Három étteremlánc, a Lock Fyne, a La Tasca, és a Yo! Sushi étterem vezetői szólaltak meg ügyben. Szerintük így mindenki rosszabbul járna. A Yo! Sushi étterem ügyvezető igazgatója szerint a haszonkulcs olyan kicsi a vendéglátásban, hogy teljesen sportszerűtlen az államtól, ha még több pénzt akar kifacsarni belőlük. „A kormányzat politikailag motivált, és nem ismeri az ágazatot” – folytatta. „Valóban van néhány cég, amely a minimálbér alatt fizet, de a kormány olyasmibe üti az orrát, amihez nem ért, ráadásul rendkívül rossz időpontban.” Mark Derry, a Losk Fyne ügyvezető igazgatója szerint azt nem értik, hogy a borravaló sokszor nagyobb, mint a haszonkulcs. James Horner, a La Tasca vezetője olyan megoldás bevezetését javasolja, amely az USA-ban működik: ott a különböző pozíciók esetében különböző minimálbéreket állapítottak meg, és ott a borravaló a fizetés nagyobb százalékát teszi ki. (www.caterersearch.com)
Vita a borravaló elszámolásáról Nagy-Britanniában
A brit szakmának nem tetszik az a kormányzati elképzelés, hogy a minimálbért megemelné a borravaló összegével a vendéglátóiparban.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere
Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket
Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.
Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható
A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny
2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében.
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként
Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem
A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben
2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon
Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól
Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat
A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.