Aranykulcsosok ÉS a Kempinski új bisztrója

Egy hete nyitott a Kempinski Hotel Corvinus Budapest teljesen átalakított új, földszinti szárnya – érthető tehát, hogy nagy számban vettek részt az ötcsillagos házban tartott találkozón a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének tagjai április 17-én.

A rendezvény a Nobu étteremben kezdődött, ahol Ungár Tamás elnök beszámolt az új elnökségválasztó nemzetközi gyűlés részleteiről, valamint a közelgő őszi jubileumi ünnepségek feladatairól. Majd nagyon is emberi fordulattal, azon aranykulcsos kollégákról esett szó, akik valamilyen betegség, vagy családi tragédia miatt nem lehettek jelen.
Az elnök nyitó szavai után Sebastian Thomas, a ház képviseletében bemutatta az új szárnyat, a bárrészt, a családias hangulatú Living room-ot, és az összekötőrészként funkcionáló Promenádot, amely egyenesen vezet a ház legújabb büszkeségéhez, az „ÉS” Bisztróhoz. Amelyet a hazai topgasztronómia területéről jól ismert Zsidai Roy üzemeltet, mint kiderült, a szállodával közösen. Bár a bisztró világítása még nincs kész, és a terasznyitást is későbbre tervezik, az azonban már most egyértelmű, hogy a pestiek és a hozzánk érkező vagy itt élő, dolgozó külföldi üzletemberek egyik kulthelye nyílt meg a napokban a pesti Belvárosban, amely amellett, hogy szállodai étterem, alapvetően az utcáról betérő vendégekkel is számol. Az érdekes „ÉS” névvel kapcsolatban pedig az üzemeltető- tulajdonosi kört is magáénak tudható Roy így fogalmaz: „Nem megosztani kell a vendégkört, hanem olyan légkört teremteni, ahol sokféle stílus, íz és élmény jól megfér egymással.”


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.