Három étteremlánc, a Lock Fyne, a La Tasca, és a Yo! Sushi étterem vezetői szólaltak meg ügyben. Szerintük így mindenki rosszabbul járna. A Yo! Sushi étterem ügyvezető igazgatója szerint a haszonkulcs olyan kicsi a vendéglátásban, hogy teljesen sportszerűtlen az államtól, ha még több pénzt akar kifacsarni belőlük. „A kormányzat politikailag motivált, és nem ismeri az ágazatot” – folytatta. „Valóban van néhány cég, amely a minimálbér alatt fizet, de a kormány olyasmibe üti az orrát, amihez nem ért, ráadásul rendkívül rossz időpontban.” Mark Derry, a Losk Fyne ügyvezető igazgatója szerint azt nem értik, hogy a borravaló sokszor nagyobb, mint a haszonkulcs. James Horner, a La Tasca vezetője olyan megoldás bevezetését javasolja, amely az USA-ban működik: ott a különböző pozíciók esetében különböző minimálbéreket állapítottak meg, és ott a borravaló a fizetés nagyobb százalékát teszi ki. (www.caterersearch.com)
Vita a borravaló elszámolásáról Nagy-Britanniában
A brit szakmának nem tetszik az a kormányzati elképzelés, hogy a minimálbért megemelné a borravaló összegével a vendéglátóiparban.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

A világ tíz legjobb kávézója
Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre
Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában
Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat
A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.

Argentin borok Budapesten
Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.