Whiskyk és társaik

A párlatrajongók október 26-27-én ismét kóstolhatják kedvenc whiskyjüket, ginjüket, rumjukat, cognacjukat, armagnacjukat és calvadosukat, és felfedezhetnek újabb tételeket a Corinthia Hotel Budapestben 9. alkalommal rendezett Whisky Show-n.

Az immár nemzetközileg is elismert budapesti Whisky Show-n Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig számtalan kiállító lesz jelen, és nem csak whiskykkel. A rendezvény célja ugyanis a töretlenül népszerű whiskyk mellett más prémiumpárlatok bemutatása is, természetesen rengeteg kóstolóval, mesterkurzusokkal és bemutatókkal.

A Whisky Show-n megismerhetjük az illatos almából készült calvados-okat, a zamatos szőlő-alapú Casterede armagnac-ot, koros párlatokból blendelt cognacokat. A bártenderek pedig várhatóan ez alkalommal sem győznek majd elegendő gin-alapú koktélt keverni, míg rumokkal is világ körüli útra indulhatunk.

És persze idén sem maradnak el a színes programok, hiszen lesz Whiskykoktél-verseny, valószínűleg idén is szurkolhatunk az ír kávéverseny versenyzőinek, és jönnek az elmaradhatatlan skót dudások is. Whisky Casino ismét lesz, csakúgy, mint mesterkurzusok, hiszen  idén is több gyártó és lepárló képviselője tart ültetett kóstolókat, amelyekre elővételben lehet jegyet vásárolni. A szemináriumokon 5-6 tételt kóstolhatnak a résztvevők egy informatív előadás keretében.

További infó: http://whisky-show.hu/


Változóban az európai prémium borok piaca

Változóban az európai prémium borok piaca 

Trump vámpolitikája az európai prémium borok piacát is átalakítja.
Szezonnyitó piknik Noszvajon

Szezonnyitó piknik Noszvajon 

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.
Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.
Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről  

Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.
Szlovákiában további telepeken terjed a járvány

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány 

A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.
Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.
Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából 

Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.