Vagány vegán tej a METRO-tól

A tej kiváltására alkalmas saját márkás növényi italokat fejlesztett ki az üzletlánc. A METRO Chef Veggie növényi italokkal nemcsak a tejérzékenyekre és a vegánokra, hanem azokra a vásárlókra is gondolt a nagykereskedelem, akik számára a termesztés körülményei is fontosak. 

A négy ízben – mandula, rizs, kókusz és barista zab – növényi italok ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak és EU Organic tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Kompromisszum- és tejmentes capuccino

Mint minden saját márkás termékfejlesztésénél, ezúttal is a vendéglátóipari felhasználásra koncentráltak, hogy a speciális étrendet követő vendégeket felkészülten fogadhassák a vendéglátóhelyek, s kínálatukhoz magas minőségű alapanyagokat használhassanak fel.

A termékcsalád különleges színfoltja a kiválóan habosítható barista zab növényi ital, amellyel megtévesztésig tejhab-szerű hatás érhető el a kávé tejmentes, mégis lágyan habos koronájához. A barista zabital megoldást jelent arra, hogy hogyan lehet kompromisszummentes capuccinót felszolgálni a növényi alapú étrendet követő, vagy tejallergiás vendégnek.

 

Fenntartható alternatívák

Az élelmiszeripar és a vendéglátás előtt álló egyik legnagyobb kihívás, hogy 2030-ra már 9,5 milliárd, 2050-re pedig már 10 milliárd ember élelmezéséről kell gondoskodni a bolygónk korlátozott erőforrásai mellett. A METRO már évek óta elkötelezte magát, hogy termékfejlesztéseivel a fenntarthatósági kihívásokra, így az intenzív, legeltetésen alapuló, nagyon magas vízigényű mezőgazdasági termelés visszaszorításának igényére is reagáljon. Így jött létre ez az új italbrand, amelynek húshelyettesítő termékcsaládja innovációs díjat nyert a 2022-es Sirha élelmiszeripari szakkiállításon. A húshelyettesítők mellé most felsorakoztak a tejhelyettesítők is, hogy a tejalapú meleg és hideg italok, desszertek és más fogások elkészítéséhez vegán, tejmentes alternatívát szolgáltassanak.

Kartonban még többet ér

Az új növényi italok piaci bevezetésüket követően szinte azonnal bekerültek a népszerű, folyamatosan bővülő „Többet olcsóbban” termékkörükbe. Az akcióval érintett, lépcsőzetes árazású árucikkekre – 4500 termékre – nagyobb mennyiség vásárlása esetén komoly kedvezmény érvényesíthető. Az ebben a termékkörben szereplő termékek – közülük számos saját márkás termék – egy darabra vonatkozó eladási árán felül még két ársávot alakított ki a cégcsoport, amelyekben a vásárolt mennyiség növekedésével csökken az egy darabra vetített ár. Az egyes ársávok kialakításánál és a kedvezményes darabszámok meghatározásánál a vendéglátós, illetve a kiskereskedő beszerzők jellemző vásárlási szokásait tartották szem előtt.

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.