Aranykulcsosok ÉS a Kempinski új bisztrója

Egy hete nyitott a Kempinski Hotel Corvinus Budapest teljesen átalakított új, földszinti szárnya – érthető tehát, hogy nagy számban vettek részt az ötcsillagos házban tartott találkozón a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének tagjai április 17-én.

A rendezvény a Nobu étteremben kezdődött, ahol Ungár Tamás elnök beszámolt az új elnökségválasztó nemzetközi gyűlés részleteiről, valamint a közelgő őszi jubileumi ünnepségek feladatairól. Majd nagyon is emberi fordulattal, azon aranykulcsos kollégákról esett szó, akik valamilyen betegség, vagy családi tragédia miatt nem lehettek jelen.
Az elnök nyitó szavai után Sebastian Thomas, a ház képviseletében bemutatta az új szárnyat, a bárrészt, a családias hangulatú Living room-ot, és az összekötőrészként funkcionáló Promenádot, amely egyenesen vezet a ház legújabb büszkeségéhez, az „ÉS” Bisztróhoz. Amelyet a hazai topgasztronómia területéről jól ismert Zsidai Roy üzemeltet, mint kiderült, a szállodával közösen. Bár a bisztró világítása még nincs kész, és a terasznyitást is későbbre tervezik, az azonban már most egyértelmű, hogy a pestiek és a hozzánk érkező vagy itt élő, dolgozó külföldi üzletemberek egyik kulthelye nyílt meg a napokban a pesti Belvárosban, amely amellett, hogy szállodai étterem, alapvetően az utcáról betérő vendégekkel is számol. Az érdekes „ÉS” névvel kapcsolatban pedig az üzemeltető- tulajdonosi kört is magáénak tudható Roy így fogalmaz: „Nem megosztani kell a vendégkört, hanem olyan légkört teremteni, ahol sokféle stílus, íz és élmény jól megfér egymással.”


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.