100 x szép szálloda

1913. május 10-én nyílt meg Britannia néven a mai Teréz körút és a Szondi utca sarkán az akkori Pest-Buda legmodernebb, legexkluzívabb szállodája, amelynek nevét a hotel építtetője és tulajdonosa, Fábri Henrik, a brit szállodaépítés nagy hódolójaként adta. 

Minden volt a gyönyörű házban, ami akkoriban csak elképzelhetőnek – és elképzelhetetlennek számított: gőz- és vízfűtés az egész hotelben, hideg-meleg víz a szobákban, szobahívó fényjelzés az ajtók felett, önálló mosoda, központi porszívó és saját mélygarázs a ház alatt.

Ez a szálloda tehát – amely ma Radisson Blu Béke Hotel néven működik – épp e héten ünnepli 100 éves születésnapját, ezért ezek a napok a jubileum és az ünneplés jegyében zajlanak. Egyik ünnepi programjuk során a hazai nagyközönségnek is lehetőséget nyújtottak arra, hogy egy nyílt nap keretében megismerjék a ház szépségeit, akkora siker volt – több mint ezren látogattak el hozzájuk -, hogy a menedzsment elhatározta, ezentúl havonta egyszer megismétlik ezt a közönségváró programot.

Az idén 200 éves Városligettel is összefogtak, és a két jubiláló dolgozói közösen Guiness-rekord mennyiségű árvácskát ültettek a parkban. Ősszel pedig folytatják a nagysikerű Béke-beli beszélgetések sorozatot, amikor a szállodához valamilyen formában kötődő hírességek mesélnek élményeikről. A hotel halljában áll a ház kultikus figurája – Mr. Foster az angol bulldogjával -, ezzel kapcsolatban a Facebookon nyereményjátékot indítanak.

Valamint e hét pénteken, a születésnap estéjén üzleti partnereiket és legfontosabb vendégeiket hívják el exkluzív gálavacsorára, ahol bizonyára felszolgálásra kerül majd az ez alkalomra alkotott desszert is, a panyolai almatorta, amelyet a Zsolnay Kávéház főcukrásza álmodott és alkotott meg.

Az ünnepségsorozat részeként kedden emlékkiállítás is nyílt: a szálloda múltját, jelenét mutatja be az az összeállítás, amelyet bárki megtekinthet mostantól a szálloda első emeletének falain.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.