A holló hét tollát a hét főbűn váltja a White Raven Skybarban

Budapest legmagasabb pontján, elképesztő panorámával nyílt tavaly nyáron a White Raven Skybar&Lounge. A Budai Vár egyetlen skybárjának étlap és koktélkínálatának idei váltásánál mi is jelen lehettünk.

A bár kínálata a köré a gondolat köré épül, hogy minden érzékszervre hasson. Ez inspirálta a tavalyi nyitás alkalmával a holló hét tollára épített koncepciót, és az idei. az újraalkotott ital és bárétel kínálatot is, ráadásul idén nyárra mindezt fenntartható módon valósították meg.

 

A főváros legmagasabb pontján, a Mátyás templom tőszomszédságában helyezkedik el az ötcsillagos Hilton Budapest, amelyet a világ 10 legszebb panorámájú szállodája között tartanak számon. Nyolcadik emeletén idén már második szezonját kezdi a White Raven Skybar és Lounge.

A ház vezetőségétől hallhattuk, hogy a Hilton Budapest története során már sok elképzelés született a szálloda tető részének hasznosításáról. A lenyűgöző panorámát mindenképpen meg szerette volna osztani a tulajdonos, Danubius Hotels valamilyen formában a vendégekkel, így született meg a skybar gondolata.

 

A White Raven tavalyi, első évi koktélkínálatát a csak innen látható két holló inspirálta a Mátyás-templom tetején, másrészt az innen élvezhető ritka panorámára is rímel a White Raven elnevezés.

A bár idei signature koktéljait, a hét főbenjáró bűn latin ihlette: IRACUNDIA, INVIDIA, SUPERBIA, LUXURIA, GULA, ACEDIA és AVARIATA. Erről mesél az italok megjelenése, színe, hangulata és élménye is – a megújult italkoncepcióért Tóth István bar outlet manager és Simon István assistant bar outlet manager csapata felel.

A koktélokat a felszabadulás és az élvezet érzései inspirálták, ezáltal a „bűntudat” oldása az adott bűnt jelképező koktél elfogyasztásával. A fenntarthatóság jegyében a signature paletta ritkán használt összetevőket, például citrushéjakból cukor által kinyert olajat és fermentált ananászhéjat is tartalmaz. Minden összetevőt az utolsó alkotóelemig felhasználnak, hogy a bár csapata csökkentse a hulladékot, emellett egyedi ízprofilt is adjon a koktéljainak. Az ízek és illatok mind az ételekben, mind az italokban ehhez a „díszlethez” vannak komponálva és a zenék is ezt egészítik ki, így varázsolja el az együttes élmény az érzékszerveket.

 

Az italkínálat mellett a rooftop gasztronómiai kínálata is megújult. A minden érzékszervre ható exkluzív tetőbár étlapját újragondolták. A menüt Graur Zoltán chef és Kanyó András executive chef alkották meg. A mostani nyári étlap középpontjában olyan bárételek szerepelnek, amelyek tökéletesen illenek egy könnyed rozézós estéhez, de prémium minőségű champagne-ok kíséretében vagy épp egy signature koktélt szürcsölve is különleges élményt nyújtanak. Az ételek kialakításában szintén fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, mindig a szezonalitásnak megfelelően változik a kínálat.

 

Forrás: Danubius / Turizmus Online


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.