Vegán tacobárt nyit Danny Trejo színész Los Angelesben

Nem csak a növényi alapú menü lesz az új falatozó erénye. A napi műszak után minden ételmaradékot helyi hajléktalan menekülteknek adományoznak.

A színész Danny Trejo sokak szemében inkább fenyegető figuraként jelenik meg. Van azonban egy kevésbé ismert finomabb oldala is a sztárnak, mellyel most boldogságot okoz egy halom állatvédő aktivistának és a tudatosan étkező közönségnek.

A filmekben félelmetes grimaszairól és erőszakos karakteréről ismert Trejo sok rajongóját meglepte, amikor bejelentette terveit, miszerint egy vegán taquería típusú falatozót nyit Los Angelesben. A Los Angeles Times tudósítása szerint a sztár az üzletet Ash Shah és Jeff Georgino filmproducerekkel együtt indítja. A trendi étkezde Daniel Mattern los angelesi séf által kreált olyan prémiumételeket kínál, mint például házi készítésű szószok, apróra vágott bio kelkáposzta saláták, mungóbabos tortilla és sült avokádóval és a fekete borsos tofuval töltött vegán taco-k.

„10 különféle taco van” mondta Trejo. „Ezek olyan ételek, melyeket mindenki szeret” Gluténmentes variációk is kaphatók. Tekintettel arra, hogy ez most egy új trend, megpróbálunk olyan vegánok és vegetáriánus-barátok lenni amennyire csak lehetséges – fűzte hozzá Shah. Azonban nem csak a növényi alapú menü az étterem erénye. A műszak után minden ételmaradékot helyi hajléktalan menekülteknek adományoznak. „Semmit sem teszünk el másnapra” mondta Trejo.

Az étterem Trejo kaja projektjeinek legújabb kiadása lesz – írja a Food and Wine, hiszen nemrégiben egy házi készítésű söröket kínáló kocsmába és egy saját pörkölésű kávéfajtába fektetett. Az ambíciói azonban nem érnek véget a növényi alapú étkezdével, a filmcsillaf szeretne még fagylaltszendvicsekkel foglalkozni és egy másik Trejo Tacot nyitni Hollywoodban. Nagy változások történnek manapság az élelmiszer-bizniszben és a sztár most ezek közül néhányat meglovagol.

forrás: www.truactivist.com 

Forrás: www.trueactivist.com

Forrás: Vendég&Hotel Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.