Vegán tacobárt nyit Danny Trejo színész Los Angelesben

Nem csak a növényi alapú menü lesz az új falatozó erénye. A napi műszak után minden ételmaradékot helyi hajléktalan menekülteknek adományoznak.

A színész Danny Trejo sokak szemében inkább fenyegető figuraként jelenik meg. Van azonban egy kevésbé ismert finomabb oldala is a sztárnak, mellyel most boldogságot okoz egy halom állatvédő aktivistának és a tudatosan étkező közönségnek.

A filmekben félelmetes grimaszairól és erőszakos karakteréről ismert Trejo sok rajongóját meglepte, amikor bejelentette terveit, miszerint egy vegán taquería típusú falatozót nyit Los Angelesben. A Los Angeles Times tudósítása szerint a sztár az üzletet Ash Shah és Jeff Georgino filmproducerekkel együtt indítja. A trendi étkezde Daniel Mattern los angelesi séf által kreált olyan prémiumételeket kínál, mint például házi készítésű szószok, apróra vágott bio kelkáposzta saláták, mungóbabos tortilla és sült avokádóval és a fekete borsos tofuval töltött vegán taco-k.

„10 különféle taco van” mondta Trejo. „Ezek olyan ételek, melyeket mindenki szeret” Gluténmentes variációk is kaphatók. Tekintettel arra, hogy ez most egy új trend, megpróbálunk olyan vegánok és vegetáriánus-barátok lenni amennyire csak lehetséges – fűzte hozzá Shah. Azonban nem csak a növényi alapú menü az étterem erénye. A műszak után minden ételmaradékot helyi hajléktalan menekülteknek adományoznak. „Semmit sem teszünk el másnapra” mondta Trejo.

Az étterem Trejo kaja projektjeinek legújabb kiadása lesz – írja a Food and Wine, hiszen nemrégiben egy házi készítésű söröket kínáló kocsmába és egy saját pörkölésű kávéfajtába fektetett. Az ambíciói azonban nem érnek véget a növényi alapú étkezdével, a filmcsillaf szeretne még fagylaltszendvicsekkel foglalkozni és egy másik Trejo Tacot nyitni Hollywoodban. Nagy változások történnek manapság az élelmiszer-bizniszben és a sztár most ezek közül néhányat meglovagol.

forrás: www.truactivist.com 

Forrás: www.trueactivist.com

Forrás: Vendég&Hotel Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.