Az üzlethelyiség felső szintjén kap helyet a borbár és a magyar borkínálat, emellett lehetőség nyílik mesterkurzusok, fogadások és céges rendezvények megszervezésére.
A borbárban kéthetente változó, 100 kóstolható tételt tartalmazó kínálattal várják a vendégeket, a borboltban pedig 1000 féle bor kapható. Céljuk, hogy a Vinopolis rövid időn belül Budapest látványosságai közé emelkedjen. Ennek érdekében stratégiai megállapodást kötnek a turisztikai és szállodaipari szövetségekkel, hogy a napi 5800 Budapestre érkező turista értesüljön a Vinopolis Budapest által nyújtott szolgáltatásokról.
Az alsó szinten kap helyet a világ párlat- és bortermelését bemutató interaktív kiállítás, ahol információs táblák segítik az eligazodást a világ termelőhelyei között. így a látogatók egy igazi utazáson vehetnek részt, ahol az installációk segítségével több nyelven kaphatnak információt, vagy akár kérdezhetnek is a sommeliertől. Az érdeklődók pár óra alatt kényelmesen bejárhatnak minden kontinenst, borokat kóstolhatnak a világ bármely pontjáról, majd vásárolhatnak, esetleg meg is rendelhetik őket.
A Vinopolisban helyet kap egy WSet-akkreditációval rendelkező oktatási központ, ahol tréningeket, szakmai továbbképzéseket, mesterkurzusokat, konferenciákat és borértő képzéseket tartanak majd, elismert hazai és külföldi előadók közreműködésével. A Vinopolis közleménye szerint sem az országban, sem a kontinensen nincs ehhez hasonló méretekkel és komplex szolgáltatáskínálattal rendelkező, borokra, párlatokra szakosodott intézmény. A nagy múltú és páratlan ismertségnek örvendő londoni Vinopolis az egyetlen ilyen vállalkozás, melyet az alapítók példaképüknek tekintenek. A társaság azt tervezi, hogy borkereskedelmi franchise üzlethálózattal jelenik meg hamarosan a vidéki nagyvárosokban. (forrás: Magyar Mezőgazdaság)
Vinopolis Budapesten
A Vinopolis Budapest Kft. hamarosan megnyitja kétszintes, 1000 négyzetméteres üzlethelyiségét a Falk Miksa utcában. Az európai nagyvárosok közkedvelt borászati rendezvényközpontjaihoz hasonló első budapesti Vinopolisban - hazánk összes borvidéke mellett - 15 külföldi bornagyhatalom jelentősebb bortermelói is bemutatkoznak - írja a Magyar Mezőgazdaság.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.