Az üzlethelyiség felső szintjén kap helyet a borbár és a magyar borkínálat, emellett lehetőség nyílik mesterkurzusok, fogadások és céges rendezvények megszervezésére.
A borbárban kéthetente változó, 100 kóstolható tételt tartalmazó kínálattal várják a vendégeket, a borboltban pedig 1000 féle bor kapható. Céljuk, hogy a Vinopolis rövid időn belül Budapest látványosságai közé emelkedjen. Ennek érdekében stratégiai megállapodást kötnek a turisztikai és szállodaipari szövetségekkel, hogy a napi 5800 Budapestre érkező turista értesüljön a Vinopolis Budapest által nyújtott szolgáltatásokról.
Az alsó szinten kap helyet a világ párlat- és bortermelését bemutató interaktív kiállítás, ahol információs táblák segítik az eligazodást a világ termelőhelyei között. így a látogatók egy igazi utazáson vehetnek részt, ahol az installációk segítségével több nyelven kaphatnak információt, vagy akár kérdezhetnek is a sommeliertől. Az érdeklődók pár óra alatt kényelmesen bejárhatnak minden kontinenst, borokat kóstolhatnak a világ bármely pontjáról, majd vásárolhatnak, esetleg meg is rendelhetik őket.
A Vinopolisban helyet kap egy WSet-akkreditációval rendelkező oktatási központ, ahol tréningeket, szakmai továbbképzéseket, mesterkurzusokat, konferenciákat és borértő képzéseket tartanak majd, elismert hazai és külföldi előadók közreműködésével. A Vinopolis közleménye szerint sem az országban, sem a kontinensen nincs ehhez hasonló méretekkel és komplex szolgáltatáskínálattal rendelkező, borokra, párlatokra szakosodott intézmény. A nagy múltú és páratlan ismertségnek örvendő londoni Vinopolis az egyetlen ilyen vállalkozás, melyet az alapítók példaképüknek tekintenek. A társaság azt tervezi, hogy borkereskedelmi franchise üzlethálózattal jelenik meg hamarosan a vidéki nagyvárosokban. (forrás: Magyar Mezőgazdaság)
Vinopolis Budapesten
A Vinopolis Budapest Kft. hamarosan megnyitja kétszintes, 1000 négyzetméteres üzlethelyiségét a Falk Miksa utcában. Az európai nagyvárosok közkedvelt borászati rendezvényközpontjaihoz hasonló első budapesti Vinopolisban - hazánk összes borvidéke mellett - 15 külföldi bornagyhatalom jelentősebb bortermelói is bemutatkoznak - írja a Magyar Mezőgazdaság.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.