Egerszalóki szálloda nyerte Az év hotele 2019 díjat

Az év hotele közönségszavazás versenyében tavaly 7 régió, 40 szálláshelye indult el. A verseny 2019. júniusában indult és több mint 100 ezer szavazat érkezett a 2020. január 19-én lezárult döntős szavazás végéig.

A versenyben résztvevő szállodákat a RTL Klubon futó műsorban vehették szemügyre a nézők, heti rendszerességgel. Első körben minden régió legjobbját választották ki a voksolók, majd ezekre lehetett szavazni a januári döntőben, két héten át. A döntőbe az alábbi szállodák kerültek be:

Alföld: Komló Hotel****, Gyula

Észak-Dunántúl: Hotel Kapitány****superior, Sümeg

Budapest környéke: Hotel Visegrád****, Visegrád

Északkelet-Magyarország: Mesés Shiraz Hotel, Egerszalók

Balaton: Hotel Silverine Lake Resort****, Balatonfüred

Dél-Dunántúl: Donautica Étterem és Hotel****superior, Fadd

Kis-Balaton és környéke: MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior, Zalakaros

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és az Interakció Produkció közösen meghirdetett versenyének díjátadó gáláját a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodában rendezték meg.

Az év hotele 2019-ben az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel lett.

A díjat Baldauf Csabától, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnökétől vehette át a nyertes szálloda egyik tulajdonosa, Dr. Szepesi Richárd. A döntőben a második helyezett a zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior, míg a harmadik a sümegi Hotel Kapitány Wellness****superior lett. Az előbbi szálláshelytől Várkonyi Gyula társtulajdonos, az utóbbitól pedig Böjte Éva szállodaigazgató vehette át a díjat. A versenyt lezáró díjátadó gálán bejelentették, hogy Az év hotele közönségszavazást 2020-ban is megrendezik egy “best of” évaddal.


A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.
Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban

Így állnak a foglalások eddig a tavaszi időszakban 

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.