Ejha, SIRHA!

Várható volt, hogy nagy érdeklődés övezi a lyoni mintára Magyarországon most tavasszal debütáló SIRHA Budapestet, azonban hogy egyöntetű sikertörténetként könyvelik el a kiállítók, látogatók illetve a rendező Hungexpo is – erre ritkán adódik példa. Pedig most ez történt. Alábbi összeállításunk is ezt támasztja alá

RENDEZŐ: SIKER ÉS TANULSÁG

Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója: – Mivel a SIRHA sokkal szélesebb körű kiállítói és látogatói szegmenst céloz meg, mint hazai elődjei – Foodapest UKBA, Hoventa –, ezért jóval szélesebb tematikai kört mutat be az élelmiszeripar, a cukrászat, valamint a Horeca területéről, mint az eddigi ren- dezvények. Tudtuk, hogy voltak átfedé- sek a korábbi kiállítások látogatói körével, azonban ilyen sikerre – 15 ezren látogattak ki a vásárvárosba a három nap alatt – csak legszebb álmainkban gondoltunk. Szeret- nénk a jövőben továbbfejleszteni a hosted buyer programot, még célirányosabban megtalálni a kiállítók számára legfonto- sabb üzleti partnereket.

TEXTILES KIÁLLÍTÓ: KÉT ÉV MÚLVA VELED, UGYANITT

Túri-Kováts Edit, a JAB-csoport, Gardisette értékesítője: – Színvonalas rendezvény a SIRHA Budapest, bár az eredeti kiállítással nincs módom összehasonlítani, mert sem a franciaországi, sem a másutt rendezett hasonló rendezvényen nem jártam még. Azonban a korábbi hazai szakkiállításon, a Hoventán cégünk mindig megjelent, azzal összehasonlítva elmondhatom, jóval nagyobb teret, szak- mai lehetőséget biztosít a kiállítóknak. Szállodai beszállítóként azonban hiányo- lom a szállodákra fókuszáló előadásokat, szakmai témákat. Két év múlva biztos ismét jövünk.

GYŐRI BESZÁLLÍTÓ: MEGYÜNK KÜLFÖLDRE IS

Stefán Andrea Tímea, a MATUSZ-VAD mar- ketingkoordinátora: – Kiváló terepet bizto- sít ez a rendezvény számunkra, ahol tágas, négy részre osztott standunkon a teljes fagyasztottszortimentet, valamint friss és szárazáru-termékeinket is bemutatjuk. A Hungexpo csapata bármilyen felmerülő probléma kapcsán konstruktív: a megoldást kereste, a szervezés kiváló, összességében jó kezdeményezésnek tar- tom a SIRHA-t, és akár külföldön is részt vennénk hasonló kiállításon.

IPARI GÉP CÉG: ELADTUK A KIÁLLÍTÁSI DARABOKAT!

Vadász Krisztina, a Miele Professional marketingreferense: – Több potenciális érdeklődő fordult meg a  standunkon, mint korábban a hasonló jellegű rendez- vényeken. Ráadásul mindhárom napon végig „pörgött” a stand, sőt eladtuk a három bemutatott gépünket, és több üzlet is kilátásban van. Minket a fatalok, diákok érdeklődő „rohama” sem zavart, elvégre övék a jövő.

LENGYEL HÚSKÉSZÍTMÉNY-FORGALMAZÓ: MEGÉRTE ELJÖNNI

Szőke László, a Beef Master magyarországi képviselője: – A magyar piacon most debü- táló élelmiszeripari cégként kiváló terepet biztosított számunkra a SIRHA Budapest, ahol sok partnerrel ismerkedhettünk meg. Problematikus pontként a Hungexpo meg- közelítését említeném: a jelenlegi állapotok nem méltóak egy nemzetközi rendezvényhez. A következő ilyen eseményen ismét itt leszünk, és a hasonló jellegű külföldi rendezvényekhez is kedvet kaptunk.

PROFESSZIONÁLIS HAZAI FORGALMAZÓ: MEGMOZDULT A PIAC

Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezetője: – Nekünk tetszik a témák összevonása (élelmiszer, cukrászat, Horeca), és jó választás volt, hogy fennállásunk óta az egyik legnagyobb standot béreltük, mert így tudtuk elegánsan bemutatni azokat a minőségi eszközöket, amelyeket kínálunk. Jó látni, hogy megmozdult a hazai piac, végre jönnek az érdeklődők, a megrendelők, búcsút inthetünk a világvége-hangulatnak


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.