A díjazottak: négy étterem és kilenc szálloda

Az elmúlt évben 4 étterem és 9 szálloda nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. Munkatársunktól

A díj meghosszabbítására pedig 18 szálloda és 3 étterem kapott lehetőséget. Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója pénteken az Expo Congress Hotelben megrendezett sajtótájékoztatón mutatta be a nyerteseket. 

A projektigazgató ismertette, hogy a díjat 2006-ban vezették be a Nemzeti Turisztikai Bizottság koordinálásával, és azóta 142 szolgáltató pályázott, közülük 121-en kapták meg az elismerést, és eddig csak öt szolgáltatótól kellett azt visszavonni. Elhangzott, hogy a díj elnyerése azt jelenti, hogy a nyertes szálloda vagy étterem megfelel a besorolási elvárásoknak.

A HOTREC, az EU tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete 2007-ben akkreditálta a programot, és 2Q-ra minősítette, ez jelentős nemzetközi elismerést jelent, mivel a Magyar Turizmus Minőségi Díj egyben az európai kritériumokat igazoló 2Q jel használatára is jogosultságot biztosít.

A 2010-es díjat a herceghalmi Abacus Business Wellness Hotel, a hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua, a budapesti Expo Congress Hotel, a telki Globall Football Park és Sporthotel, az egri Hunguest Hotel Flóra, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, a fővárosi Opera Garden Hotel és Apartments, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa és a szilvásváradi Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak nyerte.

Az éttermek közül a budapesti Borssó Bistro, a Tercia Fertőendréd Étterem, a soproni Tercia Hubertus Étterem és a Tercia Kópháza Étterem nyerte el.

A díjakat - mint minden évben - az idén is az Utazás Kiállításon adják át.

A Nemzeti Turisztikai Bizottság ebben az évben is meghirdeti a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázati programot szállodák és éttermek részére, jelentkezni a mai naptól március 11-éig lehet


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.