Az első Mercure-szálloda Pozsonyban

Kedden hivatalosan is megnyílt Pozsony első Mercure szállodája, amely soft opening keretében október elseje óta fogad vendégeket. A szlovák főváros főpályaudvarának közelében fekvő, a szolid eleganciát finom pop-art gegekkel kombináló szálloda üzleti és szabadidős vendégek érkezésére egyaránt számít.

A megnyitón Antoine Guego, az üzemeltető Accor szállodavállalat magyarországi és szlovákiai vezérigazgatója kiemelte: „Az, hogy az Accor márkát egy ilyen gyönyörű szállodával vezettük be, fontos lépés az Accor szlovákiai jelenléte szempontjából.”

Guego hozzátette, hogy komoly üzleti lehetőséget lát a vállalat Szlovákiában, illetve Pozsonyban, és bízik benne, hogy a jövő éven már egyértelmű lesz a kilábalás a válságból. A világszerte 4100 hotelt üzemeltető Accor egyébként már most is Európa vezető szállodavállalata, és a cél az, hogy néhány éven belül globálisan is az első három között legyen.

A Mercure Bratislava Centrum 175 egyedi, pop-art stílusú, „queen size” vagy „twin” szobával várja vendégeit. Az üvegfalú fürdőszobák kialakítása, a bekészítés praktikus, ugyanakkor elegáns. Mindegyik szobában rendelkezésre állnak a kávé, tea készítéséhez szükséges eszközök, valamint a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolat. A magasabb igények kielégítésére 46 Privilege szobát, illetve 11 junior lakosztályt alakítottak ki a házban. 24 órán át tart nyitva a Privilege bár. Pozsony első Mercure szállodája ezen kívül hét konferenciatermet is kínál, amelyek közül a legnagyobb akár 120 személy befogadására is alkalmas.

A szálloda igazgatója Ladislav Olcsváry korábban az Accor másik pozsonyi házát, az Ibist vezette. A fiatal szakember kiemelte, hogy a szálloda étterme különleges kulináris élményekkel várja a vendégeket. „Szeretnénk bemutatni, egyben minél nemzetközibbé tenni a hagyományos szlovák konyhát. …a séf által felszolgált menü egyaránt tartalmaz hagyományos helyi fogásokat és friss ízeket a világ minden tájáról.”

Martin Kovarsky konyhafőnök és csapata valóban magas szinten űzi a gasztronómiát a Signature étterem konyháján. Erről az is meggyőződhet, aki csak egy teát inna, mivel jókora képernyőkön láthatjuk a konyha életét, követhetjük végig a fogások készítését. A megkóstolt fogások – például az erdei gombával és falusi sonkával megbolondított krumplileves, a szintén gombával feldobott káposztaleves, vagy a színes paprikaágyon, különleges kuszkusszal kínált roston sült tőkehalfilé – végül forrón, ízlésesen tálalva kerültek elénk, és az ízük is kiváló volt.

A fogásokat mellé a Grand Vine Mercure válogatás hagyományait követve itt is helyi borokat kínálnak, 16 félét, és természetesen bármelyikből kérhetünk egyetlen pohárral is.

A Mercure márkáról

51 országban 690 szálloda tartozik a márkához, melynek jellemzője, hogy nem sztenderdizált, vagyis az egyes házak kialakítása, berendezése eltér egymástól. A vállalatvezetés célja, hogy 2050-re 1000 Mercure-szálloda működjön világszerte. A házak közös jellemzője a „hedonista” megközelítés, vagyis az élet élvezetének középpontba helyezése. Erről szól a kiváló konyha, az ínycsiklandó bekészítés, a dizájnos fürdőszoba és a kényelmes ágy.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.