White Raven Skybar: a hollók után most rárepültek egy fantasztikus borsorra

Aki követi a Danubius-lánchoz tartozó Hilton Budapest tetőterasz megnyitásának lépéseit, tudhatja, hogy a skybar első szezonjában- ahogy azt tavaly mi is megírtuk - a névadó holló (raven) köré csoportosultak azok a témák, amelyekkel vendégeiket várták gasztro-vonalon. Aztán jött a hét főbűn, és idén az art & fashion & design tematika.. Az őszi italfogyasztási szokásokra készülve most felhőtlen körülmények közt, meseszerű környezetben élvezhettük az elénk kerülő, szebbnél szebb tételeket hihetetlen minőségű Halimba-poharakban, és a konyhán a séf által az italokhoz megálmodott és csapatával megvalósított ételsort.

A naptári szezon szerint ugyan igazából nyárbúcsúztató, ám a valóságban még tomboló nyárt idéző őszi szezont köszöntötte ez az augusztus 28-án, koraeste kezdődő, a White Raven Skybar & Lounge nyitott terein zajló sajtóbemutató.

Ahol izgalmas együttműködést mutattak be, és ezúttal nemcsak a minőségi italok, hanem azoknak poharaztatása terén, ugyanis

a Halimba Crystal manufaktúra egyedi kristály poharait párosítják mostantól kisszériás magyar borkülönlegességekkel, Halimba Design Collection név alatt.

Mint a köszöntő alkalmával is elhangzott, a White Raven 2024-es tematikáját az art & fashion & design gondolata mentén alakították ki: mostantól az ősz egyedi borpillanatait nyújtják vendégeinek.

Forrás: White Raven Skybar & Lounge
Forrás: White Raven Skybar & Lounge

Közben körülnézve örömmel állapítottuk meg, igaz, mi némileg távolabb ültünk a Skybar valódi vendégeitől, hogy ők is éppúgy változáson mentek keresztül, akárcsak a korábban a hely nevével eljátszó koktél- és snack- fogások választékának átváltozása.

Ugyanis a korábban még csak szinte kizárólag külföldi vendégkörrel találkoztunk e bemutatók alkalmával, most azonban ugyanannyi magyar szót hallottunk innen is, onnan is.

Ezek szerint idehaza is terjed a White Raven jó híre - és emiatt örvendetesen nő a vendégszám. Időközben Piskor Fanni, a Halimba Crystal kelyhek képviselője lépett a pódiumra, és tőle hallottuk, hogy

a kizárólag kézi üvegfúvás technikájával készülő Halimba Crystal kelyhek a tradicionális kézműves mesterségek időtlen, örökérvényű hangulatát idézik, amelynek egyik meghatározója, hogy az üveg manufakturális gyártásának technikája nem változott az elmúlt 2000 év során. A Halimbán 1995-ben létesített első huta, ahol helyi szakemberek és mesteremberek dolgoznak, mára több mint 20 országba exportálja a manufaktúra termékeit. A kristálypoharakban a tradíció és az innovatív tervezés olvad üvegművészetté.

A White Raven-ben most bemutatkozó kollekciót az elegancia és a finom vonalak jegyében alkották: a vékony szájperem, a hosszú, kecses szár és a könnyedség adja e kelyhek nemzetközileg elismert egyediségét.

Forrás: White Raven Skybar & Lounge
Forrás: White Raven Skybar & Lounge

És még egy különlegességet felfedeztünk:

mivel elénk nemcsak Halimba kelyhekben, hanem szokásos boros pohárban is felszolgálták a tételeket, megállapítottuk (nem kellett hozzá nagy szakértelem), hogy a minőségi kelyhekben micsoda gazdag az italok ízvilága, mennyire kiteljesedik a bor - egész más élmény onnan kóstolni, mint a megszokott módon.

A két szakember, Piskor Fanni és Kézdy Dániel borszakértők tudása unikális élményben egyesül a négy elemből álló tételsor kóstolásakor a tételenként tesztelt és kiválasztott, tökéletes kóstolási pillanatot kínáló Halimba kelyhekben.

A Halimba Design Collection tételei augusztus végétől elérhetők a White Raven & Lounge itallapján:

Centurio Fáy-domb sárgamuskotály 2023

Malatinszky rosé Battonage 2018

Sebestyén Görögszó Bikavér 2019

Gizella szamorodni 2019


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.