Vendéglátóhelyek: hiába kérik, újakkal már nem szerződnek

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nem köt újabb szerződéseket, ezért csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket - írja a Kisalföld.

A vendéglátóhelyek felismerték az üdülési csekkekben rejlő nagyszerű lehetőségeket, ezért rendszeresen bombázzák kéréseikkel a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány szakembereit, hogy kössön velük is szerződést.
Az éttermesek sérelmezik, hogy az alapítvány rendre visszautasítja a szálláshellyel nem rendelkező vendéglők kérelmeit.

A Magyar Vendéglátósok Ipartestülete levélben lobbizott tagjaiért, de a válaszból kiderült, hogy az alapítvány egyelőre nem köt több szerződést, továbbra is csak a már engedéllyel rendelkező 540 hazai étterem fogadhatja el az üdülési csekket. A döntést azzal indokolták, hogy szeretnék, ha a bont üdülésre, pihenésre fordítanák a tulajdonosaik, s azt is megfogalmazták, hogy a forgalmazási kapacitás bővítéséhez komolyabb informatikai fejlesztés szükséges, ami csak a jövőben valósulhat meg.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének soproni tisztségviselője, Major Vilmos úgy véli, talán a szállodások érdekképviselete erősebb, mert az üdülési alapítvány elsősorban azokkal köt szerződést, akik szálláshelyet is értékesítenek.

– Pedig nagyon jó dolog az üdülési csekk rendszere, amióta ez létezik, jóval több nálunk is a hazai vendég – fogalmazott Major Vilmos, aki az egyik soproni vendéglátóhely kereskedelmi igazgatójaként tevékenykedik. (kisalfold.hu)

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.