A Dohány utcai ARAZ Étterem épp ilyen: ajtaja késő éjjelig nyitva áll. A betérő vendégeket nemcsak kü- lönleges hangulatú, elegáns design, a magyar konyha és a nemzetközi – elsősorban francia, valamint a zsidó gasztronómia alapján készült – ételkülönlegességek várják, hanem professzionális kiszolgálás, egy érdekes, izgalmas elgondolást képviselő, kiváló csapat, amelyet Barka Áron irányít a konyhában.
EGY IGAZI MAGYAR TRADÍCIÓ
Nemcsak kellemes gasztronómiai célpont és találkozási hely az ARAZ, hanem különleges programok színtere. A péntek esték tavasszal minden héten a magyar ízek és a magyar népzene jegyében telnek az étteremben, ahol hagyományos magyar büféasztalos ételválasztékkal, magyar borokkal várják a vendégeket. A FolkEmbassy népzene- és néptáncbemutatója színesíti a gasztronómiai kalandot: Szatmár, Kalotaszeg és Székelyföld dalla- mai szólnak a Magyar Tradíció elnevezésű program elemeként.
BORDUETT
Az ARAZ-ban valósították meg először azt az időközben nagyon sikeressé váló és havonta megrendezésre kerülő estet, amelyen Borduett néven más-más terroiron található pincészetek borai egyszerre kóstolhatók meg. Kovács Gábor, a hazai Sommelier-szövetség elnöke a bor oldaláról, Barka Áron chef de cuisine a kulinária területéről komponálja az estek étel- és italsorát, és a programokon a be- mutatott pincészet vezetői is jelen vannak. Április 24-én a Borduett két főszereplője a Balaton északi oldaláról a Szeremley Pincészet névadója, a tó déli partjáról pedig Garamvári Pincészet alapítója, ők mutatják be a boraikat. Nem borászok versenyéről van szó, hanem azt a harmóniát igazolja az est, amely egy-egy határon belüli vagy azon túli neves borvidék tétele és a fogás között jöhet létre, amely mellé felszolgálják.
ÉDES HÁRMAS
A VinCE Budapest Wine Show Közép- Európa legfontosabb és legszebb boreseményévé vált az elmúlt öt év során. Idén cukrászversenyt is tartottak: ezen a francia La Praliné cukrásza, Stephane Gerphagnon, az Angelo cukrászda mestere, Kékesi Judit, egy ifjú, lelkes macaronkészítő, Szalai Dóra, valamint az ARAZ étterem képviseletében Kelemen Melinda pastry chef, Barka Áron chef de cuisine irányításával vett részt. A feladat az volt, hogy Domaine Edegger Caroline 2004-es borához megtalálják a tökéletesen passzoló desszertet. Az immár nemzetközi szintűnek számító meg- mérettetésen Kelemen Melinda, az ARAZ Étterem cukrásza Barka Áron vezetésével indult. A két szakember egy tökéletes harmadik „főszereplőt” alkotott: a levendulás ganache-t fehércsokoládéhabbal, amelyet első helyezéssel díjazott a szakértő zsűri.