Egyre mélyülő kutyabarátság Budapest első Hampton by Hilton házában

Hogy pontosabban szóljunk, nemcsak kutyákat, hanem más házikedvenceket is szívesen látnak a pesti belváros egyik új, idén ősszel megnyitott házában. Ahová "kutyás próbaalvásra" szerkesztőségünk is meghívást kapott. Naná, hogy éltünk ezzel a szokatlan invitálással.

Lehet félresiklani mellette, lehet kitiltani a négylábú kedvenceket a különböző szálláshelyekről, de attól a tény még tény marad: manapság a szálláskeresők részéről egyre nagyobb mértékű az a fajta igény, hogy olyan helyeket keresnek fel, ahol nyitottak a szálláshelyek, a vendéglátóegységek a kutyabarát szolgáltatásokra.

A Hiltonnál már tudják, mi a vendégmágnes egy kutyás utazónak

Szerencsére, mint kiderült az érkezésünkkor hallottak alapján, az amerikai alapítású Hilton-lánc működésének egyik alapvető célja, hogy valóban felejthetetlenné tegyék vendégeik számára utazásaikat - márpedig ennek sokszor központi eleme a házikedvencek társasága, azaz vendégeik szívesen osztoznak az utazás örömében négylábú családtagjaikkal is. Éppen ezért az idén ősszel megnyitott Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda a kutyabarathelyek.hu és a PetWiseCare csapatával  közösen mutatta be a média területéről verbuvált gazdiknak az új hotelt és annak kutyabarát szolgáltatásait. 

Amelyik ház még több vendéget szeretne - ott alap a kisállatbarátság

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint a magyarországi háztartások 71 százalékában tartanak kutyát vagy macskát, sok esetben mindkettőt. Ennek tudatában a hazai szállásadók és vendéglátósok is igyekeznek lépést tartani az igényekkel. A Kutyabarathelyek.hu és a Szallas.hu még a koronavírus-járvány előtt készített felméréséből derült ki, hogy a kutyatulajdonosok kétharmada mindig, 20 százalékuk pedig általában a kutyájával utazik.

Az elmúlt években - főleg a pandémia idején - megnőtt a kutyatartók száma, a házikedvenc pedig szabadidős döntéseiket is erősen befolyásolja. A gazdik akkor tudják magukkal vinni nyaralni vagy kirándulni kutyáikat, ha a kiválasztott helyszínen rendelkezésre állnak a kutyabarát szolgáltatások. Több mint 10 éve dolgozunk azon, hogy az ország minél több szolgáltatója ki tudja szolgálni a kutyával utazók igényeit. Hiszünk abban, hogy egy jól nevelt és szocializált kutyának is helye lehet gazdija oldalán egy szállodában, és nagyon örülünk, hogy egyre több szálloda és turisztikai szolgáltató ismeri fel ezen vendégkör fontosságát”, mondta Máté Krisztián és Hornyák-Schmidt Zsófia, a kutyabarathelyek.hu alapítói.

A "Pet Friendly" elemre egyre többen sokan keresnek rá

Szintén a kutyás gazdik köszöntése alkalmával hallhattuk, hogy a Hilton számára prioritás, hogy biztosítsa vendégei kényelmét akár házikedvencekkel való utazás során is - ezért a szállodalánchoz tartozó hotelek közül ma már közel 6 ezer házuk kisállatbarát. Az előző év vizsgálatából kiderült, hogy a Hilton.com oldalán történő keresések során a “Pet Friendly” szűrő a harmadik leggyakrabban használt elem. Egy idei felmérésükből megállapították: a háziállat-tulajdonosok 90 százaléka gondol házikedvenceire, amikor arról dönt, hogy hol szálljon meg utazása során. Az is kiderült, hogy a gazdik 72 százaléka számára sokkal örömtelibb a háziállattal való utazás, mintha otthon hagyja, valakire rábízva kedvencét, amíg ő útra kel. Sőt, 68 százalékuk szállodában fog megszállni, amikor legközelebb háziállatával utazik.

Kutyaágy és kutyatál várja a négylábú vendégeket 

Az idén ősszel megnyitott első magyarországi Hampton by Hilton szálloda is mindent megtesz nemcsak vendégei, de kisállataik kényelméért is. A Budapest belvárosában található hotel 219 stílusos és kényelmes szobával várja vendégeit, a napot pedig a meleg reggelivel kezdhetik, amelyet minden esetben a szobaár tartalmaz. A házikedvencekkel érkezőknek a Hampton by Hilton többek között kutyatálat és kutyaágyat is biztosít a maximális kényelemért.

A Hilton számára a vendégek igényei szerepelnek az első helyen - épp ezért kiemelten fontos a szállodaláncnak, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a négylábú vendégek számára is: Az emberek szívesen viszik magukkal háziállataikat, amikor elutaznak. Vendégeink számára a minőség ekkor is fontos, a budapesti Hampton by Hilton pedig büszke arra, hogy a házikedvencekkel érkezőknek is a márkához hű szálláshelyeket tud biztosítani”, mondta fogadásunkkor Simon Beáta, a Hampton by Hilton Budapest City Centre értékesítési igazgatója.

Habzsi-dőzsi elleni jó megoldás, kutyabarát szállóvendégek

A Hampton by Hilton november 24-ei különleges programján a szálloda kutyabarát szolgáltatásain volt a hangsúly. A Doggy Sleepover at Hampton by Hilton néven megtartott rendezvényen mi, azaz a kutyával érkező meghívottak egy éjszakára a szálloda vendégei lehettünk, és kedvenceikkel együtt próbálhattuk ki a hotel szolgáltatásait, valamint a PetWiseCare jóvoltából sok információt nyújtó, egy órás kutyaelsősegély tanfolyamon is részt vehettünk.

A szobában kutyaágy, etetőtálkák, speciális Hilton-kutyaútlevél és apró ajándékok várták a velünk érkező négylábú társainkat. Mivel a velem érkező két sheltie kutyánk közül az egyik seperc alatt falja fel általában a reggelijét, vacsoráját, jó ötletnek tartottam, hogy habzsolás elleni tálkában szolgálták fel az esti finom falatokat kiskutyámnak. A jó tapasztalatok alapján úgy döntöttem: otthonra is beszerzek egy ilyen kis tálkát, mert sokkal praktikusabb, mint a megszokott etetőedényke.

A kiskutyák különben első perctől kezdve otthonosan mozogtak a szép, tágas vendégszobában, és nagyon élvezték a közös terekben nemcsak azt, hogy más négylábú vendégekkel is ismeretséget köthettek a különlegesen kedves és kreatív meghívásnak köszönhetően, hanem a hotel koncepciójának megfelelően kettő-az-egyben koncepcióval működő fogadótér+étteremben a hotel többi vendégeivel is barátságokat kötöttek. Itt mindenki, de tényleg mindenki szeretettel fogadta a négylábú vendégeket. A közös liftezés, az együtt elköltött vacsora vagy reggeli és be- illetve kicsekkolás alkalmával minderre bőven akadt példa. Egy-egy mosoly találkozáskor, simogatás, szóba elegyedés velünk, a gazdákkal a kutyákról való kérdésekkel tűzdelve - úgy tűnik a Hampton by Hilton nagyrészt fiatal generációból érkező vendégkörének természetes, hogy kutyák is vannak körülöttük, és szeretik, örülnek a négylábú vendégtársaknak.

A fiatal, lelkes doktornő praktikus tanácsai - rémisztően sok veszély leselkedik négylábú társainkra

Hiszem, hogy a tudásmegosztás által tudunk változást elérni, segíteni a gazdiknak, és közvetve az állatoknak is. Biztos vagyok abban, hogy az oktatás által egyre több tudatos, bajban cselekedni képes gazdi lesz, akik egészséges, boldog életet tudnak biztosítani a kedvenceiknek és felelősséget vállalni értük”, mondta bemutatóval megtűzdelt előadásának bevezetőjében Dr. Piller Pálma, állatorvos, a PetWiseCare alapítója bemutató programjáról és az oktatás fontosságáról.

Megtanított minket arra, milyen elsősegélyhez alapvető eszközök legyenek elérhető közelségben az otthonunkban, hogyan állapíthatjuk meg mi, laikus kutyagazdik, hogy kedvencünk egészséges vagy éppen valami betegséget kapott-e el vagy felevett valami olyasmit, amivel azon kívül, hogy orvoshoz kell vinnünk, amíg odaérünk, mi a teendőnk az élete megmentése érdekében. Artériás és vénás vérzések gyors, elsősegély szintű csillapítását tanultuk, különféle mérgezések felismerését, és arról is szó volt, hogy melyek azok az ételek, alapanyagok, amelyek az emberi szervezetre nem károsak, a velünk élő kedvencünk esetén azonban akár életveszélyt is jelenthetnek.

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu


Accor-jelentés 2023-ról: növekedés nemzetközi szinten, a magyar piacot is beleértve

Accor-jelentés 2023-ról: növekedés nemzetközi szinten, a magyar piacot is beleértve 

A világ vezető szállodaipari csoportja közzétette 2023-as évre vonatkozó pénzügyi eredményeit.
Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója

Budapesti kiállításon debütál a hazai sztárdesigner új kollekciója 

Budapesten, a Bútor, Lámpa, Lakástextil kiállításon állítják ki Varró Zoltán comói palotába tervezett tapétáit.
Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái

Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái 

A fővárosban járva egyre több helyen tűnnek fel az utóbbi években szállodafejlesztések, melyek között meglehetősen sok a látványos, felsőkategóriás hotel.
Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe

Beköltözött a tavasz a JAB Villa bemutatótereibe 

És mivel megérkezett – be is mutatja a JAB magyarországi csapata, Bakody Katalin vezetésével a tavasz jegyében készült, csodaszép, friss Chivasso, JAB és Gardisette tavaszi kollekcióit üzleti partnereiknek.
Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója

Új csapattaggal bővült az Accent Hotels osztrák divíziója 

2024. február 12-től Kálmán-Vörös Júlia vette át az Accent Hotels által Ausztriában üzemeltetett 6 szállodának a marketing területét.
Átalakulóban a hazai ingatlanpiac

Átalakulóban a hazai ingatlanpiac 

Jönnek a bérlakások és a hibridmodellek - ez utóbbi esetben irodákat alakítanak át hotelekké.
A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez

A magyar belsőépítész, aki Ázsiában és Dél-Amerikában is tervez 

Varró Zoltán, aki több éven át töltötte be Klasszis TopDesign versenyünk zsűri elnöki tisztét, a legismertebb hazai belsőépítészek egyike, aki az utóbbi években külföldön is egyre kapósabb.
Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás

Cleanspire: a környezettudatos takarítás területén egyedülálló hazai újítás 

Mondhatnánk, olyan ez a történet, mint a mesékben – csakhogy nem egészen lenne igaz.
Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre?

Mennyire etikus a megnövekedett rezsiköltséget áthárítani a vendégre? 

Jókora meglepetések érik mostanában a vendégeket a Balaton partján és másutt is. A szállodák a megnövekedett rezsi és egyéb költségeket különféle módokon próbálják áthárítani a hozzájuk érkezőkre.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.