Az üzlethelyiség felső szintjén kap helyet a borbár és a magyar borkínálat, emellett lehetőség nyílik mesterkurzusok, fogadások és céges rendezvények megszervezésére.
A borbárban kéthetente változó, 100 kóstolható tételt tartalmazó kínálattal várják a vendégeket, a borboltban pedig 1000 féle bor kapható. Céljuk, hogy a Vinopolis rövid időn belül Budapest látványosságai közé emelkedjen. Ennek érdekében stratégiai megállapodást kötnek a turisztikai és szállodaipari szövetségekkel, hogy a napi 5800 Budapestre érkező turista értesüljön a Vinopolis Budapest által nyújtott szolgáltatásokról.
Az alsó szinten kap helyet a világ párlat- és bortermelését bemutató interaktív kiállítás, ahol információs táblák segítik az eligazodást a világ termelőhelyei között. így a látogatók egy igazi utazáson vehetnek részt, ahol az installációk segítségével több nyelven kaphatnak információt, vagy akár kérdezhetnek is a sommeliertől. Az érdeklődók pár óra alatt kényelmesen bejárhatnak minden kontinenst, borokat kóstolhatnak a világ bármely pontjáról, majd vásárolhatnak, esetleg meg is rendelhetik őket.
A Vinopolisban helyet kap egy WSet-akkreditációval rendelkező oktatási központ, ahol tréningeket, szakmai továbbképzéseket, mesterkurzusokat, konferenciákat és borértő képzéseket tartanak majd, elismert hazai és külföldi előadók közreműködésével. A Vinopolis közleménye szerint sem az országban, sem a kontinensen nincs ehhez hasonló méretekkel és komplex szolgáltatáskínálattal rendelkező, borokra, párlatokra szakosodott intézmény. A nagy múltú és páratlan ismertségnek örvendő londoni Vinopolis az egyetlen ilyen vállalkozás, melyet az alapítók példaképüknek tekintenek. A társaság azt tervezi, hogy borkereskedelmi franchise üzlethálózattal jelenik meg hamarosan a vidéki nagyvárosokban. (forrás: Magyar Mezőgazdaság)
Vinopolis Budapesten
A Vinopolis Budapest Kft. hamarosan megnyitja kétszintes, 1000 négyzetméteres üzlethelyiségét a Falk Miksa utcában. Az európai nagyvárosok közkedvelt borászati rendezvényközpontjaihoz hasonló első budapesti Vinopolisban - hazánk összes borvidéke mellett - 15 külföldi bornagyhatalom jelentősebb bortermelói is bemutatkoznak - írja a Magyar Mezőgazdaság.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.