Vinopolis Budapesten

A Vinopolis Budapest Kft. hamarosan megnyitja kétszintes, 1000 négyzetméteres üzlethelyiségét a Falk Miksa utcában. Az európai nagyvárosok közkedvelt borászati rendezvényközpontjaihoz hasonló első budapesti Vinopolisban - hazánk összes borvidéke mellett - 15 külföldi bornagyhatalom jelentősebb bortermelói is bemutatkoznak - írja a Magyar Mezőgazdaság.

Az üzlethelyiség felső szintjén kap helyet a borbár és a magyar borkínálat, emellett lehetőség nyílik mesterkurzusok, fogadások és céges rendezvények megszervezésére.
A borbárban kéthetente változó, 100 kóstolható tételt tartalmazó kínálattal várják a vendégeket, a borboltban pedig 1000 féle bor kapható. Céljuk, hogy a Vinopolis rövid időn belül Budapest látványosságai közé emelkedjen. Ennek érdekében stratégiai megállapodást kötnek a turisztikai és szállodaipari szövetségekkel, hogy a napi 5800 Budapestre érkező turista értesüljön a Vinopolis Budapest által nyújtott szolgáltatásokról.
Az alsó szinten kap helyet a világ párlat- és bortermelését bemutató interaktív kiállítás, ahol információs táblák segítik az eligazodást a világ termelőhelyei között. így a látogatók egy igazi utazáson vehetnek részt, ahol az installációk segítségével több nyelven kaphatnak információt, vagy akár kérdezhetnek is a sommeliertől. Az érdeklődók pár óra alatt kényelmesen bejárhatnak minden kontinenst, borokat kóstolhatnak a világ bármely pontjáról, majd vásárolhatnak, esetleg meg is rendelhetik őket.
A Vinopolisban helyet kap egy WSet-akkreditációval rendelkező oktatási központ, ahol tréningeket, szakmai továbbképzéseket, mesterkurzusokat, konferenciákat és borértő képzéseket tartanak majd, elismert hazai és külföldi előadók közreműködésével. A Vinopolis közleménye szerint sem az országban, sem a kontinensen nincs ehhez hasonló méretekkel és komplex szolgáltatáskínálattal rendelkező, borokra, párlatokra szakosodott intézmény. A nagy múltú és páratlan ismertségnek örvendő londoni Vinopolis az egyetlen ilyen vállalkozás, melyet az alapítók példaképüknek tekintenek. A társaság azt tervezi, hogy borkereskedelmi franchise üzlethálózattal jelenik meg hamarosan a vidéki nagyvárosokban. (forrás: Magyar Mezőgazdaság)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.