„Accor Professions Challenge” – a 2013-as év győztesei

Az Accor emberi erőforrásokért felelős részlege minden évben megrendezi az „Accor Professions Challenge” nevű, a csoport fiatal tehetségei számára dedikált szakmai versenyt. A jelöltek, akiket országonként és régiónként választottak ki a júliustól decemberig tartó időszakban, 2 korcsoportra osztva versenyezhetnek a 19-22 éves és a 23-25 éves korosztályban.

Ők jelenleg vagy a csoport valamely szállodájának alkalmazásában állnak vagy gyakornoki szerződéssel dolgoznak a szállodaláncnak. A döntősök, akiket a szállodaipari szakmabeliek és emberi erőforrás menedzserek alkotta zsűri kiválasztott, különböző tipusú versenyeken kell, hogy részt vegyenek saját szakterületükön belül, legyen az recepciós, felszolgáló, szakács vagy bártender.

Evelyne Chabrot, az Accor emberi erőforrások részlegének vezetője ezt mondta: „Az „Accor Professions Challenge” verseny egy hatékony módja, hogy kiemeljük fiatal tehetségeinket és bemutassuk a 4 legfontosabb szakmát, amit a versenyzők képviselnek. Innováció, motiváció és a teljesítmény az Accor csoport legfontosabb értékei, amelyeket ez a verseny is támogat. Ez egy gazdagító emberi kaland, amely a munkavállalóink közötti kapcsolatokat is ösztönzi.”

30 országból 76 résztvevő (Európából, Afrikából, a Közel-Keletről, A Csendes-óceáni térségből és Amerikából*) vett részt a 11. alkalommal megrendezett versenyen. A verseny által a jelöltek, akik a gazdaságostól a luxus hotelig mindenféle hotelben dolgoznak, összemérhetik tehetségüket, tapasztalatokat szerezhetnek és megoszthatják tudásukat.

A nemzetközi versenyen az Accor csoport magyar és szlovák szállodáiban dolgozó fiatalok is részt vettek : a recepciós megmérettetésben Leányvári Dóra (Ibis Budapest Heroes Square) és Magos Barbara (Novotel Budapest Danube), az éttermi kategóriában Téglás Dániel (Novotel Budapest City) és Kovács Erik (Mercure Bratislava Centrum).

A döntő utáni napon, január 14-én Saint-Cloudban, a Lycée des Métiers de I’Hotellerie Santos Dumont és a Mercure Paris Centre Tour Eiffel épületében adták át a 8 győztes díját. A díjakat Sébastian Bazin, az Accor elnök-vezérigazgatója, Sven Boinet, a csoport ügyvezető igazgatója, Evelyne Chabrot, az emberi erőforrásokért felelős igazgató és Magali Laurent, a nemzetközi mobilitásért és tehetséggondozásért felelős igazgató adták át.

A 2013-as év „Accor Professions Challenge” győztesei:

A főzés kategóriában, amely két részből állt:
A főfogás és a díszítés: „Technikai megvalósítás és találékonyság: egy egyedi és személyre szabott recept megalkotása a listán található hozzávalók felhasználásával”
Előétel: „Kreativitás és gyorsaság: egy saját recept kitalálása a kosárban található hozzávalók felhasználásával”

19-22 év közöttiek kategóriájában: Eren AYBEK (Novotel Munich Airport – Németország)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Samuel BILLSON (Mercure Southgate Exeter – Egyesült Királyság)

A felszolgálók kategóriájában:
„Teríték, kiszolgálás és tanácsadás: az étkészlet egyes elemeinek kiválasztása és az asztal megterítése. A vendégek köszöntése, figyelem felhívása a hotel éttermének menükínálatára és tanácsadás a választott ételekhez vonatkozóan.”
19-22 év közöttiek kategóriájában: Joep SONDEIJKER (Sofitel Legend The Drand Amsterdam – Hollandia)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Charna SPINK (Mercure Banbury Whately Hall – Egyesült Királyság)

A bártenderek kategóriájában:
„Agilitás, gyorsaság és eredetiség: egy véletlenszerűen húzott koktél elkészítése a Nemzetközi Bártender Egyesület receptjei közül, majd pedig egy saját koktél elkészítése.”
19-22 év közöttiek kategóriájában: Matthieu DEMAZURE (Novotel London Tower Bridge – Egyesült Királyság)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Primoz PROSEN (Sofitel Legend The Grand Amsterdam – Hollandia)

A recepciósok kategóriájában:
„Értékesítés és üdvözlés: a vendég üdvözlése, a bejelentkezés intézése, hűségprogram ajánlása, a hotel szolgáltatásainak bemutatása, a portaszolgálat kérdéseinek megválaszolása.”
19-22 év közöttiek kategóriájában: Olesya CHEREPAN (ibis Moscow Paveletskaya – Oroszország)
23-25 év közöttiek kategóriájában: Veronica May Alcantara MAYO (Grand Mercure Roxy Singapore – Szingapúr)

*A 2013-mas versenyen 30 ország képviselői, köztük Magyarország vettek részt: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Brazília, Kambodzsa, Kanada, Kína, Kolumbia, Franciaország, Németország, Magyarország, India, Indonézia, Olaszország, Japán, Luxemburg, Marokkó, Új-Zéland, Lengyelország, Szingapúr, Szlovákia, Spanyolország, Svájc, Thaiföld, Hollandia, Törökország, az Egyesült Királyság, az Egyesült Arab Emírségek és Vietnam.
A résztvevő márkák: ibis, Mercure, Novotel, Mgallery, Grand Mercure, Pullman, Sofitel.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.