„Accor Professions Challenge” – a 2013-as év győztesei

Az Accor emberi erőforrásokért felelős részlege minden évben megrendezi az „Accor Professions Challenge” nevű, a csoport fiatal tehetségei számára dedikált szakmai versenyt. A jelöltek, akiket országonként és régiónként választottak ki a júliustól decemberig tartó időszakban, 2 korcsoportra osztva versenyezhetnek a 19-22 éves és a 23-25 éves korosztályban.

Ők jelenleg vagy a csoport valamely szállodájának alkalmazásában állnak vagy gyakornoki szerződéssel dolgoznak a szállodaláncnak. A döntősök, akiket a szállodaipari szakmabeliek és emberi erőforrás menedzserek alkotta zsűri kiválasztott, különböző tipusú versenyeken kell, hogy részt vegyenek saját szakterületükön belül, legyen az recepciós, felszolgáló, szakács vagy bártender.

Evelyne Chabrot, az Accor emberi erőforrások részlegének vezetője ezt mondta: „Az „Accor Professions Challenge” verseny egy hatékony módja, hogy kiemeljük fiatal tehetségeinket és bemutassuk a 4 legfontosabb szakmát, amit a versenyzők képviselnek. Innováció, motiváció és a teljesítmény az Accor csoport legfontosabb értékei, amelyeket ez a verseny is támogat. Ez egy gazdagító emberi kaland, amely a munkavállalóink közötti kapcsolatokat is ösztönzi.”

30 országból 76 résztvevő (Európából, Afrikából, a Közel-Keletről, A Csendes-óceáni térségből és Amerikából*) vett részt a 11. alkalommal megrendezett versenyen. A verseny által a jelöltek, akik a gazdaságostól a luxus hotelig mindenféle hotelben dolgoznak, összemérhetik tehetségüket, tapasztalatokat szerezhetnek és megoszthatják tudásukat.

A nemzetközi versenyen az Accor csoport magyar és szlovák szállodáiban dolgozó fiatalok is részt vettek : a recepciós megmérettetésben Leányvári Dóra (Ibis Budapest Heroes Square) és Magos Barbara (Novotel Budapest Danube), az éttermi kategóriában Téglás Dániel (Novotel Budapest City) és Kovács Erik (Mercure Bratislava Centrum).

A döntő utáni napon, január 14-én Saint-Cloudban, a Lycée des Métiers de I’Hotellerie Santos Dumont és a Mercure Paris Centre Tour Eiffel épületében adták át a 8 győztes díját. A díjakat Sébastian Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója, Sven Boinet, a csoport ügyvezető igazgatója, Evelyne Chabrot, az emberi erőforrásokért felelős igazgató és Magali Laurent, a nemzetközi mobilitásért és tehetséggondozásért felelős igazgató adták át.

A 2013-as év „Accor Professions Challenge” győztesei:

A főzés kategóriában, amely két részből állt:
A főfogás és a díszítés: „Technikai megvalósítás és találékonyság: egy egyedi és személyre szabott recept megalkotása a listán található hozzávalók felhasználásával”
Előétel: „Kreativitás és gyorsaság: egy saját recept kitalálása a kosárban található hozzávalók felhasználásával”

19-22 év közöttiek kategóriájában: Eren AYBEK (Novotel Munich Airport – Németország)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Samuel BILLSON (Mercure Southgate Exeter – Egyesült Királyság)

A felszolgálók kategóriájában:
„Teríték, kiszolgálás és tanácsadás: az étkészlet egyes elemeinek kiválasztása és az asztal megterítése. A vendégek köszöntése, figyelem felhívása a hotel éttermének menükínálatára és tanácsadás a választott ételekhez vonatkozóan.”
19-22 év közöttiek kategóriájában: Joep SONDEIJKER (Sofitel Legend The Drand Amsterdam – Hollandia)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Charna SPINK (Mercure Banbury Whately Hall – Egyesült Királyság)

A bártenderek kategóriájában:
„Agilitás, gyorsaság és eredetiség: egy véletlenszerűen húzott koktél elkészítése a Nemzetközi Bártender Egyesület receptjei közül, majd pedig egy saját koktél elkészítése.”
19-22 év közöttiek kategóriájában: Matthieu DEMAZURE (Novotel London Tower Bridge – Egyesült Királyság)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Primoz PROSEN (Sofitel Legend The Grand Amsterdam – Hollandia)

A recepciósok kategóriájában:
„Értékesítés és üdvözlés: a vendég üdvözlése, a bejelentkezés intézése, hűségprogram ajánlása, a hotel szolgáltatásainak bemutatása, a portaszolgálat kérdéseinek megválaszolása.”
19-22 év közöttiek kategóriájában: Olesya CHEREPAN (ibis Moscow Paveletskaya – Oroszország)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Veronica May Alcantara MAYO (Grand Mercure Roxy Singapore – Szingapúr)

*A 2013-mas versenyen 30 ország képviselői, köztük Magyarország vettek részt: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kambodzsa, Kanada, Kína, Kolumbia, Franciaország, Németország, Magyarország, India, Indonézia, Olaszország, Japán, Luxemburg, Marokkó, Új-Zéland, Lengyelország, Szingapúr, Szlovákia, Spanyolország, Svájc, Thaiföld, Hollandia, Törökország, az Egyesült Királyság, az Egyesült Arab Emírségek és Vietnam.
A résztvevő márkák: ibis, Mercure, Novotel, Mgallery, Grand Mercure, Pullman, Sofitel.


Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.