A megkérdezettek szállodákat, üdülőközpontokat és hajós társaságokat is minősítettek. A magazin előfizetői a világ legjobb 33 szállodája közé sorolták a budapesti Four Seasons Gresham Palotát. A szálloda a lehetséges 100 pontból 93,9-et kapott, maga mögé utasítva ezzel többek között a Los Angeles-i, bangkoki, tokiói, washingtoni, bostoni, dublini, londoni, Las Vegas-i, valamint a prágai Four Seasons házat is. A kérdőívek kitöltőit a szokványos kérdések megválaszolása mellett személyes véleményük kifejtésére is felkérték. Az olvasók az 1906-ban épült Gresham Palota esetében annak lenyűgöző lobby-ját, az ízléses szobai berendezést és a gyönyörű dunai kilátást, valamint a Páva étterem kitűnő olasz ételeit méltatták. A személyzet munkájáról alkotott benyomásokat pedig leginkább a „jól olajozott gépezet” kifejezéssel tudták leírni. A Condé Nast Travaler Gold List 2006 – teljes listája elérhető a www.concierge.com/bestof/goldlist/ címen – tájékoztat a Magyar Turizmus Rt. hírlevele.
Arany Listán a Gresham
A Condé Nast Traveler, a világ egyik legnagyobb angol nyelvű utazási magazinja januári számában közzétette a mintegy 28 ezer olvasói szavazat alapján összeállított 700-as Arany Listáját.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje
Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest
A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra
A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.