Felújították a bölcskei kastélyt

Az 1850 körül épült, sokáig lepusztultan, romokban heverő Szent András Kastély május 20-án hivatalosan is újranyitotta kapuit. A teljes körű felújításon átesett, parkerdejében vendégházakkal, biogazdasággal és pezsgőpincészettel is kibővített kúria Bölcske legújabb ékköveként várja látogatóit.

Tolna megye északkeleti részén, Budapesttől mindössze 50 percnyi autóútra található Bölcske-Szentandráspusztán a korábban Szakáts-kastélyként ismert Szent András Kastély. A 19. század közepén épült, klasszicista stílusú kúria néhány évvel ezelőtt került magánkézbe. Belasics Edit, az új tulajdonos a restaurálás során arra törekedett, hogy a kastély eredeti formáját megtartva kelhessen új életre.

Május 20-án ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit a megmenekült Szent András Kastély. A nyitórendezvényen több mint 100 meghívott vendég vett részt, ahol Belasics Edit mellett felszólalt dr. Puskás Imre örökségvédelmi helyettes-államtitkár is, aki örömmel üdvözölte a projektet.

A düledező romból többéves felújítás után letisztult megjelenésű, tekintélyt parancsoló kúriaként újjászülető épület több funkciót fog ellátni a jövőben. Vendégházakkal kiegészülve összesen akár 48 fő elszállásolására nyílik lehetőség a festői környezetben, ahol a kastélyt övező parkerdő és fürdésre is alkalmas vizű tavai várják a kikapcsolódásra vágyókat.

Az önellátás elve mentén működtetett hely egy biogazdasággal is rendelkezik. A kastély szobáit antik bútorokkal és hozzájuk illő modern elemekkel szerelték fel, a falakon pedig 20. századi festők művei pihennek. Az országos műemlékvédelem alatt álló Szent András Kastélyhoz egy kápolna is tartozik, így esküvői helyszínként is tökéletes lehet a kúria. A korhű hangulatot megidéző miliőben kiválóan megfér a modernitás is: három, műszakilag teljesen felszerelt tréningterem kínál lehetőséget kollektív oktatásra, rendezvényterme pedig konferenciák, csoportos és családi programok ideális helyszíne.

Az épülethez tartozik még egy pezsgőmanufaktúra is: Szentesi Józseffel, a „borászok borászával” különleges nedűket lehet kóstolni, illetve egyedi címkével ellátott, saját pezsgőfélét is készíthetnek a vendégek.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.