A vendéglátó, szálloda és szolgáltatói szféra legjobbjai

A Budapest Week Publishing 1993 óta minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit arról, kiket tartanak a hazai turizmus-vendéglátás legkiemelkedőbb szolgáltatóinak. A beérkezett szavazatok és szakmai zsűri döntése alapján hirdettek nyerteseket mintegy 40 különböző kategóriában.

A 25. Best of Budapest & Hungary ünnepélyes gáláját április 14-én rendezték meg a Budapesti Kongresszusi Központban, melynek keretei közt a magyarországi vendéglátó, szálloda és egyéb szolgáltatói szféra legjobbjait díjazták. A mostani jubileumi esten 9 különleges díjat is átadtak olyan kitűnő szakemberek számára, akik a turisztikai szektor különféle szegmenseiben (hospitality, catering, transport) több évtizede kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A szállodai szektorból a Mellow Mood Hotels alapító-ügyvezetői Sameer Hamdan és Zuhair Awad nyerte el a Best of Budapest & Hungary Champion of Tourism elismerést, melyet 2018-ban alapított Freed Péter, a Best of Budapest & Hungary minősítési rendszer megalkotója.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a kiadó és a szakmai zsűri nekünk ítélte ezt a díjat. Munkánk során mindig is arra törekedtünk, hogy a főváros szállodai kínálatába új színt vigyünk és a jövő kihívásait keressük. A most folyamatban lévő fejlesztésünk, a Párisi Udvar Hotel esetében is kiemelten figyelünk arra, hogy a Budapestre érkező turisták és a városlakók itt újszerű élményeket szerezzenek majd magas minőségű szolgáltatásaink által” – mondta a díj átvétele után Sameer Hamdan.

„A Mellow Mood Hotels olyan számunkra, mint egy nagy család, így ez az elismerés nem csak a mi, de munkatársaink sikere is. Több mint két évtizede üzemeltetünk szállodákat és úgy gondolom, csapatunk bármely világmárkánál megállná a helyét. Nagy öröm, hogy ilyen professzionális szakemberekkel dolgozhatunk, akik ismerik a nemzetközi trendeket és ezeket nagyon jól adaptálják a budapesti lehetőségekbe” – egészítette ki tulajdonostársát Zuhair Awad.

 

 

 

 


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.