Az újfajta csalás az all-inclusive szolgáltatást nyújtó hoteleket veszélyezteti

Brit turistáktól indult Mallorcán, de a brit külügyminisztérium a múlt héten már Bulgáriára és Törökországra is figyelmeztetést adott ki -olvasható a Guardianra hivatkozva a 444.hu-n. 

A Guardiannek egy neve elhallgatását kérő spanyol szállodás úgy nyilatkozott, hogy átverés áldozata lett.

Elmondta, hogy két éve elvétve panaszkodtak csak bélhurutra a vendégei, tavaly viszont kétszáz brit követelt kártérítést. Kizárólag brit vendégek rontották el a gyomrukat, egy holland vagy német se, pedig a szállodában sokkal több a holland és a német, mint a brit vendég.

A Guardian szerint a spanyol szállodások a "nyaralásibetegség-csalás", egy újfajta élősködés áldozatai lehetnek. A brit kárbehajtó társaságok tüzelték fel a brit nyaralókat, hogy nehezen ellenőrizhető, ám könnyen pénzesíthető igényeket jelentsenek be gyomorbetegségre hivatkozva.

Ennek a csalásnak az all-inclusive szolgáltatást nyújtó hotelek a legkönnyebb célpontjai, mert az all-inclusive nyaralásoknál kevésbé merülhet fel, hogy esetleg máshol szedték össze betegségüket a kártérítést követelők.

"Védtelennek érezzük magunkat. Elvben a vendégnek kéne igazolni, hogy megbetegedett, nem nekünk, hogy nem. De még csak egy orvosi igazolást se kell benyújtaniuk a kérelmükhöz" – mondta a spanyol szállodavezető.

A Guardian szerint a csalás már túlterjedt Spanyolországon, a brit külügyminisztérium a múlt héten már Bulgáriára és Törökországra is figyelmeztetést adott ki a fertőző gyomorbetegségek a kárigények alapján vélt veszélye miatt, a ciprusi szállodaipar pedig tavaly ötmillió fontnyi kártérítést fizetett ilyen vélhetően hamis kárigényekre. 

A mallorcai szállodák már az all-inclusive szolgáltatás beszüntetését is fontolgatják. 

Forrás: 444.hu


Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.
Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban

Kastélyszállodások éves találkozója az alsópetényi Prónay-kastélyban 

Sikeresen lezajlott a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetségének éves közgyűlése.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.