A díjazottak: négy étterem és kilenc szálloda

Az elmúlt évben 4 étterem és 9 szálloda nyerte el a Magyar Turizmus Minőségi Díjat. Munkatársunktól

A díj meghosszabbítására pedig 18 szálloda és 3 étterem kapott lehetőséget. Trencsényi Mariann, a Magyar Turizmus Minőségi Díj projektigazgatója pénteken az Expo Congress Hotelben megrendezett sajtótájékoztatón mutatta be a nyerteseket. 

A projektigazgató ismertette, hogy a díjat 2006-ban vezették be a Nemzeti Turisztikai Bizottság koordinálásával, és azóta 142 szolgáltató pályázott, közülük 121-en kapták meg az elismerést, és eddig csak öt szolgáltatótól kellett azt visszavonni. Elhangzott, hogy a díj elnyerése azt jelenti, hogy a nyertes szálloda vagy étterem megfelel a besorolási elvárásoknak.

A HOTREC, az EU tagországok szállodai és vendéglátó szövetségeinek szakmai szervezete 2007-ben akkreditálta a programot, és 2Q-ra minősítette, ez jelentős nemzetközi elismerést jelent, mivel a Magyar Turizmus Minőségi Díj egyben az európai kritériumokat igazoló 2Q jel használatára is jogosultságot biztosít.

A 2010-es díjat a herceghalmi Abacus Business Wellness Hotel, a hévízi Danubius Health Spa Resort Aqua, a budapesti Expo Congress Hotel, a telki Globall Football Park és Sporthotel, az egri Hunguest Hotel Flóra, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, a fővárosi Opera Garden Hotel és Apartments, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa és a szilvásváradi Szalajka Liget Hotel és Apartmanházak nyerte.

Az éttermek közül a budapesti Borssó Bistro, a Tercia Fertőendréd Étterem, a soproni Tercia Hubertus Étterem és a Tercia Kópháza Étterem nyerte el.

A díjakat - mint minden évben - az idén is az Utazás Kiállításon adják át.

A Nemzeti Turisztikai Bizottság ebben az évben is meghirdeti a Magyar Turizmus Minőségi Díj pályázati programot szállodák és éttermek részére, jelentkezni a mai naptól március 11-éig lehet


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.