Egerszalóki szálloda nyerte Az év hotele 2019 díjat

Az év hotele közönségszavazás versenyében tavaly 7 régió, 40 szálláshelye indult el. A verseny 2019. júniusában indult és több mint 100 ezer szavazat érkezett a 2020. január 19-én lezárult döntős szavazás végéig.

A versenyben résztvevő szállodákat a RTL Klubon futó műsorban vehették szemügyre a nézők, heti rendszerességgel. Első körben minden régió legjobbját választották ki a voksolók, majd ezekre lehetett szavazni a januári döntőben, két héten át. A döntőbe az alábbi szállodák kerültek be:

Alföld: Komló Hotel****, Gyula

Észak-Dunántúl: Hotel Kapitány****superior, Sümeg

Budapest környéke: Hotel Visegrád****, Visegrád

Északkelet-Magyarország: Mesés Shiraz Hotel, Egerszalók

Balaton: Hotel Silverine Lake Resort****, Balatonfüred

Dél-Dunántúl: Donautica Étterem és Hotel****superior, Fadd

Kis-Balaton és környéke: MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior, Zalakaros

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és az Interakció Produkció közösen meghirdetett versenyének díjátadó gáláját a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodában rendezték meg.

Az év hotele 2019-ben az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel lett.

A díjat Baldauf Csabától, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének általános alelnökétől vehette át a nyertes szálloda egyik tulajdonosa, Dr. Szepesi Richárd. A döntőben a második helyezett a zalakarosi MenDan Magic Spa & Wellness Hotel****superior, míg a harmadik a sümegi Hotel Kapitány Wellness****superior lett. Az előbbi szálláshelytől Várkonyi Gyula társtulajdonos, az utóbbitól pedig Böjte Éva szállodaigazgató vehette át a díjat. A versenyt lezáró díjátadó gálán bejelentették, hogy Az év hotele közönségszavazást 2020-ban is megrendezik egy “best of” évaddal.


Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel

Új tulajdonosnál a Budapest Marriott Hotel 

Jó ideje árulták, mostanra megszületett a megállapodás: tulajdonost váltott a Duna-parti ötcsillagos szálloda.
Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda

Rangos nemzetközi minősítést zsebelt be a dél-balatoni szálloda 

Elsőként a balatoni házak közül Green Globe-minősítést kapott a Mövenpick BalaLand Resort.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.