A New York-i Oceana étterem vendégei nem voltak elégedettek az étteremben felszolgált homárok méretével. Ezért a vezetőség beszerzett egy 5 kilogrammos példányt, amely súlyából ítélve valószínűleg közel jár a 70. életévéhez – írja a Deluxe magazin. Az étterem executive séfje, Ben Pollinger 275 dollárért (53 ezer forintért) árulta a matuzsálemet, amely időközben belopta magát a vendégek szívébe. Amint a törzsvendégek tudomásukra jutott, hogy az időközben "Peter" becenévre is szert tett ízeltlábúnak hamarosan beteljesedik a sorsa, telefonhívásokkal árasztották el az éttermet, hogy megakadályozzák az idős állat felszolgálását vacsoraként. A vendégek egy részét az érzelmeik motiválták, úgy gondolták, hogy a homár életkora miatt érdemli meg a szabadságot. Mások inkább a készülő fogás minőségére gondoltak, és kétségbe vonták az öreg állat húsának élvezeti értékét. Ez utóbbi vendégek pártjára Michael White is, a két Michelin csillagos Alto és az egycsillagos Convivio étterem séfje. Véleménye szerint az állat annyira öreg és rágós, hogy húsa egy 70 éves csótányéhoz hasonlítható. A hatalmas nyomás miatt az étterem levette az étlapról Petert, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a nyugdíjas korú élőlény sorsa a továbbiakban.Nem Peter az egyetlen idős homár, amely megmenekült attól, hogy élve kerüljön a lobogó vízbe. Januárban a City Crab & Seafood Company visszaengedett az óceánba egy 20 kilogrammos, körülbelül 140 éves homárt, miután a PETA állatvédő szervezet tiltakozott fogva tartása és elfogyasztása ellen. (delux.hu)
Vendégek mentették meg a luxusétterem 70 éves homárját
A vendégek közbenjárásának köszönheti az életét a matuzsálemi korú homár, amelyet a New York-i Oceana étteremben akartak vacsoraként felszolgálni. Volt, aki az idős állat húsának minősége miatt tiltakozott a homár megfőzése ellen.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.