A New York-i Oceana étterem vendégei nem voltak elégedettek az étteremben felszolgált homárok méretével. Ezért a vezetőség beszerzett egy 5 kilogrammos példányt, amely súlyából ítélve valószínűleg közel jár a 70. életévéhez – írja a Deluxe magazin. Az étterem executive séfje, Ben Pollinger 275 dollárért (53 ezer forintért) árulta a matuzsálemet, amely időközben belopta magát a vendégek szívébe. Amint a törzsvendégek tudomásukra jutott, hogy az időközben "Peter" becenévre is szert tett ízeltlábúnak hamarosan beteljesedik a sorsa, telefonhívásokkal árasztották el az éttermet, hogy megakadályozzák az idős állat felszolgálását vacsoraként. A vendégek egy részét az érzelmeik motiválták, úgy gondolták, hogy a homár életkora miatt érdemli meg a szabadságot. Mások inkább a készülő fogás minőségére gondoltak, és kétségbe vonták az öreg állat húsának élvezeti értékét. Ez utóbbi vendégek pártjára Michael White is, a két Michelin csillagos Alto és az egycsillagos Convivio étterem séfje. Véleménye szerint az állat annyira öreg és rágós, hogy húsa egy 70 éves csótányéhoz hasonlítható. A hatalmas nyomás miatt az étterem levette az étlapról Petert, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy mi lesz a nyugdíjas korú élőlény sorsa a továbbiakban.Nem Peter az egyetlen idős homár, amely megmenekült attól, hogy élve kerüljön a lobogó vízbe. Januárban a City Crab & Seafood Company visszaengedett az óceánba egy 20 kilogrammos, körülbelül 140 éves homárt, miután a PETA állatvédő szervezet tiltakozott fogva tartása és elfogyasztása ellen. (delux.hu)
Vendégek mentették meg a luxusétterem 70 éves homárját
A vendégek közbenjárásának köszönheti az életét a matuzsálemi korú homár, amelyet a New York-i Oceana étteremben akartak vacsoraként felszolgálni. Volt, aki az idős állat húsának minősége miatt tiltakozott a homár megfőzése ellen.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.