Elkészült a debreceni hotel

Az utolsó izzó is a helyén; teljes egészében kicserélték a Kálvin téri szálláshelyet - adta hírül a Cívishír.

A Héliker Invest Zrt. az egykori Cívis Hotel és Étterem területén, az Új Széchényi Terv Észak-AIföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, Centrum Hotel*** korszerűsítése című ÉAOP­2.1.2-2012-0008 jelű pályázatának keretében, jelentős fejlesztéseket hajtott végre az elmúlt egy évben. A korszerűsítés célja a hotel turisztikai tevékenységének fejlesztése, a szálloda besorolásának  3* Superiorra történő emelése és ezekkel összefüggésben új szolgáltatások bevezetése volt. A projekt keretében teljesen megújultak a debreceni Centrum Hotel szobái és a hozzá tartozó Cívis Étterem. Az összesen több mint 848 millió forintos beruházás megvalósításához, 497 millió 976 ezer 578 forint támogatást nyert a Héliker Invest Zrt. Az átlagos támogatási intenzitás 58,74 százalék.

A fejlesztés, korszerűsítés keretében:

- az épületet kívülről teljesen hőszigetelték és a szálloda tetejére napelemek kerültek
- korszerűsödött az épület fűtési rendszere
- a hotel teljes egészében klimatizált lett
- az épületben mindenhol energiatakarékos LED világítást alkalmaztak
- a szálloda korszerűsítésekor kícserélték a hotel minden ajtaját és ablakát fokozottan hang- és hőszigetelt nyílászárókra
- a szobák mérete 26 négyzetméterről 29 négyzetméterre növekedett
- a fürdőszobák is nagyobbak, 5 négyzetméteresek Iettek
- a szálloda minden bútorát kicserélték
- a személylift is új lett, egy teherliftet is beépítettek
- kiépítették az épület  tűzjelző, valamint új IP-telefonhálózatát
- a mai kornak megfelelő, HD minőségű tévéhálózat is kiépült, 102 centiméteres Full HD LCD készülékekkel

Forrás: Cívishír


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.