Egy, kettő, három

Szerencsés helyzetben van az a hotel, amelynek étterme nemcsak a szálloda felől közelíthető meg, hanem az utcáról is betérhet a vendég akár ebéd- vagy vacsoraidőben egy gyors déli menü vagy üzleti ebéd elfogyasztására, az esti órákban pedig egy elegáns, különleges borvacsorasor végigkóstolására…

A Dohány utcai ARAZ Étterem épp ilyen: ajtaja késő éjjelig nyitva áll. A betérő vendégeket nemcsak kü- lönleges hangulatú, elegáns design, a magyar konyha és a nemzetközi – elsősorban francia, valamint a zsidó gasztronómia alapján készült – ételkülönlegességek várják, hanem professzionális kiszolgálás, egy érdekes, izgalmas elgondolást képviselő, kiváló csapat, amelyet Barka Áron irányít a konyhában.

EGY IGAZI MAGYAR TRADÍCIÓ

Nemcsak kellemes gasztronómiai célpont és találkozási hely az ARAZ, hanem különleges programok színtere. A péntek esték tavasszal minden héten a magyar ízek és a magyar népzene jegyében telnek az étteremben, ahol hagyományos magyar büféasztalos ételválasztékkal, magyar borokkal várják a vendégeket. A FolkEmbassy népzene- és néptáncbemutatója színesíti a gasztronómiai kalandot: Szatmár, Kalotaszeg és Székelyföld dalla- mai szólnak a Magyar Tradíció elnevezésű program elemeként.

BORDUETT

Az ARAZ-ban valósították meg először azt az időközben nagyon sikeressé váló és havonta megrendezésre kerülő estet, amelyen Borduett néven más-más terroiron található pincészetek borai egyszerre kóstolhatók meg. Kovács Gábor, a hazai Sommelier-szövetség elnöke a bor oldaláról, Barka Áron chef de cuisine a kulinária területéről komponálja az estek étel- és italsorát, és a programokon a be- mutatott pincészet vezetői is jelen vannak. Április 24-én a Borduett két főszereplője a Balaton északi oldaláról a Szeremley Pincészet névadója, a tó déli partjáról pedig Garamvári Pincészet alapítója, ők mutatják be a boraikat. Nem borászok versenyéről van szó, hanem azt a harmóniát igazolja az est, amely egy-egy határon belüli vagy azon túli neves borvidék tétele és a fogás között jöhet létre, amely mellé felszolgálják.

ÉDES HÁRMAS

A VinCE Budapest Wine Show Közép- Európa legfontosabb és legszebb boreseményévé vált az elmúlt öt év során. Idén cukrászversenyt is tartottak: ezen a francia La Praliné cukrásza, Stephane Gerphagnon, az Angelo cukrászda mestere, Kékesi Judit, egy ifjú, lelkes macaronkészítő, Szalai Dóra, valamint az ARAZ étterem képviseletében Kelemen Melinda pastry chef, Barka Áron chef de cuisine irányításával vett részt. A feladat az volt, hogy Domaine Edegger Caroline 2004-es borához megtalálják a tökéletesen passzoló desszertet. Az immár nemzetközi szintűnek számító meg- mérettetésen Kelemen Melinda, az ARAZ Étterem cukrásza Barka Áron vezetésével indult. A két szakember egy tökéletes harmadik „főszereplőt” alkotott: a levendulás ganache-t fehércsokoládéhabbal, amelyet első helyezéssel díjazott a szakértő zsűri.


Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén

Új igazgató a Hunguest hévízi házainak élén 

2025. április 1-től Martos Andrást nevezték ki a Hunguest Helios és a Hunguest Panoráma szállodák igazgatójának.
Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.