Három étteremlánc, a Lock Fyne, a La Tasca, és a Yo! Sushi étterem vezetői szólaltak meg ügyben. Szerintük így mindenki rosszabbul járna. A Yo! Sushi étterem ügyvezető igazgatója szerint a haszonkulcs olyan kicsi a vendéglátásban, hogy teljesen sportszerűtlen az államtól, ha még több pénzt akar kifacsarni belőlük. „A kormányzat politikailag motivált, és nem ismeri az ágazatot” – folytatta. „Valóban van néhány cég, amely a minimálbér alatt fizet, de a kormány olyasmibe üti az orrát, amihez nem ért, ráadásul rendkívül rossz időpontban.” Mark Derry, a Losk Fyne ügyvezető igazgatója szerint azt nem értik, hogy a borravaló sokszor nagyobb, mint a haszonkulcs. James Horner, a La Tasca vezetője olyan megoldás bevezetését javasolja, amely az USA-ban működik: ott a különböző pozíciók esetében különböző minimálbéreket állapítottak meg, és ott a borravaló a fizetés nagyobb százalékát teszi ki. (www.caterersearch.com)
Vita a borravaló elszámolásáról Nagy-Britanniában
A brit szakmának nem tetszik az a kormányzati elképzelés, hogy a minimálbért megemelné a borravaló összegével a vendéglátóiparban.

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?
Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok
Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep
A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown
Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.