Visszaszámlálás: napokon belül nyit a Hard Rock Café Budapest

Piaci információink szerint még ezen héten megnyit a Vörösmarty téri VÁCI1 projektben Magyarország első Hard Rock Café üzlete. Az új étterem mintegy 1100 négyzetméteren várja a vendégeket - adta hírül a Potfolio.

A Portfolio.hu értesülései szerint a lengyelországi franchise partnerek nyitják meg az első Hard Rock Cafét (HRC) Budapesten. A korábbi hírek szerint a héten megnyíló étterem mintegy 1100 négyzetmétert bérel a már szinte teljesen elkészült, de még mindig az átadásra váró, az ORCO beruházásában megvalósult VÁCI1-ben.

A régiónkban már Lengyelországban, Csehországban és Romániában is jelen van az étteremlánc, de 2011 decemberében Budapest, és ezáltal Magyarország is csatlakozhat ehhez a körhöz.

A Portfolio.hu úgy tudja, a HRC legújabb budapesti egységének projektmenedzselését a DTZ magyarországi csapata végezte, míg a tervezési és kivitelezési munkákért a DVM group szakmai csapata felelt.

A június közepei információk szerint az ORCO fejlesztésében készülő, sokáig mozdulatlannak tűnő, és rengeteg problémával övezett fejlesztés 2011. október 13-án végleg megnyitotta volna kapuit. A projekt idén nyáron már kulcsrakész állapotba került, és csak a bérlőkre várt a kialakítások lebonyolítása. A 10 szintes, 11 000 négyzetméternyi bérbe adható területtel rendelkező fejlesztés költsége, a fejlesztői közlés szerint, több mint 60 millió euró volt.

A nyári bejáráson Kalapács Kornél, az ORCO egykori magyarországi vezetője úgy nyilatkozott, hogy a bérbeadással jól állnak, de konkrét kérdésre válaszolva sem határozta meg a bérbeadottság százalékos nagyságát.

A műemlék-plázaként is aposztrofált belvárosi fejlesztés a jelenlegi helyzet szerint most részlegesen megnyit, de hogy a többi része mikor kerülhet átadásra, azt egyelőre nem lehet tudni. (forrás: Portfolio.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.