White Raven Skybar: a hollók után most rárepültek egy fantasztikus borsorra

Aki követi a Danubius-lánchoz tartozó Hilton Budapest tetőterasz megnyitásának lépéseit, tudhatja, hogy a skybar első szezonjában- ahogy azt tavaly mi is megírtuk - a névadó holló (raven) köré csoportosultak azok a témák, amelyekkel vendégeiket várták gasztro-vonalon. Aztán jött a hét főbűn, és idén az art & fashion & design tematika.. Az őszi italfogyasztási szokásokra készülve most felhőtlen körülmények közt, meseszerű környezetben élvezhettük az elénk kerülő, szebbnél szebb tételeket hihetetlen minőségű Halimba-poharakban, és a konyhán a séf által az italokhoz megálmodott és csapatával megvalósított ételsort.

A naptári szezon szerint ugyan igazából nyárbúcsúztató, ám a valóságban még tomboló nyárt idéző őszi szezont köszöntötte ez az augusztus 28-án, koraeste kezdődő, a White Raven Skybar & Lounge nyitott terein zajló sajtóbemutató.

Ahol izgalmas együttműködést mutattak be, és ezúttal nemcsak a minőségi italok, hanem azoknak poharaztatása terén, ugyanis

a Halimba Crystal manufaktúra egyedi kristály poharait párosítják mostantól kisszériás magyar borkülönlegességekkel, Halimba Design Collection név alatt.

Mint a köszöntő alkalmával is elhangzott, a White Raven 2024-es tematikáját az art & fashion & design gondolata mentén alakították ki: mostantól az ősz egyedi borpillanatait nyújtják vendégeinek.

Forrás: White Raven Skybar & Lounge
Forrás: White Raven Skybar & Lounge

Közben körülnézve örömmel állapítottuk meg, igaz, mi némileg távolabb ültünk a Skybar valódi vendégeitől, hogy ők is éppúgy változáson mentek keresztül, akárcsak a korábban a hely nevével eljátszó koktél- és snack- fogások választékának átváltozása.

Ugyanis a korábban még csak szinte kizárólag külföldi vendégkörrel találkoztunk e bemutatók alkalmával, most azonban ugyanannyi magyar szót hallottunk innen is, onnan is.

Ezek szerint idehaza is terjed a White Raven jó híre - és emiatt örvendetesen nő a vendégszám. Időközben Piskor Fanni, a Halimba Crystal kelyhek képviselője lépett a pódiumra, és tőle hallottuk, hogy

a kizárólag kézi üvegfúvás technikájával készülő Halimba Crystal kelyhek a tradicionális kézműves mesterségek időtlen, örökérvényű hangulatát idézik, amelynek egyik meghatározója, hogy az üveg manufakturális gyártásának technikája nem változott az elmúlt 2000 év során. A Halimbán 1995-ben létesített első huta, ahol helyi szakemberek és mesteremberek dolgoznak, mára több mint 20 országba exportálja a manufaktúra termékeit. A kristálypoharakban a tradíció és az innovatív tervezés olvad üvegművészetté.

A White Raven-ben most bemutatkozó kollekciót az elegancia és a finom vonalak jegyében alkották: a vékony szájperem, a hosszú, kecses szár és a könnyedség adja e kelyhek nemzetközileg elismert egyediségét.

Forrás: White Raven Skybar & Lounge
Forrás: White Raven Skybar & Lounge

És még egy különlegességet felfedeztünk:

mivel elénk nemcsak Halimba kelyhekben, hanem szokásos boros pohárban is felszolgálták a tételeket, megállapítottuk (nem kellett hozzá nagy szakértelem), hogy a minőségi kelyhekben micsoda gazdag az italok ízvilága, mennyire kiteljesedik a bor - egész más élmény onnan kóstolni, mint a megszokott módon.

A két szakember, Piskor Fanni és Kézdy Dániel borszakértők tudása unikális élményben egyesül a négy elemből álló tételsor kóstolásakor a tételenként tesztelt és kiválasztott, tökéletes kóstolási pillanatot kínáló Halimba kelyhekben.

A Halimba Design Collection tételei augusztus végétől elérhetők a White Raven & Lounge itallapján:

Centurio Fáy-domb sárgamuskotály 2023

Malatinszky rosé Battonage 2018

Sebestyén Görögszó Bikavér 2019

Gizella szamorodni 2019


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.