Vendégek mentették meg a luxusétterem 70 éves homárját

A vendégek közbenjárásának köszönheti az életét a matuzsálemi korú homár, amelyet a New York-i Oceana étteremben akartak vacsoraként felszolgálni. Volt, aki az idős állat húsának minősége miatt tiltakozott a homár megfőzése ellen.

A New York-i Oceana étterem vendégei nem voltak elégedettek az étteremben felszolgált homárok méretével. Ezért a vezetőség beszerzett egy 5 kilogrammos példányt, amely súlyából ítélve valószínűleg közel jár a 70. életévéhez – írja a Deluxe magazin. Az étterem executive séfje, Ben Pollinger 275 dollárért (53 ezer forintért) árulta a matuzsálemet, amely időközben belopta magát a vendégek szívébe. Amint a törzsvendégek tudomásukra jutott, hogy az időközben "Peter" becenévre is szert tett ízeltlábúnak hamarosan beteljesedik a sorsa, telefonhívásokkal árasztották el az éttermet, hogy megakadályozzák az idős állat felszolgálását vacsoraként. A vendégek egy részét az érzelmeik motiválták, úgy gondolták, hogy a homár életkora miatt érdemli meg a szabadságot. Mások inkább a készülő fogás minőségére gondoltak, és kétségbe vonták az öreg állat húsának élvezeti értékét. Ez utóbbi vendégek pártjára Michael White is, a két Michelin csillagos Alto és az egycsillagos Convivio étterem séfje. Véleménye szerint az állat annyira öreg és rágós, hogy húsa egy 70 éves csótányéhoz hasonlítható. A hatalmas nyomás miatt az étterem levette az étlapról Petert, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a nyugdíjas korú élőlény sorsa a továbbiakban.Nem Peter az egyetlen idős homár, amely megmenekült attól, hogy élve kerüljön a lobogó vízbe. Januárban a City Crab & Seafood Company visszaengedett az óceánba egy 20 kilogrammos, körülbelül 140 éves homárt, miután a PETA állatvédő szervezet tiltakozott fogva tartása és elfogyasztása ellen. (delux.hu)

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.