Egy, kettő, három

Szerencsés helyzetben van az a hotel, amelynek étterme nemcsak a szálloda felől közelíthető meg, hanem az utcáról is betérhet a vendég akár ebéd- vagy vacsoraidőben egy gyors déli menü vagy üzleti ebéd elfogyasztására, az esti órákban pedig egy elegáns, különleges borvacsorasor végigkóstolására…

A Dohány utcai ARAZ Étterem épp ilyen: ajtaja késő éjjelig nyitva áll. A betérő vendégeket nemcsak kü- lönleges hangulatú, elegáns design, a magyar konyha és a nemzetközi – elsősorban francia, valamint a zsidó gasztronómia alapján készült – ételkülönlegességek várják, hanem professzionális kiszolgálás, egy érdekes, izgalmas elgondolást képviselő, kiváló csapat, amelyet Barka Áron irányít a konyhában.

EGY IGAZI MAGYAR TRADÍCIÓ

Nemcsak kellemes gasztronómiai célpont és találkozási hely az ARAZ, hanem különleges programok színtere. A péntek esték tavasszal minden héten a magyar ízek és a magyar népzene jegyében telnek az étteremben, ahol hagyományos magyar büféasztalos ételválasztékkal, magyar borokkal várják a vendégeket. A FolkEmbassy népzene- és néptáncbemutatója színesíti a gasztronómiai kalandot: Szatmár, Kalotaszeg és Székelyföld dalla- mai szólnak a Magyar Tradíció elnevezésű program elemeként.

BORDUETT

Az ARAZ-ban valósították meg először azt az időközben nagyon sikeressé váló és havonta megrendezésre kerülő estet, amelyen Borduett néven más-más terroiron található pincészetek borai egyszerre kóstolhatók meg. Kovács Gábor, a hazai Sommelier-szövetség elnöke a bor oldaláról, Barka Áron chef de cuisine a kulinária területéről komponálja az estek étel- és italsorát, és a programokon a be- mutatott pincészet vezetői is jelen vannak. Április 24-én a Borduett két főszereplője a Balaton északi oldaláról a Szeremley Pincészet névadója, a tó déli partjáról pedig Garamvári Pincészet alapítója, ők mutatják be a boraikat. Nem borászok versenyéről van szó, hanem azt a harmóniát igazolja az est, amely egy-egy határon belüli vagy azon túli neves borvidék tétele és a fogás között jöhet létre, amely mellé felszolgálják.

ÉDES HÁRMAS

A VinCE Budapest Wine Show Közép- Európa legfontosabb és legszebb boreseményévé vált az elmúlt öt év során. Idén cukrászversenyt is tartottak: ezen a francia La Praliné cukrásza, Stephane Gerphagnon, az Angelo cukrászda mestere, Kékesi Judit, egy ifjú, lelkes macaronkészítő, Szalai Dóra, valamint az ARAZ étterem képviseletében Kelemen Melinda pastry chef, Barka Áron chef de cuisine irányításával vett részt. A feladat az volt, hogy Domaine Edegger Caroline 2004-es borához megtalálják a tökéletesen passzoló desszertet. Az immár nemzetközi szintűnek számító meg- mérettetésen Kelemen Melinda, az ARAZ Étterem cukrásza Barka Áron vezetésével indult. A két szakember egy tökéletes harmadik „főszereplőt” alkotott: a levendulás ganache-t fehércsokoládéhabbal, amelyet első helyezéssel díjazott a szakértő zsűri.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.