Vendéglátóhelyek: hiába kérik, újakkal már nem szerződnek

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem köt újabb szerződéseket, ezért csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket - írja a Kisalföld.

A vendéglátóhelyek felismerték az üdülési csekkekben rejlő nagyszerű lehetőségeket, ezért rendszeresen bombázzák kéréseikkel a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szakembereit, hogy kössön velük is szerződést.
Az éttermesek sérelmezik, hogy az alapítvány rendre visszautasítja a szálláshellyel nem rendelkező vendéglők kérelmeit.

A Magyar Vendéglátósok Ipartestülete levélben lobbizott tagjaiért, de a válaszból kiderült, hogy az alapítvány egyelőre nem köt több szerződést, továbbra is csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket. A döntést azzal indokolták, hogy szeretnék, ha a bont üdülésre, pihenésre fordítanák a tulajdonosaik, s azt is megfogalmazták, hogy a forgalmazási kapacitás bővítéséhez komolyabb informatikai fejlesztés szükséges, ami csak a jövőben valósulhat meg.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének soproni tisztségviselője, Major Vilmos úgy véli, talán a szállodások érdekképviselete erősebb, mert az üdülési alapítvány elsősorban azokkal köt szerződést, akik szálláshelyet is értékesítenek.

– Pedig nagyon jó dolog az üdülési csekk rendszere, amióta ez létezik, jóval több nálunk is a hazai vendég – fogalmazott Major Vilmos, aki az egyik soproni vendéglátóhely kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedik. (kisalfold.hu)

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.