyamatosan bővülő „Többet olcsóbban” termékkörükbe. Az akcióval érintett, lépcsőzetes árazású árucikkekre – 4500 termékre – nagyobb mennyiség vásárlása esetén komoly kedvezmény érvényesíthető. Az ebben a termékkörben szereplő termékek – közülük számos saját márkás termék – egy darabra vonatkozó eladási árán felül még két ársávot alakított ki a cégcsoport, amelyekben a vásárolt mennyiség növekedésével csökken az egy darabra vetített ár. Az egyes ársávok kialakításánál és a kedvezményes darabszámok meghatározásánál a vendéglátós, illetve a kiskereskedő beszerzők jellemző vásárlási szokásait tartották szem előtt.

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.