Van egy hely, ahol még a profi séfek is tanulhatnak

Idén ősszel ismét folytatódik a Coninvest „Séfműhely” elnevezésű szakmai programsorozata. Ezúttal Várnagy Attila séf tart főzőbemutatót.

Különleges missziónak indult, amit próbaképpen indított a Coninvest, azonban annyira sikeressé vált a hazánkban dolgozó szakácsok és vendéglátós szakemeberek körében, és annyira szereti megtervezni, elhívni a séfeket és megszervezni a rendezvényt a budaörsi csapat, hogy nem is volt kérdés: idén ősszel ismét folytatják „Séfműhely” elnevezésű szakmai programsorozatukat.

„A Coninvest Séfműhely & Várnagy Attila séf meghívja főzőbemutatóra. 

A séf ételein keresztül megízlelhetjük, hogy mi teszi a Convotherm C4-es kombipárolót piacvezetővé.

Ízelítő a menüsorból:

Garnéla uborka spagettin

Grillezett dinnye szalámival és parmezán chips-el

Frissen sült kenyér petrezselymes sárgabaracklekvárral

Pollo Tonnato (Tonhallal töltött Csirkemell) pikáns zöldborsóval

Fogas fűszeres burgonyakabátban Grillezett zöldség és hasábburgonya

Desszert: Pastel de Nata Bulgur – fagyival

Időpont: Szeptember 8. 10:00 – 13:00

Helyszín: Coninvest Séfműhely (2040 Budaörs, Budapesti út 127.)

Részvételi szándékát  2015.09.02-ig jelezze a [email protected] e-mail címen.”

Forrás: Vendég & Hotel Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.