Vegán tacobárt nyit Danny Trejo színész Los Angelesben

Nem csak a növényi alapú menü lesz az új falatozó erénye. A napi műszak után minden ételmaradékot helyi hajléktalan menekülteknek adományoznak.

A színész Danny Trejo sokak szemében inkább fenyegető figuraként jelenik meg. Van azonban egy kevésbé ismert finomabb oldala is a sztárnak, mellyel most boldogságot okoz egy halom állatvédő aktivistának és a tudatosan étkező közönségnek.

A filmekben félelmetes grimaszairól és erőszakos karakteréről ismert Trejo sok rajongóját meglepte, amikor bejelentette terveit, miszerint egy vegán taquería típusú falatozót nyit Los Angelesben. A Los Angeles Times tudósítása szerint a sztár az üzletet Ash Shah és Jeff Georgino filmproducerekkel együtt indítja. A trendi étkezde Daniel Mattern los angelesi séf által kreált olyan prémiumételeket kínál, mint például házi készítésű szószok, apróra vágott bio kelkáposzta saláták, mungóbabos tortilla és sült avokádóval és a fekete borsos tofuval töltött vegán taco-k.

„10 különféle taco van” mondta Trejo. „Ezek olyan ételek, melyeket mindenki szeret” Gluténmentes variációk is kaphatók. Tekintettel arra, hogy ez most egy új trend, megpróbálunk olyan vegánok és vegetáriánus-barátok lenni amennyire csak lehetséges – fűzte hozzá Shah. Azonban nem csak a növényi alapú menü az étterem erénye. A műszak után minden ételmaradékot helyi hajléktalan menekülteknek adományoznak. „Semmit sem teszünk el másnapra” mondta Trejo.

Az étterem Trejo kaja projektjeinek legújabb kiadása lesz – írja a Food and Wine, hiszen nemrégiben egy házi készítésű söröket kínáló kocsmába és egy saját pörkölésű kávéfajtába fektetett. Az ambíciói azonban nem érnek véget a növényi alapú étkezdével, a filmcsillaf szeretne még fagylaltszendvicsekkel foglalkozni és egy másik Trejo Tacot nyitni Hollywoodban. Nagy változások történnek manapság az élelmiszer-bizniszben és a sztár most ezek közül néhányat meglovagol.

forrás: www.truactivist.com 

Forrás: www.trueactivist.com

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.