Visszaszámlálás: napokon belül nyit a Hard Rock Café Budapest

Piaci információink szerint még ezen héten megnyit a Vörösmarty téri VÁCI1 projektben Magyarország első Hard Rock Café üzlete. Az új étterem mintegy 1100 négyzetméteren várja a vendégeket - adta hírül a Potfolio.

A Portfolio.hu értesülései szerint a lengyelországi franchise partnerek nyitják meg az első Hard Rock Cafét (HRC) Budapesten. A korábbi hírek szerint a héten megnyíló étterem mintegy 1100 négyzetmétert bérel a már szinte teljesen elkészült, de még mindig az átadásra váró, az ORCO beruházásában megvalósult VÁCI1-ben.

A régiónkban már Lengyelországban, Csehországban és Romániában is jelen van az étteremlánc, de 2011 decemberében Budapest, és ezáltal Magyarország is csatlakozhat ehhez a körhöz.

A Portfolio.hu úgy tudja, a HRC legújabb budapesti egységének projektmenedzselését a DTZ magyarországi csapata végezte, míg a tervezési és kivitelezési munkákért a DVM group szakmai csapata felelt.

A június közepei információk szerint az ORCO fejlesztésében készülő, sokáig mozdulatlannak tűnő, és rengeteg problémával övezett fejlesztés 2011. október 13-án végleg megnyitotta volna kapuit. A projekt idén nyáron már kulcsrakész állapotba került, és csak a bérlőkre várt a kialakítások lebonyolítása. A 10 szintes, 11 000 négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkező fejlesztés költsége, a fejlesztői közlés szerint, több mint 60 millió euró volt.

A nyári bejáráson Kalapács Kornél, az ORCO egykori magyarországi vezetője úgy nyilatkozott, hogy a bérbeadással jól állnak, de konkrét kérdésre válaszolva sem határozta meg a bérbeadottság százalékos nagyságát.

A műemlék-plázaként is aposztrofált belvárosi fejlesztés a jelenlegi helyzet szerint most részlegesen megnyit, de hogy a többi része mikor kerülhet átadásra, azt egyelőre nem lehet tudni. (forrás: Portfolio.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.