Blaha Lujza, Rigó Jancsi, távozó igazgató

Elegáns születésnapi retroparti keretében a 120 éves múlttal rendelkező patinás körúti hotel igazgatónője, aki az újranyitás óta – 10 éve – vezeti a házat, most elköszönt.

A mai pesti Blaha Lujza téren hajdan a Nemzeti Színházzal pont szemben épült fel a Rémi család korának minden korszerű vívmányával felszerelt luxusszálláshelye, a Hotel Nemzeti. Titkos átjáró vezetett át a színház épületéhez, hajnalig tartó mulatságok színhelye volt, királyi vendégekkel, primadonnákkal, hősszerelmesekkel – volt itt minden, ami a kor firkászainak zaftos tudósításaihoz adott bőven témát. 

Ha a 10 éves újranyitás születésnapját ünneplő eseményen minderre nem is került sor, a múltat alaposan megidézték a szervezők. Volt itt korabeli kellékekkel retrofotózás, olyan koktélokat kevertek, pezsgők durrogtak, akárcsak Jászai Mari, Bajor Gizi idejében, Rigó Jancsi csokoládés-habos kockát készítettek a vendégek – összemérve desszertkészítő tudásukat, miközben egy látványos bemutató keretében megismerhették a legyezőnyelv beszédes titkát is. Mindemellett korabeli slágerek hangzottak el élőben, mai ifjú művészek tolmácsolásában.

A Hotel Nemzeti Budapest MGallery by Sofitel csapata nagyot alkotott, feledhetetlen és igazi vintage hangulatot varázsolt októberi születésnapi estje alkalmával, amelynek szomorú aktualitása is volt: szeretett igazgatónőjüknek, Balzer Timeának ez volt házában a „búcsúfellépése”, nagy kihívásra készül: a Sofitel megbízásából Budapestről a lengyelországi Wraclaw-ba költözik, ahol a hamarosan nyíló MGallery by Sofitel igazgatói pozícióját bízták rá.

 

 

 

Forrás: Vendég


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.