Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által finanszírozott kutatás szerint a magyar családok mintegy 50 százaléka kutyás, azaz a társadalom 70 százaléka találkozik minden nap kutyákkal.

A magyar társadalom a kutyákhoz való viszonyulást illetően pozitív változáson megy keresztül.

A kutyatartók a kutyát családtagként kezelik, a kutyák valódi társaink a mindennapokban, gazdáik minél több időt szeretnének a társaságukban eltölteni, lehetőség szerint mindenhová magukkal viszik őket – ez teremti meg az igényt arra, hogy minél több hely kutyabarát hely legyen.

Sem a magányos kutyatartók, sem a családok nem szeretnének lemondani négylábú családtagjuk társaságáról a hétvégi kiruccanás, vagy a belföldi nyaralás során sem – tudatosan keresik azokat a szállásokat, vendéglátóhelyeket, ahol a kutyát is szívesen látják.

A szallas.hu adatai alapján a „kutyabarát” keresőszót egyre többen használják a szálláskeresés során, ami az elmúlt 5 év alatt a 13-ról a 10. helyre lépett.
 

A kutyatartással kapcsolatos szemlélet változását mutatja az is, hogy az emberek sokkal nagyobb figyelmet fordítanak az állatok egészségére, táplálkozására, nevelésére és boldogságára. Ezt támasztják alá például a gazdik igényeire válaszként igénybe vehető különböző típusú kutyabiztosítások, beleértve az egészségbiztosítást, felelősségbiztosítást és balesetbiztosítást is.

A kutyabarát szemlélet megmutatkozik a kutyabarát helyek számának folyamatos növekedésében is – és már nem csupán a szállásokról, vendéglátóhelyekről beszélhetünk. Egyre több közintézmény (bolt, üzlethálózat, múzeum) is válik kutyabaráttá, ezáltal könnyítve meg a gazdik mindennapjait. 

– emelte ki Máté Krisztián, a kutyabarathelyek.hu alapítója.

 

 


MTÜ-értékelés az idei első félévről

MTÜ-értékelés az idei első félévről 

A budapesti és a vidéki szálláshelyek forgalmát, vendégéjszaka alakulások számát vették górcső alá.
Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt

Hét elején átadták a budai Bem téren épült új luxushotelt 

A belsőépítészeti terveket a holland sztárdesigner, Marcel Wanders készítette, a magyar 3h Építészirodával közösen.
Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda

Alakul a budapesti reptérnél épülő négycsillagos szálloda 

Szerkezetkész az újabb terminálkapcsolatú szálloda Ferihegyen.
Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.