A rendezvény a Nobu étteremben kezdődött, ahol Ungár Tamás elnök beszámolt az új elnökségválasztó nemzetközi gyűlés részleteiről, valamint a közelgő őszi jubileumi ünnepségek feladatairól. Majd nagyon is emberi fordulattal, azon aranykulcsos kollégákról esett szó, akik valamilyen betegség, vagy családi tragédia miatt nem lehettek jelen.
Az elnök nyitó szavai után Sebastian Thomas, a ház képviseletében bemutatta az új szárnyat, a bárrészt, a családias hangulatú Living room-ot, és az összekötőrészként funkcionáló Promenádot, amely egyenesen vezet a ház legújabb büszkeségéhez, az „ÉS” Bisztróhoz. Amelyet a hazai topgasztronómia területéről jól ismert Zsidai Roy üzemeltet, mint kiderült, a szállodával közösen. Bár a bisztró világítása még nincs kész, és a terasznyitást is későbbre tervezik, az azonban már most egyértelmű, hogy a pestiek és a hozzánk érkező vagy itt élő, dolgozó külföldi üzletemberek egyik kulthelye nyílt meg a napokban a pesti Belvárosban, amely amellett, hogy szállodai étterem, alapvetően az utcáról betérő vendégekkel is számol. Az érdekes „ÉS” névvel kapcsolatban pedig az üzemeltető- tulajdonosi kört is magáénak tudható Roy így fogalmaz: „Nem megosztani kell a vendégkört, hanem olyan légkört teremteni, ahol sokféle stílus, íz és élmény jól megfér egymással.”