Aranybika: tizenkettedszer - sem...

A tizenkettedik pályázaton sem sikerült eladni a szállodát. A két év letelt, ennek ellenére nem ajánlják fel a hotelt a hitelezőknek - adta hírül a dehir.hu.

A Grand Hotel Aranybikáért továbbra sem sorakoznak a vevőjelöltek. A tizenkettedik pályázat beadási határideje hétfőn délben járt le, de senki nem adott ajánlatot – tudta meg a Dehir.hu Buga Imre felszámolóbiztostól. Pedig a Bika ára jelentősen csökkent, 2010 novemberében, az első pályázaton még nettó 2,1 milliárd forintért kínálták, most 750 millióval kevesebbért, 1 milliárd 350 millióért. A felszámolóbiztos hamarosan kiírja az új pályázatot, az áron azonban valószínűleg nem változtat. A berendezési tárgyakat és a művészeti alkotásokat is eladásra kínálják, 30-30 millióért - írja a dehir.hu.

A felszámolás folyamata a törvény szerint két évig tarthatott volna, ezt csak indokolt esetben, bírósági engedéllyel lehet folytatni. A határidő 2012. június 2-án járt le, ezután elvileg fel lehetett volna ajánlani a Bikát a hitelezőknek.

Csakhogy közben sikerült eladni a Best Western Hotel Kálvint. A vevőjelölt korábban nettó 341 millió forintért (plusz a berendezés áráért) vette volna meg, de valaki kifogást emelt. A kifogást első fokon elutasította a bíróság, a döntés ellen azonban fellebbeztek. A bíróság másodfokon is hasonlóképp döntött, így hatályba léphet az adásvételi szerződés. Csakhogy a Best Western Hotel Kálvin tulajdoni lapján 160 széljegy van, ezeket pedig rendezni kell, s csak azután lehet a vételárat kifizetni a hitelezőknek. Buga Imre elmondta, emiatt nem tudja lezárni a teljes felszámolási eljárást, ezért az Aranybikát továbbra is hirdetnie kell, s nem ajánlhatja fel a szállodát a hitelezőknek. A felszámolóbiztos szerint a Best Western Hotel Kálvin tulajdoni lapján lévő 160 széljegy rendezése akár évekig is eltarthat, így a felszámolási eljárás is sokáig elhúzódhat még. (forrás: dehir.hu)


Átadták az idei Aranynap-díjakat

Átadták az idei Aranynap-díjakat 

Hat magyarországi konferencia és wellness szálloda, valamint rendezvényhelyszín kapott elismerést.
Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról

Napfényes fejezet – a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.