Veszprémi pályázat vendéglátó teraszokra

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a 24/2010.(VI.28.) Ör. számú önkormányzati rendelet által átruházott hatósági jogkörében eljárva az alábbi, közterület használatára vonatkozó pályázati kiírást teszi közzé :

Vendéglátó terasz kialakítása céljából :

- Vár utca 1. sz .

- Óváros tér 6.

- Óváros tér 4.

- Szabadság tér 14.

- Fortuna udvar

- Gizella udvar ( 2 helyszínen )

- Kossuth L. u. 5.

- Kossuth L. u. 8.

- Kossuth L. u. 21. ( 3 helyszínen )

- Kossuth L. u. 25.

A közterület használati díj mértéke : 1500 Ft/m2/hó.

A pályázók közül előnyt élvez az, aki az adott helyszínhez kapcsolódó vendéglátó infrastruktúrával rendelkezik.

A pályázatok elbírálása a részletes pályázati hirdetményben szereplő szempontok teljesítésének értékelése alapján történik.

A pályázat nyertesének a közterület használati engedély legfeljebb 1 évre adható ki.

Az Önkormányzat fenntartja azon jogát, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, valamint, hogy a nyertes ajánlattevő elállása esetén a pályázat soron következő helyezettjének biztosítsa a közterület használatát.

Az egyes helyszínekre vonatkozó részletes pályázati hirdetmény 2011. február 01-től átvehető a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Irodáján ( 8200 Veszprém, Óváros tér 9. fsz. 11. szoba) ügyfélfogadási időben.

A pályázatok benyújtásának módja, határideje : zárt borítékban, 1 példányban, a részletes pályázati hirdetményben felsorolt dokumentumok csatolásával az előzőekben megjelölt helyen, 2011. február 28-ig. (forrás: vehir.hu)


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.