Vendéglátóhelyek: hiába kérik, újakkal már nem szerződnek

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem köt újabb szerződéseket, ezért csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket - írja a Kisalföld.

A vendéglátóhelyek felismerték az üdülési csekkekben rejlő nagyszerű lehetőségeket, ezért rendszeresen bombázzák kéréseikkel a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szakembereit, hogy kössön velük is szerződést.
Az éttermesek sérelmezik, hogy az alapítvány rendre visszautasítja a szálláshellyel nem rendelkező vendéglők kérelmeit.

A Magyar Vendéglátósok Ipartestülete levélben lobbizott tagjaiért, de a válaszból kiderült, hogy az alapítvány egyelőre nem köt több szerződést, továbbra is csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket. A döntést azzal indokolták, hogy szeretnék, ha a bont üdülésre, pihenésre fordítanák a tulajdonosaik, s azt is megfogalmazták, hogy a forgalmazási kapacitás bővítéséhez komolyabb informatikai fejlesztés szükséges, ami csak a jövőben valósulhat meg.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének soproni tisztségviselője, Major Vilmos úgy véli, talán a szállodások érdekképviselete erősebb, mert az üdülési alapítvány elsősorban azokkal köt szerződést, akik szálláshelyet is értékesítenek.

– Pedig nagyon jó dolog az üdülési csekk rendszere, amióta ez létezik, jóval több nálunk is a hazai vendég – fogalmazott Major Vilmos, aki az egyik soproni vendéglátóhely kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedik. (kisalfold.hu)

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.