A vendéget is minőségre kell tanítani

13 szálláshely és 3 vendéglátóhely nyerte el 2016-is teljesítménye alapján a Magyar Turizmus Minőségi díjat, amely — mint azt dr. Gajda Tibor, a díjat odaítélő Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese elmondta — „a legszerteágazóbb működési vizsgálat a résztvevők szerint”.

Nem csak azért — magyarázta Gajda —, mert felmérik egy-egy szolgáltató pillanatnyi állapotát, hanem mert a vizsgálatokból levonják a konzekvenciákat, átbeszélik a fejlesztendő területeket. Minőség az, amit az ügyfél annak tart” — hangsúlyozta Gajda Tibor, aki korábban maga is a díjazottak között szerepelt. Az azonban, hogy az ügyfél mit lát annak, múlik az ügyfél minőségtudatán. Utóbbi, a szolgáltatókhoz hasonlóan szintén pallérozást kíván. Egy kiforrott piacon könnyebb dolga van a minőségi okítást magukra vállalóknak, mint nálunk, ahol Gajda szerint egy teljes generáció kényszerűen kimaradt a minőségi turizmusból.

A minőségi turizmus intézményi hátterét kívánják megteremteni szeptemberben induló munkájukkal az MTÜ szakemberei. A teljes védjegyrendszer átalakítására, illetve hiányzó védjegyek bevezetésére készülnek — árulta el Gajda Tibor. Egyik kiemelt céljuk a „családbarát vízió érvényre juttatása” — fogalmazott. Hangsúlyozta: a családbarátság nem egyenlő a gyerekbarátsággal. Olyan szolgáltatásokat szeretnének, ahol korosztályok pihenhetnek együtt — tette hozzá.

A szót Gajda Tibortól átvevő Könnyid László, MSZÉSZ-elnök úgy véli, a Hotelstars Union minősítés egyben a Magyar Turizmus Minőségi díj előszobája is. Szerinte a kiemelt turisztikai térségekben induló vidéki szállásfejlesztési, Kisfaludy program során megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően még többen adhatják be pályázatukat a küllemében megváltozott, aranyozott szalagból elegáns Q-betűt formáló Magyar Turizmus Minőségi Díjra. Az idei díjazásra a pályázatok 2017. augusztus végéig adhatók be az MTÜ-höz a www.minosegidij.itthon.hu oldalon. Addig is 2016. díjazottai:

Éttermek:

Kopár Csárda, Pilisvörösvár
Bock Óbor Étterem, Villány
Pannónia Gasztrohajó, Budapest

Szállodák:

Bo33 Hotel Family & Suites, Budapest
Bock Ermitage Hotel, Villány
Continental Hotel, Budapest
Elixír Medical Wellness Hotel, Mórahalom
Hotel Hungária City Center, Budapest
Novotel Budapest Centrum, Budapest
Prestige Hotel Budapest, Budapest
Tisza Balneum Hotel, Tiszafüred

Megújító pályázatok:

Hotel Atlantis, Hajdúszoboszló
Bo18 Hotel, Budapest
La Contessa Kastélyhotel és Rendezvényközpont, Szilvásvárad
Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag
NH Budapest City Hotel, Budapest


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.