Három étteremlánc, a Lock Fyne, a La Tasca, és a Yo! Sushi étterem vezetői szólaltak meg ügyben. Szerintük így mindenki rosszabbul járna. A Yo! Sushi étterem ügyvezető igazgatója szerint a haszonkulcs olyan kicsi a vendéglátásban, hogy teljesen sportszerűtlen az államtól, ha még több pénzt akar kifacsarni belőlük. „A kormányzat politikailag motivált, és nem ismeri az ágazatot” – folytatta. „Valóban van néhány cég, amely a minimálbér alatt fizet, de a kormány olyasmibe üti az orrát, amihez nem ért, ráadásul rendkívül rossz időpontban.” Mark Derry, a Losk Fyne ügyvezető igazgatója szerint azt nem értik, hogy a borravaló sokszor nagyobb, mint a haszonkulcs. James Horner, a La Tasca vezetője olyan megoldás bevezetését javasolja, amely az USA-ban működik: ott a különböző pozíciók esetében különböző minimálbéreket állapítottak meg, és ott a borravaló a fizetés nagyobb százalékát teszi ki. (www.caterersearch.com)
Vita a borravaló elszámolásáról Nagy-Britanniában
A brit szakmának nem tetszik az a kormányzati elképzelés, hogy a minimálbért megemelné a borravaló összegével a vendéglátóiparban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.