White Raven Skybar: a hollók után most rárepültek egy fantasztikus borsorra

Aki követi a Danubius-lánchoz tartozó Hilton Budapest tetőterasz megnyitásának lépéseit, tudhatja, hogy a skybar első szezonjában- ahogy azt tavaly mi is megírtuk - a névadó holló (raven) köré csoportosultak azok a témák, amelyekkel vendégeiket várták gasztro-vonalon. Aztán jött a hét főbűn, és idén az art & fashion & design tematika.. Az őszi italfogyasztási szokásokra készülve most felhőtlen körülmények közt, meseszerű környezetben élvezhettük az elénk kerülő, szebbnél szebb tételeket hihetetlen minőségű Halimba-poharakban, és a konyhán a séf által az italokhoz megálmodott és csapatával megvalósított ételsort.

A naptári szezon szerint ugyan igazából nyárbúcsúztató, ám a valóságban még tomboló nyárt idéző őszi szezont köszöntötte ez az augusztus 28-án, koraeste kezdődő, a White Raven Skybar & Lounge nyitott terein zajló sajtóbemutató.

Ahol izgalmas együttműködést mutattak be, és ezúttal nemcsak a minőségi italok, hanem azoknak poharaztatása terén, ugyanis

a Halimba Crystal manufaktúra egyedi kristály poharait párosítják mostantól kisszériás magyar borkülönlegességekkel, Halimba Design Collection név alatt.

Mint a köszöntő alkalmával is elhangzott, a White Raven 2024-es tematikáját az art & fashion & design gondolata mentén alakították ki: mostantól az ősz egyedi borpillanatait nyújtják vendégeinek.

Forrás: White Raven Skybar & Lounge
Forrás: White Raven Skybar & Lounge

Közben körülnézve örömmel állapítottuk meg, igaz, mi némileg távolabb ültünk a Skybar valódi vendégeitől, hogy ők is éppúgy változáson mentek keresztül, akárcsak a korábban a hely nevével eljátszó koktél- és snack- fogások választékának átváltozása.

Ugyanis a korábban még csak szinte kizárólag külföldi vendégkörrel találkoztunk e bemutatók alkalmával, most azonban ugyanannyi magyar szót hallottunk innen is, onnan is.

Ezek szerint idehaza is terjed a White Raven jó híre - és emiatt örvendetesen nő a vendégszám. Időközben Piskor Fanni, a Halimba Crystal kelyhek képviselője lépett a pódiumra, és tőle hallottuk, hogy

a kizárólag kézi üvegfúvás technikájával készülő Halimba Crystal kelyhek a tradicionális kézműves mesterségek időtlen, örökérvényű hangulatát idézik, amelynek egyik meghatározója, hogy az üveg manufakturális gyártásának technikája nem változott az elmúlt 2000 év során. A Halimbán 1995-ben létesített első huta, ahol helyi szakemberek és mesteremberek dolgoznak, mára több mint 20 országba exportálja a manufaktúra termékeit. A kristálypoharakban a tradíció és az innovatív tervezés olvad üvegművészetté.

A White Raven-ben most bemutatkozó kollekciót az elegancia és a finom vonalak jegyében alkották: a vékony szájperem, a hosszú, kecses szár és a könnyedség adja e kelyhek nemzetközileg elismert egyediségét.

Forrás: White Raven Skybar & Lounge
Forrás: White Raven Skybar & Lounge

És még egy különlegességet felfedeztünk:

mivel elénk nemcsak Halimba kelyhekben, hanem szokásos boros pohárban is felszolgálták a tételeket, megállapítottuk (nem kellett hozzá nagy szakértelem), hogy a minőségi kelyhekben micsoda gazdag az italok ízvilága, mennyire kiteljesedik a bor - egész más élmény onnan kóstolni, mint a megszokott módon.

A két szakember, Piskor Fanni és Kézdy Dániel borszakértők tudása unikális élményben egyesül a négy elemből álló tételsor kóstolásakor a tételenként tesztelt és kiválasztott, tökéletes kóstolási pillanatot kínáló Halimba kelyhekben.

A Halimba Design Collection tételei augusztus végétől elérhetők a White Raven & Lounge itallapján:

Centurio Fáy-domb sárgamuskotály 2023

Malatinszky rosé Battonage 2018

Sebestyén Görögszó Bikavér 2019

Gizella szamorodni 2019


Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.