Ejha, SIRHA!

Várható volt, hogy nagy érdeklődés övezi a lyoni mintára Magyarországon most tavasszal debütáló SIRHA Budapestet, azonban hogy egyöntetű sikertörténetként könyvelik el a kiállítók, látogatók illetve a rendező Hungexpo is – erre ritkán adódik példa. Pedig most ez történt. Alábbi összeállításunk is ezt támasztja alá

RENDEZŐ: SIKER ÉS TANULSÁG

Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója: – Mivel a SIRHA sokkal szélesebb körű kiállítói és látogatói szegmenst céloz meg, mint hazai elődjei – Foodapest UKBA, Hoventa –, ezért jóval szélesebb tematikai kört mutat be az élelmiszeripar, a cukrászat, valamint a Horeca területéről, mint az eddigi ren- dezvények. Tudtuk, hogy voltak átfedé- sek a korábbi kiállítások látogatói körével, azonban ilyen sikerre – 15 ezren látogattak ki a vásárvárosba a három nap alatt – csak legszebb álmainkban gondoltunk. Szeret- nénk a jövőben továbbfejleszteni a hosted buyer programot, még célirányosabban megtalálni a kiállítók számára legfonto- sabb üzleti partnereket.

TEXTILES KIÁLLÍTÓ: KÉT ÉV MÚLVA VELED, UGYANITT

Túri-Kováts Edit, a JAB-csoport, Gardisette értékesítője: – Színvonalas rendezvény a SIRHA Budapest, bár az eredeti kiállítással nincs módom összehasonlítani, mert sem a franciaországi, sem a másutt rendezett hasonló rendezvényen nem jártam még. Azonban a korábbi hazai szakkiállításon, a Hoventán cégünk mindig megjelent, azzal összehasonlítva elmondhatom, jóval nagyobb teret, szak- mai lehetőséget biztosít a kiállítóknak. Szállodai beszállítóként azonban hiányo- lom a szállodákra fókuszáló előadásokat, szakmai témákat. Két év múlva biztos ismét jövünk.

GYŐRI BESZÁLLÍTÓ: MEGYÜNK KÜLFÖLDRE IS

Stefán Andrea Tímea, a MATUSZ-VAD mar- ketingkoordinátora: – Kiváló terepet bizto- sít ez a rendezvény számunkra, ahol tágas, négy részre osztott standunkon a teljes fagyasztottszortimentet, valamint friss és szárazáru-termékeinket is bemutatjuk. A Hungexpo csapata bármilyen felmerülő probléma kapcsán konstruktív: a megoldást kereste, a szervezés kiváló, összességében jó kezdeményezésnek tar- tom a SIRHA-t, és akár külföldön is részt vennénk hasonló kiállításon.

IPARI GÉP CÉG: ELADTUK A KIÁLLÍTÁSI DARABOKAT!

Vadász Krisztina, a Miele Professional marketingreferense: – Több potenciális érdeklődő fordult meg a  standunkon, mint korábban a hasonló jellegű rendez- vényeken. Ráadásul mindhárom napon végig „pörgött” a stand, sőt eladtuk a három bemutatott gépünket, és több üzlet is kilátásban van. Minket a fatalok, diákok érdeklődő „rohama” sem zavart, elvégre övék a jövő.

LENGYEL HÚSKÉSZÍTMÉNY-FORGALMAZÓ: MEGÉRTE ELJÖNNI

Szőke László, a Beef Master magyarországi képviselője: – A magyar piacon most debü- táló élelmiszeripari cégként kiváló terepet biztosított számunkra a SIRHA Budapest, ahol sok partnerrel ismerkedhettünk meg. Problematikus pontként a Hungexpo meg- közelítését említeném: a jelenlegi állapotok nem méltóak egy nemzetközi rendezvényhez. A következő ilyen eseményen ismét itt leszünk, és a hasonló jellegű külföldi rendezvényekhez is kedvet kaptunk.

PROFESSZIONÁLIS HAZAI FORGALMAZÓ: MEGMOZDULT A PIAC

Víg Bence, a Progast Kft. ügyvezetője: – Nekünk tetszik a témák összevonása (élelmiszer, cukrászat, Horeca), és jó választás volt, hogy fennállásunk óta az egyik legnagyobb standot béreltük, mert így tudtuk elegánsan bemutatni azokat a minőségi eszközöket, amelyeket kínálunk. Jó látni, hogy megmozdult a hazai piac, végre jönnek az érdeklődők, a megrendelők, búcsút inthetünk a világvége-hangulatnak


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.