Erdőtelepítésben segít a szemesi Kistücsök

Projektbemutatót tartott a Climate Action és a balatonszemesi Kistücsök Food & Room 2023. június 15-én, csütörtökön. A két szervezet együttműködésében telepített erdőterületre szervezett esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára. 

„Aktívan részt veszünk egy közel 5 hektár nagyságú erdő telepítésének támogatásában, Balatonszemes területén. Az erdőtelepítés kezdeményezés célja, hogy hosszú távon javítsa a környezeti állapotot és csökkentse a szén-dioxid kibocsátást. Az újonnan létrejövő erdőterület széles körű ökoszisztémára és élővilágra ad otthont, miközben számos környezeti előnyt nyújt a helyi közösségnek",  mondta Dr. Gremsperger Gábor, a Climate Action ügyvezetője.

 

Mint ezzel kapcsolatos hozzánk eljuttatott közleményükben írják, a 1992 óta a Csapody család vezetésével működő Kistücsök működési koncepciójában is nagyon fontos szerepet kap a környezeti és társadalmi fenntarthatóság. „Alapvetően fontos számunkra, hogy minél közelebbi forrásból szerezzük be alapanyagainkat, tiszteljük azokat és folyamatosan figyeljük az elérhető termékeket. Bízunk benne, hogy a most létrejött erdőtelepítési projekttel még nagyobb mértékben hozzájárulhatunk környezetünk fejlődéséhez",  mondta Csapody Bence, a Kistücsök Food & Room szállodavezetője.

E közös projektjükkel szeretnék hangsúlyozni, hogy a turizmus vendéglátás is felelősséget vállalhat a fenntarthatóság előmozdításában. Az erdőtelepítés mellett a két szervezet további kezdeményezéseken és kampányokon keresztül igyekszik tudatosítani az emberekben a környezettudatosság fontosságát.

 

 

Forrás: Kistücsök / Turizmus Online


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.